loading...
oliv
Akbar Balinparast بازدید : 197 سه شنبه 22 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
هر دولتی که سر کار می‌آید نیروهای همفکر و معتقد به گفتمان خود را بر مصدر امور می‌نشاند اما گویا این اصل پذیرفته شده وقتی در دولت یازدهم اجرا می‌شود گاه فریادها بلند می‌شود که شایسته‌سالاری فراموش شده است!

البته زمانی که در دولت نهم بیشتر نیروهای کارآمد و صاحب‌فکر و تجربه به بهانه جوانگرایی از پست‌های مدیریتی و اجرایی کنار گذاشته شدند نه‌تنها اعتراضی صورت نگرفت بلکه برای این اقدام کف‌ها و سوت‌ها زده شد. از اولین روزهای دولت یازدهم در برابر هر عزل و نصبی واکنش‌ها نشان داده شده است تا امروز که این مخالفت‌ها به وزارت کشور و تغییرات در سطح استانداری و فرمانداری رسیده است. همه‌چیز از چهارشنبه گذشته آغاز شد یعنی 16اردیبهشت‌ماه؛ محمود زمانی‌قمی در جلسه هیات دولت به‌عنوان استاندار استان مرکزی انتخاب شد؛ انتخابی که به مذاق جریان پایداری و طیف اصولگرای تندرو چندان خوش نیامد.


 تخریب کلید خورد
منتقدان دولت که این انتخاب را در راستای خواسته‌های خود نمی‌دانستند، تلاش کردند با شایعه‌سازی چهره محمود زمانی‌قمی را مخدوش نمایند و از این مساله بهره‌برداری خود را داشته باشند. شایعات به شکل معناداری گسترش یافت تا برخی با برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده اقدام به تجمع در برابر استانداری مرکزی ‌کنند که در نتیجه چنین اقداماتی مخالفت با انتصاب زمانی‌قمی شکلی حادتر به خود بگیرد.

 

محمدحسن آصفری ازجمله نمایندگانی بود که در جریان مخالفت با این انتصاب دولت دستی در کار داشت؛ او در مصاحبه‌های مختلف شمشیرش را برای استاندار جدید از یکسو و دولت از سوی دیگر از رو بست و گفت: هیات دولت با این انتخاب خود ثابت کرد ملاک برای انتصابات و انتخابات اعتدال و شایسته‌‌سالاری افراد نیست بلکه وابستگی آنان به گروه‌ها و احزاب است. وی ادامه داد: درحالی که مردم استان‌های دیگر فردی را که در فتنه نقش داشته و مواضع او درخصوص فتنه کاملا روشن است، برای استانداری نمی‌پذیرند، دولت با چه رویکردی وی را برای استانداری مرکزی انتخاب کرده است.

 

استان مرکزی به واسطه برخورداری از ظرفیت‌ها و فرصت‌های ارزشمند فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیازمند استانداری توانمند است که بدون وابستگی به جریانات و گروه‌های مختلف بتواند اهداف توسعه‌ای را پیش بگیرد. وی ادامه داد: جای بسی تاسف است استان هرمزگان زمانی‌‌قمی را نمی‌پذیرد، اما استان مرکزی باید تاوان سهم‌‌خواهی جریانات وابسته به ایشان را بدهد.


  مجمع نمایندگان، موافق استاندار
درحالی آصفری با چنان حرارتی از مخالفت با استاندار سخن به میان می‌آورد که گویا این خواسته تمام نمایندگان و مردم است اما وقتی «آرمان» با دیگر نمایندگان این استان صحبت کرد یک حقیقت عیان شد و آن اینکه آصفری در جریان مخالفت با محمود زمانی‌قمی تنهاست چراکه دیگران نه‌تنها موافق این انتصاب بودند بلکه از حمایت استاندار سخن به میان آوردند. 


 عزیزی: زمانی باتجربه است، مخالفت معنا ندارد
قاسم عزیزی، نماینده شازند در استان مرکزی به «آرمان» گفت: روز یکشنبه مجمع نمایندگان جلسه‌ای با استاندار داشت که در رابطه با پیگیری امور کلان برگزار شد و ایشان مصمم است که در راستای حل مسائل و مشکلات استان قدم بردارد. وی ادامه داد: استاندار تعیین شده است و باید او را حمایت کرد تا بتوان به اهدافی که منافع کل را تامین می‌نماید دست پیدا کرد. عزیزی در رابطه با مخالفت‌هایی که از سوی برخی انجام می‌شود، ادامه داد: این مخالفت‌ها معنا ندارد ضمن اینکه آقای زمانی‌قمی دارای سابقه اجرایی خوبی است و به نظر فردی توانمند می‌رسد. 


 میرگلوبیات: وظیفه نماینده تعیین استاندار نیست
شهلا میرگلوبیات از دیگر نمایندگان استان مرکزی به آرمان گفت: فردی که پیش از استاندار بود پست بالاتری گرفت و به معاونت سیاسی وزیر کشور ارتقا پیدا کرد. وی ادامه داد: این روند طبیعی است که برای مدتی سرپرست انتخاب می‌شود و بعد از آن هیئت دولت استاندار جدید را معرفی می‌کند. میر گلو بیات با بیان اینکه هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است، گفت: این روندی معمول بوده و تنها مدتی به تعویق افتاده بود؛ روندی طبیعی و قانونی داشته است.

 

وی درمورد مخالفت‌هایی که در این رابطه شکل گرفته، عنوان کرد: نمایندگان شرح وظایفی دارند که باید در آن چارچوب حرکت کنند. وظیفه نماینده تعیین استاندار نیست بلکه این وظیفه دولت است لذا من به عنوان نماینده نباید در کاری که به من مربوط نیست و شرح وظایف من نیست دخالت کنم؛ همانطور که دولت نباید در اموری که در حیطه اختیار نماینده است دخالت کند. نماینده ساوه ادامه داد: اگر قرار باشد هر قوه‌ای در کار قوه دیگر دخالت نماید سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. شاید برخی نظر شخصی‌شان را درمورد استاندار بیان کنند اما نمی‌توانند پا فراتر از این امر بگذارند لذا لازم است بر رعایت قانون تاکید شود.

 

شهلا میرگلوبیات در پاسخ به این سوال که آیا این مخالفت‌ها به دلیل اصلاح‌طلب بودن زمانی‌قمی صورت می‌گیرد؟ بیان کرد: دولتی که امروز روی کار آمده، دولت اصلاحات است.

 

استاندار قبلی نیز تقریبا از این طیف بود. اینکه دولت استانداران خود را به نوعی تعیین می‌کند که در جهت برنامه‌ها و اهداف آنها حرکت کنند امری طبیعی است همانطور که در دولت قبل که دولت اصولگرا بود عزل و نصب‌ها بر این اساس بوده و استانداران از جناح اصولگرا انتخاب می‌شدند. هر چند معتقدم که باید شایسته‌سالاری جریان داشته باشد اما این امر طبیعی است. وی تصریح کرد: من از هر کسی سوال کردم همه ایشان را تائید کردند و حتی افرادی که گرایش اصولگرا داشتند؛ لازم است افراد در بیان نظرات حق و انصاف را مدنظر قرار دهند. عباس رجایی و محمدابراهیم رضایی از دیگر نمایندگانی بودند که حمایت خود را از استاندار اعلام کردند و با توجه به سابقه اجرایی، او را فردی مناسب دانستند.


 دیدار با دری‌نجف‌آبادی
بعد از سناریوی تخریب چهره زمانی‌قمی موضوعی دیگر دستاویز هجمه به استاندار قرار گرفت و آن طرح شایعه اختلاف محمود زمانی‌قمی با نماینده ولی‌فقیه، آیت‌ا... دری‌نجف‌آبادی بوده است. در جلسه معارفه استاندار عدم حضور آیت‌ا... دری‌نجف‌آبادی جرقه‌ای شد برای دامن زدن به شایعات ازجمله آن که استاندار خواسته به دیدار دری‌نجف‌آبادی برود و ایشان به علت نارضایتی از چنین انتخابی او را به حضور نپذیرفته است. مساله‌ای که از جانب برخی نمایندگان تکذیب شد و حتی برخی نمایندگان عنوان کردند این دیدار انجام شده است. یکی از نمایندگان مطرح کرد: جلسه‌ای با حضور استاندار برگزار شد که در این جلسه آیت‌ا... دری‌نجف‌آبادی نیز حضور داشتند اما هیچ مخالفتی از سوی ایشان با آقای زمانی‌قمی مطرح نشد. این نماینده درمورد اینکه استاندار جدید قرار بوده به دیدار آیت‌ا... دری‌نجف‌آبادی برود و ایشان او را به حضور نپذیرفته است، گفت: این موضوع صحت ندارد.

 

وی ادامه داد: شاید اینجا بهتر بود که استانداری به صورتی برنامه‌ریزی می‌کرد که دیدار با بزرگان استان هماهنگ‌تر انجام می‌شد. وی بار دیگر تاکید کرد به حضور نپذیرفتن استاندار جدید توسط آیت‌ا... دری‌نجف‌آبادی شایعه‌ای بیش نیست. نماینده‌ای دیگر عنوان کرد بعد از معارفه، دیدار استاندار جدید با دری‌نجف‌آبادی انجام گرفته و این امر تنها برای فضاسازی علیه استاندار است.


 می‌خواهند مخالفتی دیگر شکل دهند
در این میان یک منبع آگاه به «آرمان» گفت: مخالفان قرار است بار دیگر جریانی را شکل دهند تا استاندار را وارد حاشیه سازند و از این‌رو فشار را هم بر دولت و هم بر استاندار بیشتر کنند.در حالی که استاندار جدید مرکزی تجربه بالای مدیریتی در استانهایی از جمله چهارمحال و بختیاری و ایلام را در کارنامه خود دارد و به راحتی می‌تواند ضمن توافق با همه گروه‌ها براساس احترام متقابل توسعه استان مرکزی را با قدرت به پیش ببرد. زمانی‌قمی کسی نیست که زیر بار هیاهوها شانه خالی کند و دربرابر تندروها با سیاست صبر و برخورد از نوع اخلاق اسلامی اجازه نخواهد داد برخی با فرصت‌طلبی به اسم خواست مردم و به کام خودشان اقداماتی در این استان استراتژیک کشور انجام دهند.

 

اخبار سیاسی - آرمان

 

Akbar Balinparast بازدید : 154 دوشنبه 21 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
در یکی از سایتها دیدم که خانمی کامنت گذاشته بود که بنده مقید به حجاب نیستم اما به خاطر شجاعت و صراحت آقای مطهری اگر ایشان بگوید چادر سر کنم این کار را انجام می‌دهم.

علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس گفت:  دلیلی برای ردصلاحیت خود نمی بینم.

وی افزود: در ملاقاتی که با رهبری داشتیم این موضوع را مطرح کردم و گفتم که ادامه این حصر به صلاح کشور نیست و اگر اینها در همین حالت از دنیا بروند موضوع به یک غده سرطانی تبدیل می‌شود.

متن گفتگو با مطهری به نقل از روزان در زیر می آید:

 شما درباره موضوع رفع حصر تلاش‌هایی داشته‌اید که هنوز به نتیجه لازم نرسیده است. زمانی که آقای عبدالله نوری در زندان بودند، در مجلس ششم، عده‌ای از نمایندگان نامه‌ای به رهبری نوشتند و قضیه ختم به خیر شد. حال نمی‌شود تعدادی از نمایندگان چون شما نامه‌ای به رهبری بنویسید؟
چرا، اما معمولا کسی همکاری نمی‌کند چون از رد صلاحیت‌ها می‌هراسند. البته در ملاقاتی که با رهبری داشتیم این موضوع را مطرح کردم و گفتم که ادامه این حصر به صلاح کشور نیست و اگر اینها در همین حالت از دنیا بروند موضوع به یک غده سرطانی تبدیل می‌شود، و گفتم اگر قرار است محاکمه بشوند، همراه با طرف‌های دیگر قضیه روال قانونی آن طی شود. اما احساس کردم که ایشان نظر دیگری دارند.

به نظر شما اگر شهید مطهری در حیات بودند چه برخوردی با وقایع رخ داده می‌کردند؟
بنده که نمی‌توانم از جانب ایشان صحبت کنم اما به هر حال ایشان منادی عدالت بود که در هر موضوعی عدالت باید رعایت شود. بالاخره این موضوع طرف‌های مختلفی داشته، یک طرف این دو نفر بودند و طرف دیگر آقای احمدی‌نژاد و طرف دیگر نهادهای حکومتی بودند که به بهانه اینکه نظر رهبری به آقای احمدی‌نژاد است تمام قد پشت ایشان قرار گرفتند و انتخابات را از حالت طبیعی خارج کردند.

آیا شما معتقدید که آن انتخابات باید دوباره تجدید می‌شد؟
خیر. به نظر بنده هر اتفاقی هم که افتاده بود آنها باید حکم داور قانونی را می‌پذیرفتند. حتی اگر به ترکیب شورای نگهبان و حمایت اکثر آنها از یکی از کاندیداها انتقاد داشتند باید سخن مرجعی را که حرف آخر را می‌زند قبول می‌کردند. اعلام می‌کردند که ما قانع نشدیم اما حرف داور را فصل الخطاب می‌دانیم و کار را تمام می‌کردند و ادامه نمی‌دادند. بهانه به دست خارجی‌ها هم نمی‌دادند. حال این اشتباه یک علل و مقدماتی داشت. باید بررسی کرد و دید چه شد که اینها چنین موضعی گرفتند و اساساً آیا برخورد ما با معترضان برخورد درستی بود یا نه. اینها برای جمهوری اسلامی تجربه است. این که بگوییم تنها راه این است که اینها باید توبه کنند راه درستی نیست بلکه باید به آنها اجازه حرف زدن بدهیم، آنگاه قطعاً خواهند گفت که در فلان جا هم خطا کردیم.

یکی از آفت‌هایی که جمهوری اسلامی دید، به شهادت رسیدن آیت‌الله مطهری بود. به نظر شما مهم‌ترین دغدغه‌های ایشان در سیاست داخلی کشور چه می‌توانست باشد؟
همان مسائلی بود که در آستانه انقلاب و در دو ماه و اندی بعد از پیروزی انقلاب که در قید حیات بودند روی آنها تاکید داشتند. ایشان بر مسئله عدالت تاکید فراوان داشتند و معتقد بودند اگر به این مسئله اهمیت ندهیم انقلاب ما با شکست مواجه خواهد شد. چند روز پس از انقلاب هیچ ابایی از سخن گفتن درباره شکست انقلاب نداشتند و خیلی راحت در این مورد صحبت می‌کردند که خداوند براساس سنت‌های خود با اقوام مختلف رفتار می‌کند و هیچ نظر خاصی به قومی ندارد. یا ایشان بر مسئله استقلال فرهنگی و مکتبی، آزادی تفکر و بیان، حفظ استقلال روحانیت از دولتها، اخلاق و معنویت و رابطه آن با عدالت، نقش زن در جمهوری اسلامی (که راه اعتدال را پیش برویم و شعار «نه حبس و نه اختلاط بلکه حریم» را رعایت کنیم) و … تاکید داشتند.

یعنی ایشان، برای مثال با رییس‌جمهور شدن یک خانم، در جامعه مشکلی نداشتند.
این یک مسئله فقهی است، باید ببینیم حکومت و امیر بودن برای زن مجاز است یا خیر. اما درباره وکالت یا نمایندگی مجلس برای زن همان‌طور که از کتاب «زن و مسائل قضایی و سیاسی» مشخص است، ایشان مخالفتی نداشتند.

شهید مطهری انسان سخت‌گیری نبودند، به‌نظر شما اگر بودند ایشان با مساله ایران و آمریکا چگونه برخورد می‌کردند؟
زمانی که ایشان در قید حیات بودند، فداییان خلق حمله کردند به سفارت آمریکا. ایشان به شدت با این قضیه مخالفت کردند و به مرحوم آقای مهدوی‌کنی گفتند که بلافاصله آنها را بیرون کنند و اجازه ندهند برای نظام مشکل‌ساز شوند. طبیعی است که ایشان مخالف ایجاد مشکل بی‌جا در روابط با کشورهای خارجی بودند و با خشن‌‌ و زشت نشان دادن چهره انقلاب اسلامی به دنیا مخالف بودند. می‌توان گفت اصل تسخیر سفارت آمریکا به خاطر پناهی که آمریکا به شاه داده و درصدد براندازی نظام بود، ‌قابل توجیه بود اما ادامه آن به مدت ۴۴۴ روز به ضرر ایران تمام شد و صدام از این فرصت استفاده کرد و به ایران حمله کرد و هیچ کشوری از ما حمایت نکرد چون تصویر بدی از ما داشتند.
 
چرا شهید مطهری با آداب و رسوم ایرانی مثل سیزده به‌در یا چهارشنبه‌سوری مخالف بودند و نسبت به این مراسم انتقاد داشتند؟
ایشان به‌طور کلی مطابق اسلام اهمیت زیادی برای عقل قائل‌ بودند. مثلا چهارشنبه‌ سوری برای ایرانیان باستان که زرتشتی بودند قابل توجیه بود که از آتش مدد برای سلامتی می‌خواستند (زردی من از تو سرخی تو از من) اما برای یک مسلمان پذیرفته نیست و شرک است چرا که نباید از غیر خدا مدد خواست، همان طور که اگر از ائمه اطهار هم مستقیما چیزی بخواهیم شرک است. اما چهارشنبه سوری به شکل فعلی که به شکل ترقه درکردن و شادی کردن درآمده موضوع دیگری است و ممکن است اشکال اعتقادی نداشته باشد.

درباره سیزده‌بدر هم همین مطلب هست. ایشان می‌گویند نحس دانستن یک موجود خلاف عقاید اسلامی است. ما در عالم هیچ موجود نحسی نداریم و اصلا وجود مساوی است با خیر. عدد
سیزده یکی از مخلوقات خداست و ما نمی‌توانیم بگوییم سیزده نحس است. ما شر مطلق نداریم. شر نسبی داریم. مثلا ما حیوانی مثل مار را شر می‌دانیم در حالی که این برای انسان شر است، برای عالم طبیعت که شر نیست و به نفع طبیعت است. اگر ما روز ۱۳ فروردین را برای آنکه نحوست آن گریبان گیرمان نشود بیرون برویم پسندیده نیست اما اگر به صورت فعلی به عنوان روز طبیعت تلقی شود مشکل اعتقادی ندارد.

شهید مطهری کلا با خرافات مخالف بود همان‌طور که با روضه دروغ هم مخالف بود. می‌فرمود ما برای رسیدن به هدف مقدس نباید از وسیله نامقدس استفاده کنیم. بنابراین ایشان به تبع اسلام چون اهل منطق و عقل بود با این امور مخالف بود نه اینکه ایشان با سنت‌های ایرانی به طور کلی مخالف باشد بلکه سنتی را که ریشه عقلانی داشته باشد قبول داشتند.

چرا برخی از زنان بی‌حجاب یا افراد نسل جوان با تمام اختلاف سلیقه‌ای که با شما دارند، به عقاید و رفتار شما احترام می‌گذارند و آن‌ها را قبول دارند، شما علت این قضیه را چه می‌دانید؟
مردم اگر از کسی صداقت و صراحت ببینند و احساس کنند که آن شخص دنبال منافع شخصی خودش نیست و در هر شرایطی از حق دفاع می‌کند و از روی عقیده اظهارنظر می‌کند براساس فطرت خودشان نسبت به آن افراد تمایل پیدا می‌کنند. حال شاید چنین چیزی را در من دیده باشند که با وجود اینکه جایی اظهارنظر در مورد موضوعی به ضرر شخص من بوده اما نظر خودم را اعلام کرده‌ام.

در یکی از سایتها دیدم که خانمی کامنت گذاشته بود که بنده مقید به حجاب نیستم اما به خاطر شجاعت و صراحت آقای مطهری اگر ایشان بگوید چادر سر کنم این کار را انجام می‌دهم.

آیا شما برای انتخابات مجلس دهم کاندیدا می‌شوید؟
معلوم نیست.

اگر بیایید و شما را در لیست اصلاح‌طلبان قرار بدهند مشکلی با این قضیه ندارید؟
بنده در دوره قبل هم گفتم هر گروهی من را در فهرست خودش قرار بدهد مخالفتی ندارم چون اساساً این دسته‌بندی‌ها را قبول ندارم.

آیا احتمال می‌دهید که در انتخابات اگر کاندیدا شوید، رد صلاحیت شوید؟
بنده دلیلی برای رد صلاحیت نمی‌بینم. صحبت‌ها و رفتار من براساس قانون اساسی بوده است.

برآیند شما از انتخابات مجلس خبرگان پنجم چیست؟
بستگی به رفتار شورای نگهبان دارد. اگر اجازه ندهند افراد مستقل‌تر و آزاده‌تر وارد شوند شبیه همین مجلس دوباره درست می‌شود. این مطلب درباره مجلس شورای اسلامی هم صدق می‌کند. بهتر است شورای نگهبان سخت‌گیری نکند و مثلا صرفا صلاحیت کسانی را که همکاری با گروه‌های معاند داشته‌ و قیام مسلحانه کرده‌اند یا مرتکب جاسوسی شده‌اند و یا نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارند رد کند و درباره بقیه سخت‌گیری نکند.

به یقین نمایندگان مجلس خیلی‌ها مورد اقبال مردم نیستند، توصیه شما چیست؟
ما نمی‌توانیم چنین ادعایی بکنیم. چون همه مدعی‌اند که مورد اقبال هستند.

آقای دکتر دو سال از انتخاب آقای روحانی می‌گذرد، عملکرد آقای روحانی را در این دو سال چگونه ارزیابی می‌کنید؟
عملکرد ایشان در سیاست خارجی خوب بوده و نگاه ایران‌هراسی را از بین بردند و نگاه دنیا و مخصوصا غربی‌ها را نسبت به ایران عوض کردند و در پرونده هسته‌ای هم‌ تاکنون خوب پیش رفته‌اند. اما در سیاست داخلی چندان خوب عمل نکردند و همان سخت‌گیری‌های دوره قبل وجود دارد و بلکه بیشتر شده است. برخوردی که با خبرنگاران، مطبوعات و منتقدان می‌شود همچنان هست و در بعضی جاها شدیدتر شده است. در اقتصاد، دولت توفیق نسبی داشته. شتاب رشد قیمت‌ها را کم کرده و تورم را کاهش داده است و مدعی هستند که از رکود خارج شده‌ایم. اما هنوز در حالت بحران هستیم و تا رسیدن به رونق اقتصادی فاصله داریم. هنوز بسیاری از کارخانه‌ها تعطیل‌اند یا با ظرفیت واقعی کار نمی‌کنند و مشکل بیکاری داریم. هنوز گشایش محسوس اقتصادی برای مردم رخ نداده است. در مساله یارانه‌ها دولت باید با شجاعت بیشتری رفتار می‌کرد. وقتی که بودجه یارانه‌ها را نمی‌تواند تامین کند باید مبلغ آن را کم کند. مثلا ۴۵۵۰۰ را به ۳۰ هزار تومان برساند و غیر نیازمندان را زودتر حذف ‌کند تا به خاطر تأمین بودجه یارانه‌ها مجبور به تخلف از قانون و استقراض از بانک مرکزی و برداشت از شرکت نفت نشود.

شاید به دلیل جلوگیری از سرخوردگی این کار را انجام می‌دهد و به این دلیل که در انتخابات بعدی با مشکل مواجه نشود؟
ما باید مصلحت مردم را در نظر بگیریم حتی اگر در انتخابات بعدی رای نیاوریم. خیلی از کارهای ما ناظر به انتخابات است و این موضوع به کشور آسیب زده است. به نظر من یارانه‌ها باید به تدریج قطع شود چون اساساً با اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.

شهید مطهری چند فرزند و نوه داشتند؟
ما هفت خواهر و برادر هستیم. پسر ارشد آقا مجتبی هستند که در دانشگاه علامه طباطبایی تدریس می‌کنند. بعد خواهرم هستند که تحصیلات دانشگاهی دارند اما خانه دارند. فرزند سوم خودم هستم و بعد سه خواهر که یکی همسر آقای دکتر احمد یزدی دکتر داروساز است و خواهر بعدی‌ام خانه‌دار است که همسر آقای لاریجانی است و خواهر بعدی‌ام همسر دکتر مجید عباسپور و استاد دانشگاه الزهرا هستند و فرزند آخر محمد آقا هستند که روحانی‌اند و البته تحصیلات دانشگاهی فنی و علوم انسانی نیز دارند.

چند نوه دارند؟
۳۱نوه و ۲۱ نتیجه دارند. اولین نوه را خود شهید مطهری نامگذاری کردند به نام «صدرا» که خیلی هم او را دوست داشتند و اکنون روحانی است.

اگر شما آقازاده شهید مطهری نبودید با شما چه برخوردی می‌کردند؟
نمی‌دانم ولی قاعدتا باید همین طور رفتار می‌کردند چون کار خلاف قانونی از من سر نزده است.

آیا اگر برای شما دوباره برای نطق پیش از دستور در نظر بگیرند، می‌روید؟
قطعا. چند روز پیش در دانشگاه امیرکبیر سخنرانی داشتم و نظراتم را بیان کردم.

افرادی که با شما برخورد کردند از چه گروهی بودند؟
از یکی از نهادهای حکومتی بودند. 

 

اخبار سیاسی - روزان

 

Akbar Balinparast بازدید : 179 یکشنبه 20 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
ایشان برای حضور در بین قشر دانشگاهی ذره‌ای تردید نمی‌کنند و علی‌رغم تهدیدها، نه تنها حضور می‌یابند

مشاور رئیس‌ مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌وگویی به بیان دیدگاه‌های خود درباره حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دانشگاه امیرکبیر و حواشی آن پرداخت.

قدرت الله علیخانی در گفت‌وگو با انتخاب گفت: حضور چهره‌هایی چون آیت‌الله هاشمی در چنین محیط‌هایی مسبوق به سابقه است. طبیعی است که چه در زمان انقلاب و چه در سال‌های پس از آن گروه‌ها و نحله‌های انحرافی‌ای وجود داشتند که نزدیکی میان روحانیت آگاه، اصیل و انقلابی را با منافع خود همسو و هم جهت نمی‌دیدند و رویکرد و واکنش آنها نیز چیزی جز تخریب، فحاشی، تهدید و هیاهو نبود.

علیخانی درباره واکنش آیت‌الله هاشمی به تهدیدها درباره حضور در دانشگاه امیرکبیر نیز اظهار کرد: برای چهره ای چون آقای هاشمی این موضوع آشناست. به همین دلیل شاهدیم که ایشان برای حضور در بین قشر دانشگاهی ذره‌ای تردید نمی‌کنند و علی‌رغم تهدیدها، نه تنها حضور می‌یابند بلکه خانواده خود را نیز همراه می‌برند، چون بهتر از هر کسی می‌دانند ریشه غوغاسالاری ناشی از ترس و ترس محصول بی‌منطقی است و این گروه‌ها هم همچون اسلاف خود اگر چه در ظاهر، عنوان و مشی متفاوت دارند اما در نهایت به دلیل جدا افتادن از متن مردم و خط اصیل رهبری و انقلاب و از همه مهمتر آلت دست شدن، راه به هیچ جا نخواهند برد.

وی تاکید کرد: این دسته با درک درست نیت‌های جاه‌طلبانه و غیرصادقانه محرکان خود علیه چهره‌های دلسوز نظام، بیش از این نگاه‌های مغرضانه داخل و خارج از کشور را به عمیق‌تر شدن اختلافات امیدوار نسازند و در رفتارهای خود سرنوشت ناخوشایند جریان تخریب و هیاهو در مقاطع مختلف انقلاب را مدنظر قرار دهند و از خود بپرسند که چرا علی‌رغم این حجم از حملات به جناب آقای هاشمی هنوز هم جایگاه ویژه ایشان  در دل مردم، رهبری و نظام مستحکم و قابل تامل است و چرا آنها هر روز منزوی‌تر از گذشته می‌شوند؟!


  اخبار سیاسی  -  انتخاب

Akbar Balinparast بازدید : 110 شنبه 19 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
ما از خودمان بودجه‌ای نداریم که فعالیت کنیم. طرفداران، کسانی که موافق و علاقه‌مند هستند ورود پیدا کرده و حمایت می‌کنند. آن‌موقع هم تلاش ما این بود که با کمترین هزینه‌ها و ارتباطات مردمی بیشتر در صحنه حضور پیدا کنیم.

مردی مرا تا حیاط ساختمانی که به گفته آقای میرتاج‌الدینی قرار نیست نامی از آن ببرم، بدرقه می‌کند؛ ساختمانی که حوالی میدان پاستور است. او که گویا مسئول پذیرایی از میهمانان است، از نیمه‌های مصاحبه وارد اتاق هم شد و به من توصیه کرد حاج‌آقا روزه هستند. در مسیر بدرقه من و در لابه‌لای سخنانش اشاره کرد از کارمندان باسابقه نهاد ریاست‌جمهوری است و از اینکه دولت روحانی برخی از کارمندان نهاد را تبدیل به شرکتی و پیمانی کرده است، ناراحت بود.

 

آن مرد مدام از خدمات احمدی‌نژاد سخن می‌گفت؛ همان‌طور که رئیسش، یعنی محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی دولت دهم، هنوز پای دفاع از احمدی‌نژاد ایستاده است. قبل از آنکه گفت‌و‌گو را شروع کنیم، درباره دلیل این حمایت به من گفت «همه دارند او را چوب می‌زنند، بالاخره یک نفر باید حمایت کند». البته تأکید دارد که فعالیت‌های انتخاباتی‌اش در چتر حمایتی احمدی‌نژاد قرار ندارد. او در این گفت‌وگو، اگرچه از فعالیت معاونان و مدیران و استانداران احمدی‌نژاد برای انتخابات سخن می‌گوید، اما اشاره می‌کند آنها احمدی‌نژادی نیستند و در میانه جریان اصولگرایی قرار دارند.

 

میرتاج‌الدینی علاقه‌ای به ورود به موضوع رحیمی ندارد، اما در صحبت‌های‌مان می‌گوید پولی که رحیمی توزیع کرده، بنابر صلاحدید یک ستاد مرکزی توزیع شده است و توضیح بیشتری درباره آن نمی‌دهد. درباره مجوز دفتر ولنجک هم می‌گوید معاونت انسانی دولت دهم آن را تصویب کرده است، اما درباره منابع تأمین بودجه آن اطلاعی ندارد.

  ‌با اینکه مأموریت‌ شما از طرف معاونت پارلمانی صداوسیما تمام شده است، اما در  مجلس خیلی پررفت‌وآمد هستید؟ دلیلش چیست؟
در مجلس به‌عنوان یک نماینده ادواری رفت‌وآمد دارم. انسان اگر به‌جایی تعلق داشته باشد، به‌راحتی نمی‌تواند رابطه‌اش را قطع کند و ازهمین‌رو بعضی از روزها برای پیگیری برخی کارها و گفت‌وگو با دوستان، به مجلس می‌رویم.

  بیشتر با کدام طیف در مجلس در ارتباط هستید؟ البته به‌نظر می‌رسد با طیف پایداری یا آنهایی که نزدیک به این جریان هستند، مثل آقای حسینیان، آقای رسایی و مانند اینها دیدار بیشتری داشته‌اید.
رفت‌وآمد من به مجلس کار سیاسی یا تشکیلاتی نیست، کاری عادی است. هر فردی که در مجموعه‌ای سال‌های سال حضور داشته باشد، این رفت‌وآمد را دارد. من با همه طیف‌های اصولگرا ارتباط دارم، البته عضو تشکیلاتی هیچ‌کدام از طیف‌های اصولگرا نیستم، نه پایداری و نه جمع ایثارگران یا پیروان خط امام و رهبری. اگرچه ورودم به عرصه‌های سیاسی با همان مجموعه پیروان خط امام و رهبری بود. مجموعه‌ای که آقای مهندس باهنر و بقیه هم در آن بودند. الان هم با آنها ارتباط و دوستی داریم، نه کار تشکیلاتی. با آقای حسینیان و آقای زارع و مجموعه‌های پایداری و آقای آقاتهرانی هم همین‌طور. چون ما سابقه نمایندگی هم داشتیم، آن‌موقع هم در مجلس با همه این دوستان کار کردیم. اینکه در صحن گاهی با بعضی از این دوستان گفت‌وگو داشتیم و صحبت کردیم، این همان ادامه مشورت‌هایی است که...

  صحبت من هم این نبود که شما به این جریان پیوستید. منظور من این بود که بیشتر دیده شده در مجلس با این گروه نشست‌وبرخاست دارید. این رفت‌وآمد‌ها انتخاباتی است؟
خیر. تابه‌حال با این گروه صحبت‌های انتخاباتی نشده است. به‌دلیل اینکه فعلا در سطح کلان باید یک‌سری رایزنی‌ها صورت گیرد تا تصمیم‌هایی را اتخاذ کنند، فعلا حرکت‌های انتخاباتی، انفرادی است.

  یعنی اعضای پایداری قصد دارند به‌صورت انفرادی وارد انتخابات شوند؟
نه، منظورم این نبود. شما فرض کنید من بخواهم کاندیدای مجلس شوم، قاعدتا برنامه‌ریزی‌های فردی هم می‌توانم داشته باشم. این افراد هم همین‌طورهستند.

  یعنی آنها هم به‌صورت فردی فعالیتی دارند؟
این سؤال را باید خودشان جواب دهند؛ یعنی خود پایداری‌ها. من که از طرف آنها نمی‌توانم چیزی بگویم. طیف‌ها و افراد مؤثر و تأثیرگذار در جبهه اصولگرا برنامه‌هایی را شروع کرده‌اند. این طیف‌ها در انتخابات به وحدت و ائتلاف خواهند رسید. این امر دور از ذهن نیست، دور از دسترس هم نیست.

  ائتلاف همه مجموعه اصولگرایی؟
بله، پیش‌بینی من این است. در سطح استان‌ها این اتفاق حتما رخ خواهد داد؛ یعنی مجموعه طرفداران طیف‌های اصولگرا در استان‌ها، کاندیداهای مجلس و نمایندگان فعلی یا کاندیداهایی که مطرح هستند، خیلی به هم نزدیک شده‌اند.

  این را بر چه اساسی می‌گویید؟
در استان‌ها خیلی افتراق پیش نمی‌آید، مگر به‌صورت محدود که این هم طبیعی است. در سطح استان‌ها چون اشتراکات زیاد است، صحبت‌هایی شروع شده و با توجه به تجربه‌ای که در انتخابات ریاست‌جمهوری داشتند، احتمال ائتلاف و وحدت خیلی زیاد شده است.

  ظاهرا این اشتراکات را شما بیشتر می‌بینید، آنچه ما می‌بینیم این‌طور نیست، تنها [میان اصولگرایان]گرایشی به‌سمت گروه پایداری پدید آمده است. علت این گرایش چیست؟
زمانی‌که من در مجلس و بعدا هم در دولت، با تمام طیف‌ها در جلسات و بحث‌های مختلف شرکت کردم، اینها اختلاف چندانی با هم نداشتند. مثلا ایثارگران از یک‌سو و از طرف دیگر هم، خود پایداری‌ها، در خیلی از موضوعات سیاسی و اقتصادی که در مجلس و دولت پیش می‌آمد، کنار هم بودند. چون اینها، در آن شاخص‌ها و معیارها مثل هم فکر می‌کنند.

  اما اینجا بحث تندروی و کندروی مطرح است.
معمولا افرادی که شاکله یک جریان را تشکیل می‌دهند، تعدادشان زیاد نیست. بدنه جامعه و طرفداران آنها مشخص می‌کند این مجموعه در جامعه چقدر موقعیت و جایگاه دارد. در میان طیف اصولگرایان، نه در میان عموم مردم، پایداری‌ها سهم مشخصی دارند. در انتخابات مجلس نهم، در بین دو فهرست موجود یعنی فهرست پایداری‌ها و فهرست دیگر اصولگرایان، سهمشان از مجلس به‌صورت ٥٠-٥٠ بود. آن موقع اصلاح‌طلب‌ها، یک فهرست قوی‌ نداشتند، اما اکنون با توجه به اینکه دولت در دست جریان نزدیک به اصطلاح‌طلبان است، رقیب مشخصی برای اصولگراها تعریف شده است و این رقیب برای اصولگراها قابل بررسی است. می‌خواهم بگویم با توجه به این شرایط و با توجه به اینکه مشترکات بین طیف‌های اصولگرا بیشتر از اختلافاتشان است، از این رو، وقتی یک مجموعه در یک جبهه قرار دارند، موارد اختلافی را می‌توانند کنار بگذارند و به یک تصمیم برسند.

  تکلیف جریان حامی آقای احمدی‌نژاد چیست؟
جریان حامی آقای احمدی‌نژاد در میان مجلس نمود و ظهوری ندارد. من پیش‌بینی می‌کنم که در انتخابات مجلس بروز و ظهوری نخواهد داشت، چون بعضی از افرادی که قبلا در مجلس بودند به دولت آمدند یا در مجلس، جزء طرفداران آقای احمدی‌نژاد در دولت دهم بودند. اینها قبل از اینکه با آقای احمدی‌نژاد باشند، با طیف اصولگراها بودند. الان هم با این طیف هستند. در نحوه برخورد با دولت دهم و آقای احمدی‌نژاد یک تفاوت‌هایی هست؛ بعضی‌ها بیشتر حمایت می‌کنند، بعضی‌ها کمتر حمایت می‌کنند، بعضی‌ها بیشتر انتقاد می‌کنند و بعضی‌ها هم کمتر انتقاد می‌کنند. نظر من این است که اطرافیان آقای احمدی‌نژاد، در مجلس ظهور و حضوری نخواهند داشت... .

  اما خیلی فعال‌شده‌اند. در استان‌های مختلف، از تبریز، استان‌ها‌ی شمالی، اصفهان و... گزارش‌های مختلفی می‌رسد که فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند، چطور شما می‌گویید آنها در مجلس بروز و ظهور نخواهند داشت؟
حرکتی در جریان رسانه‌ای و روزنامه‌ها است که همه‌چیز را با نگاه انتخاباتی و سیاسی می‌بینند. اگر کسی برای یک... .

  یعنی قبول ندارید که این تحرکات انتخاباتی است؟
این بیشتر تحلیل‌هایی است که افراد مختلف می‌دهند.

  خود شما از دو ماه پیش فعالیت‌های انتخاباتی‌تان را شروع کردید.
من چه فعالیتی را شروع کردم؟ خبرنگار از من پرسیده، گفتم به‌موقع خواهم گفت. این کلیدزدن است؟

  شما در آستانه انتخابات یک‌باره هدیه‌های زمان حضور در نهاد ریاست‌جمهوری را به موزه شهرداری تبریز تحویل می‌دهید. می‌توانستید یک سال قبل تحویل بدهید!
من دو سال قبل می‌خواستم تحویل بدهم، منتها این گرفتاری‌ها طوری بود که فرصت نمی‌کردم؛ بالاخره این کار مقدماتی داشت. تا اینکه به‌تازگی موفق شدم. می‌خواهم این را اصلاح کنم. اینکه یک نفر هر کاری کند آن را سیاسی و انتخاباتی تحلیل کنند، نمی‌شود. به‌نظر شما افراد سیاسی باید بنشینند در خانه و هیچ کاری نکنند. خب گاهی اوقات آقای احمدی‌نژاد را هم دعوت می‌کنند به جایی و می‌رود، ایشان باید همه کارهایش را تعطیل کند؟ بالاخره افراد سیاسی در جامعه یا باید فعالیت کنند، یا بروند در خانه بنشینند، کدامش بهتر است؟

  طبیعتا باید فعالیت صورت بگیرد. ولی در یک سال منتهی به انتخابات، فعالیت‌ها در مسیر انتخابات خواهد بود.
اینها تحلیل‌ است. آقای احمدی‌نژاد البته باید خودش و دفترش این را اعلام کنند. پیش‌بینی و پیشنهاد من هم این است که ایشان وارد یک حرکت مستقل انتخاباتی درباره مجلس نشود.

  چرا؟
برای اینکه ما یک جریان کلی اصولگرا داریم که برای مجلس برنامه‌ریزی می‌کنند. از طرفی عده‌ای می‌خواهند اختلاف و تشتت بین طیف‌های اصولگرا را پررنگ نشان دهند، بنابراین اگر در این میان یک پرچم جداگانه‌ای بلند شود، این موضوع را به انشقاق و اختلاف بین اصولگراها تعبیر خواهند کرد؛ این در حالی است که افرادی که در جریان دولت دهم بودند، با جریان اصولگرا هستند و اگر بخواهند فعالیت انتخاباتی انجام دهند، در همان مجموعه اصولگرایی کار خود را آغاز می‌کنند.

  این تلقی شماست که آقای احمدی‌نژاد را در دایره اصولگرایی می‌بینید.
من از طرف آقای احمدی‌نژاد نمی‌توانم مطلبی را صریح بیان کنم، من سخنگوی ایشان نیستم. اما از مجموعه صحبت‌ها و برخوردها، اطرافیان ایشان به این نتیجه رسیدند که احمدی‌نژاد بنایی ندارد در مجلس کاری انجام دهد. مگر اینکه زمانی تفاهماتی با جریان اصولگرا با رده‌های بالا صورت بگیرد، یعنی اگر ورود پیدا کند، به‌عنوان حامی وارد می‌شود؛ مستقلا ورود پیدا نمی‌کند.

  این برداشت شماست یا از شواهد و قرائن به این نتیجه رسیدید؟
این برداشت من است، شواهد هم دارم. اما نمی‌توانم بگویم.

  اما جریان احمدی‌نژاد این را قبول ندارند و خودشان تأکید دارند که ماورای اصولگرایی یا اصلاح‌طلبی هستند. یعنی اصلا به‌نظر نمی‌رسد که سر سازگاری با جریان اصولگرا داشته باشند.
خیر، من آن جریان غالب در دولت دهم که شاکله دولت نهم و دهم را تشکیل می‌داد می‌گویم. الان هم بسیاری از وزرا، استانداران، مدیران کل و معاونان وزرا هستند. اینها یا آدم‌های سیاسی نبودند بلکه، مدیران اجرائی بودند یا افراد سیاسی طرفدار همین جریان اصولگرایی بودند و آقای احمدی‌نژاد را هم قبول داشتند و آقای احمدی‌نژاد هم در این مجموعه بود.

این گروه‌هایی که از دولت نام می‌برید، وارد مذاکره با مجموعه‌های اصولگرایی برای انتخابات شدند؟
خیر، اینها وارد نشدند، چراکه این مجموعه در دل اصولگرایان قرار دارند.

  ولی در دولت‌های نهم و دهم شاهد این حضور گسترده اصولگرایان در کابینه یا بدنه دولت‌ نبودیم؛ یعنی یک‌سری آدم‌ها با روابط شخصی یا از دوستان ایشان در علم‌وصنعت بودند یا از همراهانش در استانداری اردبیل... .
ببینید، منظور من اصولگرایی به معنای اعم است، یعنی همان شاخص‌ها و ارزش‌های چهارگانه که بر اساس آن، اصولگرایی تعریف می‌شود. عده‌ای از اینها در دولت‌های نهم و دهم وارد کارهای اجرایی شدند و عده‌ای از اینها هم در مجلس بودند. وقتی می‌گویم اصولگرایی، منظورم این نیست که حزبی و گروهی وارد شدند، بلکه هم‌سو و هم‌جهت با طیف‌های اصولگرا بودند.

  اما احمدی‌نژاد بعد از یک سال سکوت، یکباره از بهمن‌ماه وارد فاز سخنرانی و سفر استانی شده است، اگر این حرکت انتخاباتی نیست، پس چیست؟
این حرکت سیاسی است. من از شما سؤال کردم که... 

  یک سال به انتخابات مانده، یکباره وارد این فاز می‌شوند! به نظر شما آیا چیزی غیر از موضوع انتخابات می‌تواند وجود داشته باشد؟
من از شما سؤال می‌کنم. رجال سیاسی، وقتی دوره مسئولیتشان تمام می‌شود، باید چه‌کار کنند؟ خانه‌نشین شوند یا فعالیت کنند؟

  خانه‌نشین نشوند، اما باید یک روند مستمر را پشت‌سر بگذارند. شما اعلام می‌کنید می‌خواهید سکوت کنید، بعد یکباره سکوت را می‌شکنید؟
خب، آقای احمدی‌نژاد بعد از دوران ریاست‌جمهوری، خواست کار علمی انجام دهد، دانشگاهی را راه بیندازد. این را که دولت فعلی اجازه نداد. در مسیر مجوزهایش...

  مجموعه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به نتیجه نرسید... .
خب، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی هم، رئیس‌جمهور است. اگر ایرادهایی در مسیر تأسیس آن بود، می‌توانستند برطرف کنند. به‌هرصورت، روند، متوقف شده است. حالا دائم یا موقت، من نمی‌دانم، اما خودشان پیگیر هستند. این درحالی است که احمدی‌نژاد کار دیگری ندارد. در دنیا مسئولان در رده‌های بالا، بعد از اتمام دوره مسئولیت به فعالیت‌هایی مشغول می‌شوند. آقای احمدی‌نژاد هم خواست به کار علمی مشغول شود و کاری را راه بیندازد، آنها مانع شدند. خب، فعالیت سیاسی باقی می‌ماند. اگر این مقدار را هم راضی نیستند، اعلام کنند ایشان خانه‌نشین شود.

  شما گفتید دوست ندارد ورودی به انتخابات مجلس داشته باشد.
من گفتم بنایی برای مجلس ندارد.

  آیا قصدش، انتخابات ریاست‌جمهوری آینده است؟
از الان که نمی‌شود گفت. بنای ایشان حضور در انقلاب و خدمت به آن است... .

  به‌هرحال، شما باید در جایی حضور داشته باشید که بتوانید خدمت کنید!
احمدی‌نژاد دنبال احیای شعارهای انقلاب است که در چارچوب نظام اسلامی، فعالیت‌هایی داشته باشد.

  اینکه گفتید ممکن است به‌عنوان حامی وارد شود، یعنی ممکن است بخواهد به صورت چراغ‌خاموش وارد عرصه شود؟
اینها دیگر بستگی به برنامه‌های خودشان دارد. همه‌چیز را که من نمی‌دانم.

  اما شما گفتید مدیران، وزرا و استانداران که در مجموعه اصولگرایی می‌گنجند، از بدنه دولت دهم بودند، اینها برای انتخابات فعال شدند؟
خیر، اینها مجموعه افرادی بودند که درگرایش‌های اصولگرایی تعریف می‌شوند. اینها برای انتخابات نیست، چون از آن مجموعه مدیران، شاید افراد کمی بیایند، مگر آنهایی که قبلا در مجلس بودند یا در فعالیت‌های سیاسی بودند. خیلی‌هایشان افراد اجرائی هستند که در مسیر سیاسی مثلا انتخابات وارد نمی‌شوند. من به‌این‌خاطر این موضوع را گفتم که آن مجموعه مدیران، مدیران اصولگرا بودند.

  اما اخباری که منتشر می‌شود، حکایت از فعال‌شدن طیف‌های حامیان آقای احمدی‌نژاد دارد. به‌عنوان نمونه، در تبریز ماجرا چطور است؟ شما فعالیت خود را به چه عنوان شروع کردید؟ این برداشت وجود دارد که این فعالیت، در چتر حمایتی آقای احمدی‌نژاد است.
خیر، من یکی، دو مطلب را صریح بگویم؛ اولا خبری که «شرق» کار کرده بود، با این موضوع که بنده در تبریز، فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی را در چتر حمایتی آقای احمدی‌نژاد انجام می‌دادم، درست نبود، آن را تکذیب می‌کنم. آقای احمدی‌نژاد در تبریز فعالیت انتخاباتی برای مجلس ندارد و نخواهد داشت، یعنی باید نسبت به فعالیت آینده خودشان اعلام موضع کنند. تاآنجا‌که من می‌دانم، چنین قصدی ندارند. من در دوران معاونت ریاست‌جمهوری هم به تبریز می‌رفتم، مجلس هم بودم، به تبریز می‌رفتم. قهرا الان هم اگر موردی پیش بیاید، می‌روم.

  قبل از اینکه فعالیت خود را شروع کنید، اصلا صحبتی به‌عنوان مشورت و راهنمایی با آقای احمدی‌نژاد داشتید؟
خیر.

  یعنی فی‌الحال تصمیم گرفتید فاز انتخاباتی را شروع کنید؟
صحبتی نداشتم، خیر.

   درباره رفت‌وآمدهای ساختمان ولنجک چطور؟ در گذشته رفت‌وآمد بیشتری داشتید. اما هم‌اکنون به‌نظر می‌رسد این رفت‌وآمدها کمتر شده است.
ولنجک دفتر رئیس‌جمهوری سابق است و کسانی که می‌خواهند با ایشان ارتباط داشته باشند، به دفتر ایشان می‌روند.من نمی‌دانم چرا بعضی از رسانه‌ها آنقدر حساس شدند. من دوباره همان سؤال را دارم. بالاخره آقای رئیس‌جمهور سابق کارش را باید تعطیل کند و در خانه بنشیند یا دفترش فعال باشد؟

  سابق بر این به‌نظر می‌رسید رفت‌وآمد شما بیشتر بود، اما انگار کمتر شده است. دلیل خاصی دارد؟ یا کلا رفت‌وآمد به مجموعه ولنجک کم شده است؟
دلیل خاصی ندارد. هرازگاهی که مناسبتی پیش می‌آید، یا مجموعه دولت دهم دور هم می‌نشینند، خب ما هم می‌رویم.

  همه اعضای هیأت دولت دهم می‌آیند یا آنها که اختلاف‌نظرهایی با آقای احمدی‌نژاد داشتند در آن جلسه شرکت نمی‌کنند؟ بیشتر چه کسانی شرکت می‌کنند؟
همه کسانی که در دولت بودند، هستند. اجازه دهید اسم نیاورم.

  درباره منابع تأمین بودجه دفتر ولنجک، شما گفته بودید که در بودجه سنواتی، ردیف دارد. اما به نظر نمی‌رسد در بودجه ردیفی برای این منظور باشد؟
زمان دولت دهم ساختاری تصویب شد. درواقع در معاونت نیروی انسانی، تصویب شد که دفتر رئیس‌جمهور سابق - یعنی همه رؤسای‌جمهور سابق - یک تعداد نیرو می‌توانند داشته باشند و دفترشان را فعال کنند. این نیروها هم نیروهای نهاد ریاست‌جمهوری هستند. پست‌هایی برای آنها تعریف می‌کنند، البته این خیلی محدود است. چنین مصوبه‌ای را داشتند و آن هم عملیاتی شد.

 تا قبل از آن، چنین چیزی نداشتیم؟
خیر. تا قبل از آن نبود.

  ساختمان لادن هم در همین راستا بود؟
در اختیار آنجا بود، اما دولت آن ساختمان را خواست و اینها هم تحویل دادند.

  این مصوبه هیأت دولت نیاز به تصویب در مجلس نداشت؟
خیر، مصوبات دولت فقط به مجلس می‌رود و آن را با قوانین دیگر تطبیق می‌دهند، ولی این مصوبه را هم رد نکرده بودند.

  بودجه آن چطور تأمین می‌شود؟
حالا این موضوع یا مصوبه هیأت دولت یا مصوبه معاونت بود؛ چون موضوعات مربوط به ساختارهای اداری را نیاز نیست هیأت دولت تصویب کند. ساختارهای اداری در اختیار رئیس‌جمهور و معاونت آن است که در آن زمان معاونت نیروی انسانی آقای فروزنده بود. در آخرین مرحله هم که آقای دکتر الهام منصوب شد. این مصوبه مربوط به آن زمان است؛ حالا یا مربوط به زمان آقای دکتر فروزنده بود یا آقای الهام. براساس قانون اساسی، ساختارهای اداری و همین‌طور بودجه در اختیار رئیس‌جمهور است. الان هم در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متمرکز شده، آن‌موقع دو معاونت وجود داشت.

  بودجه مربوط به تأمین مکان و نیروها هم در آن مصوبه آمده بوده؟ بالاخره دفتر، کارمند و... می‌خواهد!
من نمی‌دانم بودجه این دفتر از کجاست. آیا برای آن هم بودجه‌ای در نظر گرفتند یا نه، اما آن مصوبه در حد ساختار بود، مبنی بر اینکه پست‌هایی که جزء پست‌های نهاد ریاست‌جمهوری بود و افرادی که در نهاد ریاست‌جمهوری، نیروهای رسمی بودند، برای آن پست‌ها می‌توانند مشغول شوند و کار کنند.

  خب، اینها از کجا حقوق می‌گیرند؟
باید دفتر آقای احمدی‌نژاد پاسخ‌گو باشد. من صورت کلی ماجرا را می‌دانم. ساختاری برای دفتر رئیس‌جمهورتصویب شده است؛ اختصاص به آقای احمدی‌نژاد هم ندارد. یعنی دوران رئیس‌جمهوری بعدی هم تمام شد، می‌تواند از این ساختار استفاده کند و یک تعداد نیرو را که در دفتر فعلی خودش است، به دفتر بعدی ببرد. چون هر رئیس‌جمهوری که می‌آید نیروهای خودش را می‌آورد و طبیعی هم هست. باید هم این‌طور باشد. وقتی دوره ریاست‌جمهوری ایشان (احمدی‌نژاد) تمام شد، همه نیروها باید از بین بروند؟ یا جایی باید مشغول شوند؟ هر رئیس‌جمهوری، یک سری کارهایی بعد از دوران ریاست‌جمهوری هم دارد. این مجموعه می‌تواند در آن دفتر قرار بگیرد و به او کمک کند.

  هزینه فعالیت‌های انتخاباتی خود شما از کجا تأمین می‌شود؟
ما از خودمان بودجه‌ای نداریم که فعالیت کنیم. طرفداران، کسانی که موافق و علاقه‌مند هستند ورود پیدا کرده و حمایت می‌کنند. آن‌موقع هم تلاش ما این بود که با کمترین هزینه‌ها و ارتباطات مردمی بیشتر در صحنه حضور پیدا کنیم. الان هم اگر به‌صورت جدی وارد این عرصه شویم، همان رویکرد را خواهیم داشت. همان حمایت‌های مردمی است، مثلا وقتی یک فهرست ائتلافی منتشر می‌شود، قهرا بودجه آن فهرست ائتلافی را که مثلا یک پوستری چاپ می‌کنند هم خود آنها تأمین می‌کنند و به این شکل پیش می‌رود.

  ماجرای پولی که آقای رحیمی به کاندیدا داده بود، در زمان معاونت پارلمانی شما بود؟
پرونده آقای رحیمی تمام شده، دیگر وارد این بحث‌ها نشویم.

  بحثی که مطرح است اینکه که شما به‌هرحال از آقای احمدی‌نژاد حمایت می‌کنید باوجود اینکه حالا خیلی چیزها روشن شده است. قبل از اینکه، این پرونده‌ها منجر به صدور حکم نشده بود، شما تأکید داشتید که اینها فعلا پرونده است. اما الان تکلیف خیلی موضوعات روشن ‌شده است. چرا این اتفاقات در دولتی که ادعای پاک‌دستی داشت، روی داده است؟ چرا بلندپایه‌ترین مقام بعد از ریاست‌جمهوری به چنین جرمی محکوم شده است؟
من نمی‌خواهم وارد این بحث‌ها شوم، از وقتی حکم قوه‌قضائیه صادر شد، دیگر تمام است. فقط همین مقدار می‌گویم که (خود آقای رحیمی هم گفتند) این مربوط به دولت آقای احمدی‌نژاد نبوده... .

  خیر، اتفاقا آقای احمدی‌نژاد گفت که مربوط به دوره ریاست آقای رحیمی بر دیوان محاسبات بوده است، اما رحیمی در آن نامه به احمدی‌نژاد می‌گوید که این کار را برای رئیس‌جمهور انجام داده است. فکر می‌کنید بروز چنین اتفاقی طبیعی است؟
بحث کمکی که آقای رحیمی برای انتخابات داشته، مربوط به آن زمانی بود که آقای رحیمی در دیوان محاسبات بوده، نه در دولت.

  حتی اگر در زمان دیوان محاسبات هم رخ داده باشد، این پول پرداخت شده است اما برای چه؟
عرض کردم. در این بحث نمی‌خواهم ورود کنم. آقای رحیمی در نامه سرگشاده‌ای که نوشت، صریحا گفت که برای انتخابات کسانی به ایشان پول داده بودند و ایشان هم بین کاندیداها، توزیع کرده بود. این قضیه هم عادی است. آنهایی که پول می‌گرفتند، اشکالی نداشت، برای اینکه از یک مرکز، ستاد مرکزی به آنها کمک می‌کردند.

  چه ستاد مرکزی‌ای؟
ستاد مرکزی‌ای که برای انتخابات فعالیت می‌کرد.

  آقای رحیمی که آن‌موقع فعالیت انتخاباتی نداشت.
در نامه‌اش نوشته دیگر... .

  خیر، در نامه‌اش فقط به این اشاره کرده که پولی را به مبلغ یک‌میلیاردو ٢٠٠ میلیون تومان بین ١٧٠ کاندیدای مجلس توزیع کرده است.
برای خودش که نبوده، یک مجموعه‌ای بودند دیگر.

  می‌خواهیم بدانیم برای چه گروهی این کار را انجام داده؟ آقای رحیمی می‌گوید من این را برای حمایت از دولت خرج کردم.
این را تصریح نکرده و نگفته است.

  اما یادآوری آن به آقای احمدی‌نژاد، این را می‌رساند که احتمالا برای حمایت از ایشان پول توزیع کرده است؟
ایشان گلایه‌های دیگری را در آن نامه‌اش نسبت به آقای احمدی‌نژاد داشت. می‌گفت، اینکه من را این‌طوری در فشار قرار داده‌اند، به‌خاطر شماست. می‌خواست این را بگوید. در آن ماجرا هم خلاصه‌اش این است که ایشان در دولت نبود و خود آقای رحیمی هم اعلام کرده که منشأ این پول را هم نمی‌دانسته است، ولی به‌هرصورت باید پاسخ‌گو می‌بود، به‌هرحال دادگاه حکم داده و بحثش تمام است.

  فکر نمی‌کنید، اشکال دارد که نامزدها از ایشان پول گرفتند اما نمی‌دانستند که منشأ پول از کجاست...  پاک هست یا نه؟
اینها بحث‌هایی است که اگر ایراد داشته باشد، دادگاه می‌داند. اگر ایراد داشته باشد، اینها را هم اعلام می‌کند.

  این موضوع قرار است بررسی شود.
در حیطه من نیست، در حیطه دادگاه است و آنها باید بررسی کنند. روزنامه‌های اصلاح‌طلب به‌دنبال این هستند که یک چیزی را بزرگ کنند و اتهام فساد را به مجموعه‌های نزدیک به اصولگرا بزنند و از این مقوله... .

  من دقیقا آن روزی را که یک نفر از طرف دولت آمده بود که چک‌های پنج میلیونی بدهد را به چشم دیدم.
روزنامه‌های اصلاح‌طلب به‌دنبال این هستند. شما دیدید که با این حرف آقای وزیر کشور، روزنامه‌های اصلاح‌طلب چه بساطی راه انداختند؟

  یعنی ما پول کثیف نداریم؟
خیر، ایشان پول کثیف ناشی از موادمخدر را گفت.

  یعنی ممکن است پول‌های کثیفی غیر از موادمخدر وارد شده باشد.
اجازه بدهید. ایشان این موضوع را گفت و یک بازی زشتی را بعضی از رسانه‌های اصلاح‌طلب آغاز کردند. در نهایت چه شد؟ پوچ بود. آنها دنبال این بودند که می‌خواستند اصولگرایان را بزنند.

  روزنامه‌ها فقط روایت‌کننده بودند.
خیر. می‌خواستند مجلس را بزنند که مجلس اصولگراست، در نهایت هم آقای رحمانی‌فضلی آمد و گفت که من یک حرفی زدم، به‌اصطلاح هشدار دادم و این رسانه‌ها بودند که حرف من را تغییر دادند.

   شما به‌عنوان معاونت پارلمانی در جریان این بودید که به تعدادی از نامزدها پول داده شده است؟
خیر، اصلا چنین چیزی نبود.

  یعنی وقتی که خود آقای رحیمی اعلام کرد، شما متوجه شدید؟ یعنی زمانی هم که توزیع می‌شد در جریان نبودید؟
چنین چیزی نبود. آن چیزی که من آن موقع به‌طور جسته‌گریخته شنیدم، چهار، پنج میلیون بود که برای یک ستادی کمک بشود، این یک چیز عادی است. یک فرد عادی هم می‌تواند بیاید به یک ستادی چهار، پنج میلیون تومان کمک کند. به این معنا نیست که حالا یک کسی پنج میلیون تومان به یک ستادی کمک کرده، آن نماینده در طول دوران نمایندگی‌اش وابسته به آن فرد شود. نماینده‌ها مستقل و بالاتر از این حرف‌ها هستند که حالا به‌خاطر یک رقم محدودی بخواهند استقلال فکری و سیاسی خودشان را از دست بدهند.

  یعنی گرفتن پول آنان را وامدار یک جریان خاص نمی‌کند؟
نه‌اینکه گرفتند، به ستادهایشان کمک کرده‌اند که پوستر چاپ می‌کنند و از این قبیل... ببینید! این بحثی است که آدم نمی‌تواند ریزتر وارد شود، من هم در کم و کیف همه قضایایش نیستم. فردی که گرفته و توزیع کرده، باید پاسخ‌گو باشد دیگر.

  قاعدتا به شما هم پیشنهاد دادند دیگر؟
من گفتم که در این قضیه اگر من وارد شوم، باید آن‌موقع درباره افراد مختلف صحبت بشود....

  الان چطور؟ الان به شما از این پیشنهادها شده که بخواهند برای فعالیت‌های انتخاباتی به شما کمک مالی برسانند؟
من نحوه فعالیت‌های انتخاباتی خودم را گفتم که به چه شکل است.

  شما جویا می‌شوید که منشأ این کمک‌ها چیست؟
کمک‌های مردمی ما بیشتر مثل این است که در هفته مربوط به تبلیغات یکی مغازه‌ای در اختیار ما قرار دهند، یکی ماشین در اختیار قرار می‌دهد و... .

  قبل آن چطور؟ بالاخره نشست برگزار می‌شود، شامی، ناهاری... .
ببینید وقتی ما می‌رویم جایی، همه‌چیز آماده است. مسجدی است و ما می‌رویم سخنرانی می‌کنیم، آنکه هزینه‌ای ندارد.

  اصلا اصولگراها برای چه هدفی می‌خواهند مجلس را بگیرند؟
بدهند به دست اصلاح‌طلب‌ها؟

  خیر، سؤالم این است که می‌خواهید چه کاری انجام دهید؟
اصولگراها از این نگران هستند که مجلسی مثل مجلس ششم به‌وجود بیاید که با اصل نظام در چالش بود، بنابراین وظیفه خودشان می‌دانند فعالیت کنند و حداقل در مسائل اصلی نظام، کسانی در مجلس باشند که هم به مردم خدمت بکنند و هم در راستای سیاست‌های نظام حرکت کنند.

  شما جزء معدود افرادی هستید که از احمدی‌نژاد همچنان دفاع می‌کنید و اتفاقاتی را که در دولت ایشان ما به‌عنوان فساد نام می‌بریم، شما هنوز معتقدید که اینها فساد نیست.
ببینید اشکال اساسی من به شما و طیف شما این است که شما یک دولتی را که هشت سال خدمت کرده، با یک عنوان فساد می‌خواهید بزنید و چیزهایی بگویید تا افراد را خلع‌سلاح کنید که نتوانند از احمدی‌نژاد دفاع کنند؛ در‌حالی‌که اگر بخواهند عملکرد یک فرد و دولت را بررسی کنند، از این موضع وارد نمی‌شوند. من به صراحت اعلام می‌کنم که فساد، رمز اصلاح‌طلبان برای تخریب اصولگراها و دولت آقای احمدی‌نژاد است.

  معتقدید که در دولت ایشان فسادی رخ نداده؟
 این رمز برای این است، کمااینکه در سال ٨٨ رمز فتنه هم تقلب بود. یک رئیس‌جمهور که قبلا در نارمک می‌نشسته، هشت سال رئیس‌جمهور بوده و باز برگشته به همان خانه. چنین رئیس‌جمهوری را متهم به فساد می‌کنید.

  معاون اول آقای احمدی‌نژاد، سعید مرتضوی که به خاطر او یک وزیرش استیضاح شد.
بحث آن دیگر تمام شد... .

  بنیاد شهید چه طور؟
بنیاد شهید هم هیچ‌چیزی نبوده است.

  تحقیق‌وتفحصش هنوز... .
تحقق‌وتفحص همیشه انجام می‌شود، این را که نمی‌گویند فساد. اینجا هیچ‌چیزی اثبات نشده و همه چیز عادی بوده است. افرادی می‌توانند این را اعلام کنند. وقتی می‌خواهند عملکرد یک رئیس‌جمهور و دولت را بررسی کنند، از این موضع وارد نمی‌شوند. این موضع، موضع ضدیت است، موضع تخریب است.

  چون تا به امروز همچین مسائلی تا به این سطح بروز پیدا نکرده بوده است.
می‌دانم، می‌خواهم این را بگویم: چون دولت‌های بعدی هر چقدر کار کنند به اندازه آقای احمدی‌نژاد نمی‌توانند کار کنند.

  اما اغلب اطرافیان ایشان هرکدام یک پرونده دارد... .
این حرف‌هایی است که شما می‌گویید. نه، بنیاد شهید پرونده ندارد. آقای زریبافان، یک فرد جانباز، ایثارگر و پاک‌دست است و هیچ‌چیزی درباره ایشان ثابت نمی‌شود و ثابت نخواهد شد. بیخودی یک عده‌ای خواستند... .

  چرا؟ برای چه به نظرتان این کار را شروع کردند؟
عده‌ای با ایشان مخالف بودند و بعد آمدند حرف‌هایی زدند و خودشان هم در بررسی‌ها دیدند که چیزی نیست.

  اما گزارش‌هایی که از تحقیق‌وتفحص می‌رسد خلاف حرف شما است، هرچند ما به‌لحاظ قانونی این اجازه را نداریم در مورد متن گزارش حرفی بزنیم.
اگر سیاسی نباشد و افرادی نخواهند سیاسی عمل کنند و رسمی اعلام کنند، می‌بینند که هیچ چیزی نیست. یک مسئله جزئی را خواستند بزرگ کنند. همیشه در هر مدیریتی افرادی مخالف هستند و آن مخالف‌ها می‌توانند یک چیزهایی را بزرگ و مطرح کنند. در این مورد هم بروند تحقیق‌وتفحص کنند و علنی اعلام کنند، مجلس هم نهایی و اعلام کند. آن وقت است که شما می‌توانید قطعی صحبت کنید، فعلا که چیزی نهایی نشده و نمی‌توان در مورد آن صحبت کرد.

  در بحث ارتباطش با آقای مشایی چطور؟
شما همه بحث‌ها را برگرداندید به بحث پرونده‌ها، کل خدمات دولت آقای احمدی‌نژاد و مجموعه‌های مختلف را با این حرف‌ها می‌خواهید تحت‌الشعاع قرار دهید. این شیوه بحث‌کردن نیست. این شیوه صحبت‌کردن درست نیست. در مورد هر فردی اگر فسادی باشد، باید با آن برخورد شود و کجا باید برخورد کند؟ قوه‌قضائیه. بعد قوه‌قضائیه هم که حکمی را صادر کرد، دیگر فصل‌الخطاب و تمام است. بعدش اینکه شما این را سیاسی کنید و بخواهید... . من اصلاح‌طلبان را می‌خواهم بگویم؛ اینکه موضوع را سیاسی کنند و بخواهند یک مجموعه‌ای را با آن بزنند، این معلوم است که یک انگیزه‌های سیاسی پشت آن است.

اخبار سیاسی - شرق

Akbar Balinparast بازدید : 284 پنجشنبه 17 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در برخورد با تخلفات رئیس جمهور سابق کوتاهی شده و مسوولش هم نمایندگان مجلس هشتم و نهم و اصول گرایان هستند که برداشت غلطی از ولایت فقیه دارند .

به گزارش «انتخاب» ، علی مطهری در نشست سیاسی با موضوع «از آرمان‌شهر شهید مطهری تا جامعه امروز» در جمع دانشجویان دانشگاه فن آوری های نوین قوچان تاکید کرد: احمدی نژاد صراحتا می گفت من قانونی را که مطابق اسلام باشد قبول دارم و هر قانونی که خودم تشخیص بدهم مخالف اسلام است، اجرا نمی کنم که به نظر من چنین کسی نباید حتی یک روز رئیس جمهور باقی می ماند.

او همچنین با اعتراض به شیوه پرداخت یارانه به مردم بیان کرد:آقای احمدی نژاد در پرداخت یارانه ها خلاف قانون عمل کرد؛ بهتر است دولت صادقانه با مردم صحبت کند و بگوید که این کار از اول درست اجرا نشده و مردم هم اگر صداقت دولت را ببینند، قبول می کنند.

این نماینده مجلس در مورد حوادث رخ داده در سال 88 هم گفت: درباره این حوادث باید عدالت رعایت شود و سهم همه طرف های آن حوادث مشخص شود و اگر لازم است محاکمه شوند و مجازات هر کسی معلوم شود.

او ادامه داد: این طور نباشد که بگوییم فقط آن دو نفر مقصرند و کار بقیه درست بوده که این به معنای پاک کردن صورت مساله است؛ زیرا تا عدالت اجرا نشود وجدان جامعه آرام نمی گیرد.

نماینده مجلس یادآور شد: هر انتقادی که از نظام می شود رسانه های خارجی از آن حمایت میکنند و این دلیل بر آن نیست که بگوییم منتقدان نظام با بیگانگان ارتباط دارند.

مطهری همچنین در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان هم گفت: با سخن رئیس جمهور که وظیفه نیروی انتظامی اجرای قانون است نه اجرای اسلام موافق نیستم، زیرا قانون ما همان قانون اسلام است و دولت موظف است نسبت به مساله حجاب نظارت داشته باشد.

او تصریح کرد: شاید منظور رئیس جمهور دخالت سلیقه شخصی در کنار قوانین اسلامی در برخورد با متخلفان بوده است.

وی همچنین با اشاره اختلاس های اتفاق افتاده در چند سال اخیر گفت: این تخلفات به معنی برداشتن پول از سوی شخص یا اشخاص برای خود نیست؛ بلکه به معنای جا بجایی غیر قانونی و سوء استفاده اشخاص از مقام و مسوولیت است که بخشی از مسوولیت این امر بر عهده مجلس و بخش دیگر متوجه دولت قبلی است.

او با اشاره به اینکه جامعه اسلامی تبعیض و تفاوت‌های ناشی از اختلاف و شکاف طبقاتی را نمی‌پذیرد، بیان کرد: وجود بی‌عدالتی و تبعیض در جامعه سبب می‌شود جامعه تعادل روانی خود را از دست بدهد و دو طبقه محروم و دارای عقده و طبقه رانت‌خوار و پرتوقع ایجاد ‌کند.

او اضافه کرد: در این جامعه به جای برقراری عدالت بخت، اقبال و شانس جامعه را فرا می‌گیرد و مردم به این اعتقاد می‌رسند که تنها با پول و پارتی کارها انجام می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این موضوع که ایمان به عدالت و اجرای آن لازمه عمل به این امر مهم است، تصریح کرد: مجری و اجراکننده عدالت نباید اهل رفیق‌بازی، مسامحه و ملاحظه‌کاری باشد.

او در ادامه تشخیص انتشار فکت شیت را برعهده وزارت امور خارجه و تیم مذاکره کننده دانست و افزود: شاید انتشار آن به ضرر مذاکرات باشد و ما باید مراقب متن نهایی توافق باشیم.

مطهری همچنین طرح استانی شدن انتخابات را دارای معایب و محاسنی دانست و بیان کرد: من خودم موافق این طرح بودم زیرا محاسن آن بیشتر از معایبش است و درمجموع به نفع نظام و انقلاب است.

او در پاسخ سوالی مبنی بردسته بندی سیاسی هم تصریح کرد : در کل دسته بندی سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب را قبول ندارم و هرگز در این قالب ها جای نخواهم گرفت .

 

 اخبار  سیاسی  -  انتخاب

Akbar Balinparast بازدید : 153 چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
وکیل علی مطهری با بیان اینکه پرونده در حال تکمیل و تحقیقات مقدماتی رو به پایان است، گفت: بزودی قرار مجرمیت برای مجرمان پرونده صادر می شود.

مصطفی ترک همدانی  آخرین وضعیت پرونده عاملان حمله به علی مطهری در شیراز را تشریح کرد و افزود: با بازپرس پرونده در شیراز صحبت کردم و گفتم با توجه به اینکه تعدادی متهم، تفهیم اتهام شدند و قرار کفالت یا وثیقه برای برخی صادره شده است، تکلیف چیست؟

وی در این باره افزود: بازپرس پرونده از رو به پایان بودن تحقیقات مقدماتی خبر داد و گفت که بزودی قرار مجرمیت برای افرادی که مجرم شناخته شده اند صادر می شود.

ترک همدانی تصریح کرد: این پرونده بعد از صدور قرار مجرمیت و صدور کیفرخواست از طرف دادسرا به دادگاه می رود.

وکیل علی مطهری در پاسخ به این سوال که این پرونده چند شاکی دارد، اظهار داشت: شکایت اصلی از سوی من به عنوان وکیل علی مطهری مطرح شده که بعد از شکایت ما دلایلی مبنی بر این پیدا شده که افرادی خودسر منتسب به یک نهاد خاص در این ماجرا دخالت داشته اند.

وی ادامه داد: از این رو فرماندهی سپاه با اعزام نماینده ، شکایت خود را در خصوص برخی خودسرها اعلام کرده و پرونده را دنبال می کند.

به گزارش ایرنا، علی مطهری در اسفند سال 93 که برای سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر سفر کرده بود مورد تهاجم عده ای قرار گرفت.

پرونده عاملان حمله به مطهری در شعبه 6 بازپرسی شیراز در حال رسیدگی است.

 

 اخبار  سیاسی  -  ایرنا

Akbar Balinparast بازدید : 138 سه شنبه 15 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

 

وی با بیان اینکه تمام امکانات در اختیار گروه خاص است و تحمل چند دقیقه صحبت را ندارند، خاطرنشان کرد: دلواپسان با پول و مالیات ما چندین رسانه دارند که حرف می زنند و تحمل ۳۴ دقیقه سخنرانی کسی مثل من را ندارند و ما ۲۴ ساعت داریم آنها را تحمل می کنیم.

استاد دانشگاه تهران گفت : باید فضایی فراهم شود که نخبگان بتوانند همه مسائل کشور را نقد کرده و نظر خود را صریح بگویند تا مشکلات زودتر رفع شود.

به گزارش ایرنا، صادق زیبا کلام دوشنبه شب در جمع دانشجویان دانشگاه یزد که به دعوت تشکل توسعه و اعتدال این دانشگاه برگزار شد، افزود: نخبگان باید بتوانند سیاست های روزمره کشور را نقد کنند، زیرا بسیاری از این سیاست ها اثر مستقیمی بر زندگی آحاد مردم داشته و دارد.

 

 


وی ادامه داد: قبلا در بسیاری از موارد همچون انرژی هسته ای اصلا نمی شد مطلبی بیان کرد و خوشبختانه با فضایی که اکنون بوجود آمده دانشگاهیان و نخبگان می توانند نظرات و پیشنهادات خود را بصورت مستقیم بیان کنند.

این استاد دانشگاه افزود : در دولت گذشته فعالیت هایی در زمینه انرژی هسته ای صورت گرفت که همه حمایت کردند، زیرا در زمینه منافع ملی همه دارای منافعی مشترک هستیم و اکنون نیز با توجه به سیاست های دولت تدبیر و امید باید همه دست به دست هم داده و حمایت کنیم.

وی اضافه کرد: عده ای در انتقادات غیر منصفانه خود به مشابه این مثل عمل نکنند که شاخه ای را می برند که خودشان نیز بر آن نشسته اند.

زیبا کلام گفت: بسیاری از موارد قبلا دارای حریم ممنوعه ای شده بود و اصلا اجازه صحبت در مورد آن داده نمی شد و خوشبختانه اکنون این خطوط خودساخته فرو ریخته و نخبگان می توانند آن اقدامات را نقد کنند.

وی ادامه داد: هم اکنون بیشتر کشورهای دنیا به سمت انرژی های تجدید پذیر و پاک حرکت کردند و در کشور ما نیز باید به همین سمت حرکت شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به توافقات انجام شده در زمینه انرژی هسته ای، گفت: مشکلات بسیار بزرگتری در کشور وجود دارد و هنوز جا برای بسیاری از کارها هست تا اینکه عده ای مثلا دنبال این باشند که بند فلان قرارداد لوزان چیست و یا چرا فکشیت منتشر نشده و باید به مسائل مهم تر پرداخته شود.

وی افزود: لازم نیست برای تحقیق به ۶۰ متر زیر زمین بروید روی زمین هم می شود تحقیق کرد.

به گفته این استاد دانشگاه، بیانیه سوییس قطعه ای از پازل بزرگ برنامه هسته ای ایران است پازل باید کامل باشد و به هم پیوند بخورد.

زیبا کلام خاطرنشان کرد: در دو سال اول برنامه صلح آمیز هسته ای اصلاح طلبان سر کار بودند و کج دار و مریز مسیر را آهسته پیش می بردند و مدارا می کردند، بعد از سال ۸۴ که همه قوه های حکومت در دست اصولگرایان قرار گرفت با ظهور احمدی نژاد سیاست قبلی و کسانی که این سیاست را داشتند کنار گذاشته شدند .

این استاد دانشگاه اضافه کرد: پرونده هسته ای در دولت قبل از شورای حکام به شورای امنیت رفت و غربی ها هم در مقابل پرونده ما را به شورای امنیت بردند و تحریم ها آغاز شد تا در سال ۹۲ دولت جدید سیاست را عوض کرد و به دوران تعامل و مسالحه بازگشتیم.

وی با بیان اینکه تمام امکانات در اختیار گروه خاص است و تحمل چند دقیقه صحبت را ندارند، خاطرنشان کرد: دلواپسان با پول و مالیات ما چندین رسانه دارند که حرف می زنند و تحمل ۳۴ دقیقه سخنرانی کسی مثل من را ندارند و ما ۲۴ ساعت داریم آنها را تحمل می کنیم.

دبیر تشکل توسعه و اعتدال دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: در جامعه، ما هم دلواپسیم از اینکه مبادا فقر غاصب خانه هایمان شود و مبادا ایمان از دلهایمان برود و دروغ بر حقیقت غالب شود.

سیدعلی پاکزاد مقدم افزود: ما هم دلواپسیم که مبادا انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد و تمام آنها که در 24 خرداد 92 پای صندوق های رای آمدند با انتخاب دولت تدبیر و امید و دکتر روحانی اعلام کردند که هم چرخیدن چرخ های اقتصادی برایشان مهم است و هم چرخ های سانتریفیوژ و دلواپس هردو هستند.

وی اظهار داشت: امیدورایم که راه توسعه یافتگی را با فردای بهتر برای ایران اسلامی رقم بزنیم .

در پایان این نشست دانشجویان سوالات خود را مطرح کرده و از طرف دکتر زیبا کلام پاسخ داده شد و به مناسبت بزرگداشت مقام معلم و استاد نیز 14 نفر از اساتید دانشگاه یزد با اهدای لوح تقدیر توسط دانشجویان و تشکل توسعه و اعتدال دانشگاه یزد تجلیل شدند.

 

اخبار سیاسی - ایرنا

Akbar Balinparast بازدید : 196 دوشنبه 14 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی با اعلام جزییات جدید از پرونده زنجانی، از افشاگری مجلس درباره این پرونده در خرداد خبر داد. امیرعباس سلطانی، از ۳ بانک بزرگ کشور به‌دلیل عدم‌همکاری در این پرونده گله کرد و گفت: پرونده زنجانی فرسایشی شده است.

بخش‌هایی از این گفت‌وگو در ادامه آمده است:
- آقای لاریجانی، رییس مجلس توصیه کردند که رابطه مجلس و قوه قضاییه دچار مشکل نشود. دو تا سه بار -بابت مصاحبه‌ها درباره پرونده بابک زنجانی - احضار شدم. مکاتبه‌های زیادی انجام شد که چرا برخی مسائل رسانه‌ای شد.

 

برخی اعتراض‌ها هم به این بود که برخی اطلاعات ارائه شده، خلاف واقع است. نامه‌ای به رییس مجلس و هیات نظارت نوشتم مبنی بر این که هر بخشی از اطلاعات که اشتباه است اعلام کنند، تکذیب می‌کنم. البته آقای اژه‌ای؛ سخنگوی قوه قضاییه دو سه ماه بعد صحت اطلاعات اعلام شده را تایید کرد.

 

مواردی مانند این که زنجانی چندین کار چاق‌کن بیرون از زندان دارد، داشتن چندین جلد شناسنامه جعلی، خالی بودن حساب‌های زنجانی. بارها اعلام کرده‌ام که زنجانی ویترین- گروه‌های فشار یا وابسته به کانون‌های قدرت- است. به همین دلیل است که قوه‌قضاییه تاکنون موفق نشده است به جز هزار و 500 میلیارد تومانی - زمین و املاک- که قرار است به شرکت ملی نفت تحویل داده شود را شناسایی کند. همین مقدار هم مدعیانی دارد؛ از خواهر زنجانی و دوستانش تا افراد حقیقی و حقوقی مدعی؛ این یعنی نفعی برای شرکت ملی نفت ندارد.


- کارگزار زنجانی در ترکیه رضا ضراب است که با فشار افکار عمومی بازداشت شد، اما مدتی بعد تبرئه شد؛ چراکه دولت و دستگاه قضایی ترکیه اعتقاد دارند این افراد دارایی خود را در این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند. چند بار از دوستان و خانواده رضا ضراب تماس گرفتند که در پرونده زنجانی نامی از ضراب برده نشود؛ چراکه او تحت فشار دولت ترکیه است. رسانه‌های ترکیه هم معتقد هستند که آنقدر که ضراب در ترکیه شناخته شده است، زنجانی نیست.


- از طریق افرادی در ایران اطلاع دادند که پدر ضراب خواهان ملاقات است که قبول نکردیم. همان طور که برخی از افراد زنجانی پیشنهاد گفت‌وگو حتی در حوزه انتخابیه را دادند.


- حدود 80 درصد از اموال بابک زنجانی خارج از کشور است. سوال ما این است که چرا گامی در جهت باز گرداندن این اموال به کشور انجام نمی‌شود. بیشترین فعالیت در جهت اموالی است که در داخل کشور وجود دارد؛ آن هم که بیشتر از هزار و 500 میلیارد تومان نیست و بیشتر روی کاغذ است.


- قطعا همین طور است. شرکت ملی نفت مشکلات تملک را با اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد داشت. به این راحتی اموال زنجانی نقد نخواهد شد؛ شاید اموال بیش از قمیت حقیقی نرخ‌گذاری شده باشد.


- آخرین باری که از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، وزارت اطلاعات و برخی از بانک‌ها خواسته شد در جلسه بررسی پرونده زنجانی حاضر شوند و به سوالات پاسخ دهند، تنها کارشناسان دسته سوم و چهارم خود را فرستاند. آنها هم با این بهانه که اطلاعات محرمانه‌ است، ابراز بی‌اطلاعی کردند و از پاسخ دادن به سوالات سرباز زدند. این در حالی است که این بزرگترین پرونده فساد اقتصادی کشور است چرا تکلیف آن تاکنون مشخص نشده است.

 

هر زمان هم که سوال می‌پرسیم، جواب می‌دهند که در مرحله بازپرسی و جمع‌آوری اطلاعات هستیم. باید حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع نشان داد؛ هر دفعه یکی ناجی زنجانی می‌شود؛ یک بار از اروپا، یک بار از ترکیه. این بار هم از روسیه اعلام شده است که می‌خواهند دارایی‌های زنجانی را پس دهند! با این کار می‌خواهند بر افکار عمومی تاثیر بگذارند.


- نگرانی از این است که چرا روند این پروند فرسایشی شده است؟ و نگران هستیم که این پرونده به دلیل فرسایشی شدن شامل مرور زمان شود. همه می‌دانند که زنجانی وابسته به برخی از کانون‌های قدرت بود و پول‌هایی که در ورزش، تجارت و سیاست خرج کرده، موید این است که او درصدد ورود به قدرت بوده است. اگر زنجانی چنین فرصتی می‌یافت، در تمام کانون‌های قدرت وارد می‌شد. البته به این معنی نیست که زنجانی خودش چنین مغزی داشته است.


- در حالی چهار وزیر دولت دهم بابک زنجانی را تایید کرده‌اند که او 15 مورد تخلف مالی - چک برگشتی و جعل شناسنامه- داشت. امروز برای دریافت یک وام دو میلیون تومانی هم سوابق مالی فرد بررسی می‌شود. چه چیزی باعث شد که این چهار وزیر با سوابق موجود از زنجانی حاضر به بستن قراردادهای سنگین با این فرد بشوند. هنوز برای این سوالات پاسخی نیافته‌ایم. ما الان می‌خواهیم بدانیم که بابک زنجانی در زندان چکار می‌کند؟


- بین 10 تا 12 نفر در جریان این پرونده دستگیر شده‌‌اند. در بین این افراد برخی از معاونت‌های وزارتخانه‌ها -مانند وزارت نفت- نیز حضور داشتند. برخی ماندگار شدند، برخی به قید ضمانت آزاد شدند. اما این پرونده‌ای نیست که تنها یکی دو نفر در آن دخیل باشند. این یک پرونده لایه به لایه است. به همین دلیل است که به نتیجه نرسیده است. خیلی راحت می‌شود زنجانی را در یک دادگاه عمومی محاکمه کنند.


- وقتی بانک‌ها را به کمیته دعوت کردیم آقایان اعلام کردند - به ویژه بانک های دولتی- که زنجانی بدهی خود را به حساب ریخته است، اما در عمل ثابت شد که بده‌بستان‌ها تنها کاغذی است و پول در کار نبوده است. برخی بانک‌ها گواهی واریز پول را هم صادر کردند؛ در حالی که این اتفاق نیفتاده بود. در جلسات همه بانک‌‌ها بسیار متضاد صحبت کردند. هیچ کدام صراحت نداشتند. بانک‌ها در پرونده زنجانی اولین متهم هستند؛ چرا که شفاف عمل نکرده‌اند.
- زنجانی به وزارت نفت، سازمان تامین اجتماعی و شر‌کت‌های تابعه آن (مانند شستا) بدهکار است؛ رقم دقیق بدهی سازمان تامین اجتماعی را نمی‌دانم. رقم بدهی به وزارت نفت هم بین 10 تا 12 میلیارد دلار است. اگر بدهکاران دیگری وجود داشته باشد یا با زنجانی سازش کرده‌اند و یا اینکه در آینده اقامه دعوا خواهند کرد.


- زمانی که بابک زنجانی آذر ماه سال گذشته از لیست تحریم خارج شد همه خوشحال شدند که دسترسی به حساب‌های او امکان‌پذیر شده است، اما حساب‌ها خالی بود. چون قبل از دستگری، زنجانی ترتیب همه پول‌ها را داد.


 اخبار سیاسی  -  تسنیم

Akbar Balinparast بازدید : 193 یکشنبه 13 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
«ما در ایران کسی را به خاطر عقیده و نظرش زندانی نمی کنیم»، این جمله ی ظریف در مصاحبه ی چالشی با چارلی رز مجری شبکه ی PBS، باعث هیاهو و حملات بی سابقه ای به مرد محبوب یک سال اخیر ایران شد که او را برای مدتی کوتاه تبدیل به یک «احمدی نژاد» کرد که از زمین و زمان در رسانه های خارجی و برخی دیگر از رسانه های خارج نشین با انتقاد مواجه می شد.

به گزارش «انتخاب»، وزیر خارجه کشورمان به منظور حضور در نشست بازنگری NPT و همینطور مذاکرات هسته ای به نیویورک سفر کرد و طبق روند سابق با موجی وسیع از درخواست های مصاحبه رسانه های آمریکایی و بین المللی مواجه شد.

او پس از چندین مصاحبه از جمله با دیوید اینگناتیوس خبرنگار و مقاله نویس مشهور آمریکایی، با چارلی رز مجری شبکه PBS به گفتگو نشست.

با نگاهی به متن این مصاحبه می توان دریافت که این گفتگوی دو مرحله ای به چه میزان برای ظریف دشوار بوده است. او اما به شدت در این گفتگوها موفق ظاهر شد، به طوری که با طرح سئوالاتی از مجری در مورد اسرائیل، او را مجبور به عقب نشینی کرد.

ظریف در این مصاحبه خطاب به مجری شبکه PBS گفت: پس چرا با این مسئله(تجهیز اسرائیل به بمب هسته ای و عدم عضویت این رژیم در NPT) برخورد نمی کنید. این یک واقعیت است. چرا به ادعاهای ما توجه نمی کنید. این حقایقی است که هیچکس به آنها توجه نمی کند. ایران هیچگاه به همسایگانش حمله نکرده است اسراییل هر دوسال یکبار به غزه حمله می کند.

چارلی رز : من نمی خواهم وارد این مسایل شوم.

پاسخ های قانع کننده و صریح ظریف و عملکرد او در نیویورک به حدی بود که بسیاری از رسانه ها نسبت به رویکرد زبان به تحسین گشودند و کریستین ساینس مانیتور نیز گزارشی با عنوان «چرا ظریف انقدر جذاب است؟» را منتشر کرد.

وزیر خارجه در واکنش به سئوالی در مورد ماجرای جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست، این گونه پاسخ داد: «ما در ايران هیچ کسی را به خاطر عقيده‌اش زندانی نمی‌کنيم».

این پاسخ دیپلماتیک ظریف منجر به حملات و انتقادات بی سابقه ای از سوی برخی کاربران در شبکه های اجتماعی نسبت به او شد و کار را به جایی رساند که او نیز نسبت به این هیاهوها ابراز گلایه کرد و خواستار توجه آنان به مصالح ملی شد.

وی در صفحه ی فیس بوک خود نوشت: گروهي از هموطنان در داخل و خارج پاسخ مشخص، دقيق و ضروري بنده به سؤال در مورد يک خبرنگار — که وضعيت او اين روزها بهانه چندين اصلاحيه در سناي آمريکا براي مقابله با توافق هسته اي شده است — را دستمايه مقالات طولاني در اين زمينه کرده و برخي دوستان نيز بدون شنيدن پرسش و پاسخ، بنده را مورد مرحمت و لطف قرار داده اند!»

حملات برخی افراد به ظریف در حالی مطرح می شود که ظاهرا ادامه پاسخ او توسط بسیاری خوانده نشده است. او در ادامه پاسخ خود گفت: «افرادی که مرتکب جرم می شوند و قوانین کشور را نقض می کنند، نمی توانند پشت عنوان روزنامه نگار یا فعال سیاسی پنهان شوند، همه باید قوانین را رعایت کنند.»

با این اوصاف، می توان گفت که ظریف به عنوان وزیر خارجه فعلی ایران همانطور که انتظار می رفت بهترین پاسخ ممکن را به زبان آورده است، ضمن آنکه نباید این موضوع را از قلم انداخت که به گفته ی ظریف، او «در پاسخ به سئوالی در مورد جیسون رضائیان این سخنان را بیان کرده» است.

با این حال، به نظر می رسد برخی که این روزها به شدت به حاشیه رفته اند، با علم کامل نسبت به سخنان ظریف، قصد این دارند که با تاختن بر او به بهانه های واهی قدری مطرح شوند و شهرت هر چند اندک سابق خود را با فدا کردن مصالح ملی، از این راه باز یابند. هر چند دورنمای این اتفاقات نشان می دهد که این جنجال های بی مورد همچون برخی انتقادات دلواپسان داخلی و خارجی کم اهمیت و گذرا است و نباید آن را باعث نگرانی دانست.

در این میان، البته یک نکته بسیار جالب و قابل تامل بود ، همان گروه از افراد که در شبکه های اجتماعی (که پای ثابت «تمجید اغراق آمیز» و «فحاشی های زشت» از شخصیت های مختلف در ایام سال هستند) ، پا به پای «جو ساختگی» ، به ظریف تاختند و او را یک شبه از عناوینی چون «مصدق زمان» به «احمدی نژاد دوران» تقلیل دادند ، در شرایطی که سعی می کردند واکنشی «قهری» در برابر سخنان ظریف داشته باشند ، اما در میانه کلمات و توصیفاتشات از وزیر خارجه ، همچنان از واژگانی چون «قهرمان» ، «بزرگمرد» و ... استفاده می کردند! در واقع شاید ظریف ، از نظر این جماعت ، چند ساعت «مصدق» و «احمدی نژاد» توامان بود!


 اخبار سیاسی  -  انتخاب

Akbar Balinparast بازدید : 172 جمعه 11 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
وزیر خارجه در بخشی از مصاحبه خود با محمد مهدی راجی در کتاب آقای سفیر که نشر نی منتشر کرده است به سوالی در رابطه با چگونگی گذراندن دوران سربازی خود اشاره کرده است.

ظریف در بخشی از کتاب آقای سفیر در رابطه با دوران خدمت سربازی خود می گوید: تا مرداد 67 از معافیت تحصیلی استفاده می کردم اما در مرداد 1367 و پس از گرفتن دکترایم به ایران آمدم.اوایل مذاکرات ایران و عراق بود.آقای ولایتی به رئیس جمهور وقت که رئیس شورای عالی دفاع نیز بودند نامه ای نوشت تا مرا در وزارت خارجه مامور کنند.

به این صورت از تاریخ 8آبان 1367 مامور به خدمت سربازی در وزارت خارجه شدم.حتی وقتی به عنوان سفیر و نفر دوم آقای دکتر کمال خرازی به نیویورک اعزام شدم هنوز سرباز بودم. دکتر خرازی شرط رفتنشان به نیویورک را پذیرش سفارت و نفر دومی بنده اعلام کرده بودند.

همچنین چندی پیش نیز محمود خوشرو کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی در نوشتاری که سایت دیپلماسی ایرانی منتشر کرد، درباره این مساله گفته بود: اخیرا در اظهار نظرات در خصوص جناب آقای دکتر ظریف به  موضوعی برخوردم که اشاره داشت به اینکه دکتر ظریف سربازی خود را درحالی که در مأموریت نیویورک بسر می برده، گذرانده است.

 اینجانب بواسطه اینکه حدود شانزده سال با دو وزیر خارجه بواسطه مسئولیت هایم دردفتر این بزرگواران ارتباط کاری بلافصلی با ایشان داشته ام و لذا  بخوبی بیاد دارم که جناب آقای دکتر ولایتی با نگاه تیزبین و شگرفی که داشتند چگونه با شناخت دقیق و دوراندیشی خود، در سفرهای سالیانه که به نیویورک جهت شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل داشتند، دکتر ظریف را  علیرغم سن کم بعنوان فردی توانمند و حرفه ای وصاحب آینده ای روشن یافته و از حمایت های بی دریغ خود ایشان را محروم نساختند.

 این موضوع همزمان با پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل رخ داد، هنگامی که دکتر ظریف بصورت غافلگیرکننده ای مورد سئوال چند خبرنگار خارجی گرفت و ایشان با پاسخ هوشمندانه خود بیش از پیش زیرکی و توانمندی خود را به منصه ظهور رساند . از آن پس دکتر ظریف همواره در کنار دکتر ولایتی در مذاکرات مهم مربوط به قطعنامه 598 حضور داشت.

 به خاطر دارم در یکی از سفرها به ژنو ،  مرحوم نظران که در آن زمان از طرف ستاد ارتش و امور مربوط به اسرای عراقی در هیئت ایرانی عضویت داشت در صحبتی دوستانه با اینجانب به توانائی دکتر ظریف و حمایت های دکتر ولایتی از ایشان اشاره کرد و اظهار داشت که در ابتدا عزم و پیگیری دکتر ولایتی برای صدور امریه برای  گذراندن سربازی دکتر ظریف در هیئت نمایندگی ایران در نیویورک و پذیرش این موضوع برایش خیلی سخت بود اما پس از توضیحات وزیر خارجه مبنی بر اینکه وظیفه دکتر ظریف هم اکنون در سازمان ملل و نقشی که در مذاکرات بعهده دارد کمتر از تلاش رزمندان در جبهه های جنگ نیست چرا که او با هوشمندی و پیگیری مستمر و توانائی حرفه ای خود مثل یک دیده بان جنگ ، تجاوزات دشمن را رصد کرده و در سازمان ملل به ثبت می رساند.

مرحوم نظران تأکید کرد که خود نیز از نزدیک با کار دکتر ظریف آشنا شده و اکنون وجدانش راحت است که امریه صادره شده به حق بوده و بایستی انجام می گرفت. اکنون با گذشت حدود 24 سال از این خاطره ، بر همگان واضح و مبرهن شده است که این اقدام و دور اندیشی وزیر خارجه وقت تصمیمی صحیح و دور اندیشانه بوده است و اقدامات دکتر ظریف در سالیان دور و در راستای یک کار گروهی و جمعی منجر به متجاوز شناخته شدن صدام شد و اکنون در برهه ای حساس ، این سرمایه گذاری در بخش نیروی  انسانی به ثمر نشسته و امید است که از میوه آن همه مردم و میهن عزیزمان بهره مند گردند.

 

 اخبار سیاسی  -  مهر

Akbar Balinparast بازدید : 155 پنجشنبه 10 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
رییس جمهور با اشاره به اینکه پیام تخت جمشید، "ما می توانیم " است، گفت: ملت بزرگ ایران می تواند هر کار بزرگی را انجام دهد.

به گزارش ایسنا ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در جریان بازدید از مجموعه جهانی تخت جمشید گفت: این آثار نشان از تمدن بسیار کهن در سرزمین ایران دارد و نشان می دهد ایرانیان هزاران سال پیش دارای هنر، طراحی، مدیریت و مهندسی سطح بالا بودند.

روحانی اظهار کرد: ملت بزرگ ایران و کسانی که آثار با عظمت تخت جمشید را آفریدند فرزندان این مرز و بوم بودند و ما به ملیت ایرانی و فرهنگ اسلامی افتخار می کنیم و باید از تمدن ایرانی و اسلامی خود دفاع کنیم.

رییس‌ جمهور با اشاره به سنگ‌تراشی ها و کارهای هنری بسیار زیبا که در ساخت اثر باستانی تخت جمشید در سر ستون‌ها و دیوارها انجام شده، گفت: این آثار نشان می‌دهد علم و فناوری و هنر از هزاران سال پیش در این سرزمین وجود داشته است.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی سپس با اشاره به افزایش آمار بازدید گردشگران از استان فارس، گفت: بر اساس آماری که ارایه شد، ‌تعداد گردشگران و بازدیدکنندگان تخت جمشید در سال ۹۲، دو برابر سال ۹۱ و در سال ۹۳ دو برابر سال ۹۲ بوده و در سال ۹۴ نیز این روند ادامه خواهد داشت. این آمار تصاعدی نشان می‌دهد این مکان جاذبه بسیاری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد.

روحانی ادامه داد: مهم‌تر از آثار باستانی خود مردم فرهنگ دوست و خونگرم فارس هستند که می‌توانند پذیرای گردشگران در این محیط باستانی باشند.

رییس‌ جمهور با تاکید بر اینکه دولت وظیفه صیانت و حفظ آثار باستانی را بر عهده دارد، گفت: هر اقدامی در این خصوص لازم باشد، انجام خواهیم داد. باید آثار باستانی را تکمیل کنیم قطعاً در کنار این کارها، تأسیسات، ورودی‌ها و خروجی‌ها و برج و باروهایی وجود داشته که هنوز در زیر خاک مدفون هستند.

روحانی ضرورت فراهم کردن تسهیلات لازم برای جذب گردشگران نظیر احداث هتل، فرودگاه، جاده، مسیر راه‌آهن، غذا و رستوران را یادآور شد و گفت: تسهیلات لازم را برای تقویت صنعت گردشگری در استان فارس افزایش خواهیم کرد و این روند را ادامه می دهیم. چنانچه در حال حاضر بیش از ۱۵ هتل چند ستاره در فارس در حال احداث است و ۱۴۰ میلیارد تسهیلات برای تکمیل شدن آنها اختصاص یافته است.

رییس‌ جمهور گفت: باید شرایط را آماده کنیم تا مردم دنیا بیایند و مردم خوب فارس و آثار تمدنی ایران را ببینند و همچنین با زبان فارسی و کسانی که این زبان را به حد اعلا رساندند، آشنا شوند و ببینند که سعدی و حافظ که سروده‌های جاویدان بر جای گذاشته‌اند، کجا زندگی کرده‌اند و در چه فضایی این آثار را آفریدند.

روحانی و هیأت همراه پس از عبور از پله‌های ورودی تخت جمشید و دروازه ملل از کاخ آپادانا و مجموعه‌ صد ستون و موزه تخت جمشید بازدید کرده و پیرامون نحوه نگهداری و مرمت این مجموعه سوالاتی مطرح کردند.

معاون سازمان میراث فرهنگی نیز در این بازدید گزارشی از ویژگی‌های تخت جمشید و آثار حکاکی شده بر روی دیواره‌ها و ستون‌های این اثر ارایه کرد.


  اخبار  سیاسی  -  ایسنا

Akbar Balinparast بازدید : 217 چهارشنبه 09 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
مردم گهواره تمدن و فرهنگ ایران که به خونگرمی و مهربانی شهره هستند، استقبال باشکوهی از رییس‌ جمهوری و هیأت همراه داشتند. دکتر روحانی درحرم شاه چراغ (ع) سخنرانی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که صبح امروز در شانزدهمین سفر خود به استان‌ها با استقبال رسمی نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز، استاندار و جمعی از مقامات محلی وارد فرودگاه شهید دستیغب شده بود، در میان اجتماع بزرگ مردم، مسیر استقبال تا مرقد مطهر احمد بن موسی(ع) را طی کرد.

برخی از اهالی دیار سعدی و حافظ با لباس‌های عشایر و با شعار «رییس جمهور به شهر ما خوش آمدی» به استقبال دکتر روحانی آمده بودند، از همان محل خروج رییس جمهوری و هیات همراه از فرودگاه، خودروی وی را در برگرفته و در مسیرهای منتهی به چهارراه زند و چهارراه شازده قاسم و خیابان‌های منتهی به حرم مطهر شاهچراغ همراهی کردند.

این استقبال، نمایش باشکوه و دیدنی از مصداق تحقق همدلی و همزبانی دولت و ملت را به تصویر کشیده بود.

خودروی حامل رییس جمهوری به دفعات به دلیل ازدحام جمعیت استقبال کننده متوقف شد و دکتر روحانی به صورت ایستاده در ماشین به ابراز احساسات مردم پاسخ می‌داد.

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار سیاسی - مهر , تسنیم

 

Akbar Balinparast بازدید : 151 دوشنبه 07 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
با همه گیرشدن گرفتن عکس سلفی(خودگرفت) در میان مردم و شخصیت های فرهنگی و هنری، بسیاری از سیاست مداران نیز به این نوع از ثبت لحظات خود در میان مردم روی آورده اند.

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار,اخبار سیاسی ,عکس سلفی شخصیت های سیاسی

 

اخبار سیاسی - خبرانلاین

Akbar Balinparast بازدید : 151 شنبه 05 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
«آنچه بابک زنجانی در داخل کشور می‌تواند داشته باشد نزد بانک‌ها و موسسات مالی و اقتصادی نیست، بلکه ممکن است در خانه‌هایی دلار و یورو مخفی کرده باشد که البته خیلی هم محتمل نیست. برآورد اموال داخلی وی بالای یک هزار میلیارد تومان شده است که گفته می‌شود به دو هزار میلیارد تومان هم می‌رسد. »

 روزنامه آفتاب یزد درباره آخرین وضعیت بازپرداخت بدهی‌های بابک زنجانی، با یک عضو ناظر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت‌وگویی انجام داده که متن آن را در زیر می‌خوانید:

از وقتی بابک زنجانی، آن بابک زنجانی معروف شد و تیتر رسانه‌های مختلف که مرتب از اموالش و بدهی‌هایش به وزارت نفت حرف می‌زدند تا زمانی‌ که گفتند او روانه زندان شده، همواره بحث بر سر این بود که آیا می‌شود این اموال را به خزانه دولت بازگرداند یا نه! آن اوایل صحبت از این بود که او بدهی‌هایش را پرداخت می‌کند و بعد هم خبر آمد که گویی زنجانی آنقدرها هم سرمایه برای بازپرداخت این پول‌ها ندارد و بعد هم صحبت از شرکت‌ها و بانک‌های "سوری" شد که می‌پنداشتیم پر هستند از اموال زنجانی که چنین نبودند جز یک نام و یک ثبت دریک گوشه و کناری! داستان، هر روز شکل تازه‌تری به خود گرفت.

اینکه هر بار سخن از سرنخ‌هایی از اموال زنجانی می‌شود یکبار در ترکیه و یکبار در مالزی و خلاصه اینکه نتیجه‌ای هم نمی‌دهد اما آخرینش خبر از اموال 2 میلیارد یورویی وی در یکی از بانک‌های روسی است که دوباره امیدها را زنده کرده است، تا جایی که گویی این بانک از نمایندگان شرکت نفت و بانک مرکزی ایران جهت مذاکره در این باره و سفر به روسیه دعوت کرده است؛ چنانکه حمید حسینی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد نیوز در این باره اظهار می‌کند: اخیرا در هتل اسپینانس با یکی از مدیران شرکت رز نفت گاز روسیه ملاقات کرده‌ام که وی اعلام کرد اخیرا یک بانک روسی اعلام کرده بیش از دو میلیارد یورو از پول بابک زنجانی را در اختیار دارد.

حسینی ادامه می‌دهد: به گفته این مدیر ارشد شرکت «رز نفت روسیه» این بانک روسی از نمایندگان شرکت نفت و بانک مرکزی جهت مذاکره و سفر به روسیه دعوت کرده است. بیان قاطعانه این مدیر ارشد روسی قابل پیگیری است و امیدوارم که این وجه به بیت‌المال بازگردد.

درباره صحت و سقم این موضوع و اینکه چه قدر می‌شود امیدوار به این اخبار بود، آفتاب یزد به سراغ عزت‌الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و عضو ناظر ستاد کمیته مبارزه با مفاسد اقتصادی رفته است.

آقای یوسفیان ملا در خبرها آمده که دو میلیارد یورو از پول‌های بابک زنجانی در بانک روسیه است و اعلام شده از ایران برای بررسی این موضوع دعوت به عمل آمده است. نظرتان دراین‌باره چیست؟ چه قدر می‌شود به این اخبار امیدوار بود؟
درباره این که این موضوع صحت دارد یا نه نمی‌شود صحبتی کرد. قبلا هم از این حرف‌ها زده شده بود. گاهی وقت‌ها خود آقای زنجانی یکسری آدرس‌های نادرستی داد و متوجه شدیم که چنین چیزهایی نبوده است. در مورد بانک روسیه هم قبلا چنین ادعایی شده بود که ایشان در یک بانکی در روسیه وجوهی دارد، بررسی که شد متوجه شدیم که اصلا چنین بانکی در روسیه وجود ندارد.

 

در بعضی کشورها یکسری شرکت‌هایی با عنوان شرکت خدمات بانکی ممکن است باشند که کار این شرکت‌ها جابه‌جایی وجوه و دادن خدماتی است که مربوط به امور بانکی هستند. در ابتدا فکر می‌کنید اسامی که ذکر می‌شود بانک هستند اما در حقیقت بانک نیستند بلکه خدمات بانکی انجام می‌دهند. متاسفانه از چنین مواردی زیاد داشتیم که بررسی شد و به نتیجه نرسید و هنوز هم به طور قطع و یقین چنین بانک‌هایی را پیدا نکردیم که آدرس دقیقی از آن داشته باشیم که وجوهی به نام بابک زنجانی در آنجا باشد. البته آنچه مسلم است این است که ایشان پول‌هایی را باید از کشور خارج کرده باشند و با توجه به نحوه فعالیت‌های اقتصادی که وی در دنیا داشته، قطعا وجوهی در خارج از مرزها وجود دارد ولی به اعتقاد من نمی‌شود روی این خبرها و آدرس‌ها تاکید کرد و امیدوار بود که به نتیجه برسد.

چرا تا به امروز در شناسایی اموال زنجانی موفق عمل نشده است؟
انتظار ما این بود که دستگاه‌های مختلف همه به میدان بیایند و این مسأله را جمع بکنند. ما در روز اول گفتیم که در بحث آقای زنجانی نباید فقط شعار مجازات و برخورد قاطع با فرد متخلف را بدهیم. شما تصور کنید اگر این فرد به شدیدترین وجه مجازات شود برای ما نمی‌تواند مفید باشد. به هر حال یا به صورت نقدی یا به شکل اجناس مختلف دو میلیارد و 360 میلیون یورو پول به این فرد داده شده است! بنابراین عجله‌ای برای مجازات فرد در حال حاضر نداریم چون مشکلی را حل نخواهد کرد. هم‌اکنون تمام تلاش ما باید این باشد که این وجوه پیدا شود و اگر خارج از کشور است به خزانه دولت برگردد.

در مورد خبر بانک روسیه به صورت رسمی به شما دراین‌باره مطلبی گفته شده است؟
تا این ساعت به ستاد چیزی اعلام نشده است. قبلا هیأتی از ترکیه به ایران آمده بودند و نظر این بود که چرا برای تحقیق در کشور ترکیه بی‌اعتنایی می‌کنیم، آن هیأت می‌گفت که ما در ترکیه ردپای قوی از اموال بابک زنجانی داریم که شما می‌توانید به نتیجه برسید ولی چون آن اتحاد بین دستگاه‌ها در داخل کشور برای پیگیری نبود متاسفانه چیزی عایدمان نشد. قانون ارتقای سلامت اداری، همه دستگاه‌های کشور را مامور رسیدگی به مبارزه با مفاسد اقتصادی کرده است. یعنی هیچ دستگاهی در کشور نمی‌تواند بگوید من مسئول مبارزه با فساد اقتصادی نیستم حتی وزارت امور خارجه. در ماده 32 این قانون آمده است که هر رفتاری که به نحوی مبارزه با فساد شامل آن شود عالی‌ترین مقام آن دستگاه چه وزیر و چه رئیس سازمان، مسئول اجرای قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی است.

به محض اینکه صحبت از بیرون مرزها در این زمینه بشود وزارت امور خارجه مسئول است که این مسأله را پیگیری کند. ولی تا به امروز دادگستری، دادسرای عمومی انقلاب تهران وقتی می‌خواسته اموال زنجانی را در خارج از کشور پیگیری کند به روسیه، کوالالامپور، تایلند و ... افرادی فرستاده که آیا پولی از اموال آقای زنجانی در آنجا هست یا نه! اولا این تیم‌ها تخصص این‌ کار را ندارند، این گروه اگر هم به این کشورها بخواهند بروند باز هم باید ورود و خروجشان را به سفارتخانه و نمایندگان جمهوری اسلامی اعلام کنند یعنی اینجا هم باید از بخشی از وزارت امور خارجه کمک بگیرند.

 

چه خوب است که وزارت امور خارجه از همان ابتدا در اجرای این قانون که مسئولیت قطعی و حتمی داشت وارد عمل می‌شد و می‌گفت من مسئول مبارزه با مفاسد اقتصادی در بخش برون‌مرزی هستم. نهادهای دیگر اطلاعات به ما بدهند و ما به سفارتخانه‌ها بخشنامه کنیم و به همه نماینده‌های سفارتخانه‌ها اعلام کنیم که سریع دنبال این قضیه بروند. الان هم می‌گویم اگر باز بخواهیم از طریق قوه قضائیه در رابطه با خبر بانک روسیه حرکت کنیم نه در تخصص قوه قضائیه است و نه امکانات آن را دارد و از طرفی هم قوه قضائیه اکتفا می‌کند به دو یا سه نفر که نمی‌دانند چه باید بکنند که البته در اینجا هم وزارت امور خارجه باید به کمک این دستگاه بیاید.

یعنی در زمینه بانک روسیه و اموال زنجانی در آنجا هم وزارت امورخارجه را مسئول می‌دانید؟
این جزو قانون است. بالاترین مقام هر دستگاهی شخصا مسئول مبارزه با فساد اقتصادی است و مسأله بابک زنجانی هم یک فساد اقتصادی است و انتظار این است که در این بخش وزارت امور خارجه سریعا بیاید و در جلسات شرکت کند و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هم بخشی از وظایف را به وزارتخانه محول کند. قوه قضائیه هم می‌تواند به عنوان همراه با مسئولان وزارت امور خارجه در این باره تحقیق کند تا به نتیجه برسد.

غیر از وزارت امور خارجه در این پرونده کدام ارگان‌ها مسئول هستند؟
بانک مرکزی، وزارت امور اقتصاد و دارایی، دادسرای عمومی تهران و قوه قضائیه و مقامات عالی‌رتبه آن که همگی عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی هستند و ریاست ستاد هم بر عهده معاون اول ریاست جمهوری است. اینها همه باید همکاری کنند، هم در این مورد خاص که شما می‌گویید که در روسیه ممکن است چیزی وجود داشته باشد و هم در سایر کشورهایی که "زنجانی" در آنجا مراوده داشته است. به هر حال اطمینان دارم که این پول‌ها قابل بازگشت است. اگرچه متهم مقاومت می‌کند.

پس اطلاعاتی که از شخص آقای زنجانی بدست آمده در ارتباط با اموالش به کجا رسیده است؟
اطلاعاتی که از او به دست آمده، هرچند نمی‌گویم دروغ بوده اما ما را به نتیجه‌ای نرسانده است. مثلا گفته بود به خاطر تحریم‌ها پول‌ها در خارج از کشور بلوکه شده است ولی جایی را نتوانست آدرس بدهد که این پول‌های بلوکه‌شده آنجاست. مشکل تحریم فقط در بخش نقل و انتقال ارز و یورو است اما برای پیدا کردن این پول که تحریم مشکلی برای ما ایجاد نمی‌کرد، می‌توانستیم برویم و ببینیم که مثلا در کوالالامپور در فلان بانک این پول‌ها موجود است ولی هنوز سرنخی پیدا نشده است. الان گفته می‌شود فلان مبلغ در روسیه است، می‌رویم روسیه می‌بینیم خبری نیست!

یعنی شما اصلا به این خبر امیدی ندارید و مطمئنید که بانک روسیه هم سرابی بیش نیست؟
من در اصل اینکه وجوهی در خارج از کشور است تردیدی ندارم. در داخل کشور املاکی که این شخص داشته و عمدتا ملک و زمین بوده شناسایی شده است هرچند نسبت به بدهی ایشان هیچ است. اما زنجانی آنچه که در داخل کشور می‌تواند داشته باشد نزد بانک‌ها و موسسات مالی و اقتصادی نیست، بلکه ممکن است در خانه‌هایی دلار و یورو مخفی کرده باشد که خیلی هم محتمل نیست.

 

بنابراین بخش عمده یا تمامی این پول‌ها در خارج از کشور است. برای همین هر وقت یک آدرس احتمالی اینچنینی مثل بانک روسیه را مطرح می‌کنند باید به دنبال آن رفت. چون بالای 2.6 میلیارد یورو پول است و حتی اگر ما 100 هیأت به 100 کشور برای جستجو و بررسی بفرستیم ارزشش را دارد. حتی اگر خبر و احتمال توفیق ضعیف باشد نباید آن را نادیده گرفت و سریع باید دنبال آن رفت، اما برای این پیگیری همه دستگاه‌ها باید وارد عمل شوند چه آن دستگاه‌هایی که به طور مستقیم با این جریان در ارتباطند مثل وزارت نفت یا بانک مرکزی، چه دستگاه‌هایی که رفتن این پول به آنها مرتبط نبود مثل وزارت امور خارجه یا وزارت کشور. در مذاکرات ژنو 2 آن همه بحث ما بر سر 550 میلیون دلار بود تا آزاد شد اما در اینجا 2.6 میلیارد یورو مطرح است! بنابراین وقتی به مذاکرات بین‌المللی 550 میلیون دلاری و این مقدار فکر کنید می‌بینید که هر اقدامی در جهت یافتن این پول‌ها شود کم است.

به غیر از روسیه ممکن است اموال بابک زنجانی در کدام یکی از بانکهای کشورها باشد؟
همه کشورهایی که ایشان با آنها مراوده داشته است. مثلا مالزی یکی از کشورهایی است که در آن تردد مالی بالا داشته است و حتی خود شخص مدعی بوده که در آنجا بانک شخصی هم دارد؛ یا تایلند. همین‌طور کشورهای آسیای میانه مثل تاجیکستان. اگر هیأتی مسلط به امور و زبان خارجه و ارتباطات بین‌المللی اقتصادی به همراه وزارت امور خارجه به این جاها داشته باشیم بی‌نتیجه نخواهد بود.

یعنی ممکن است در کشورهایی که قبلا هم برای پیگیری اموال آقای زنجانی گروهی اعزام شده‌اند و دست خالی برگشتند واقعا وجوهی وجود داشته باشد ولی عدم شناخت کافی این تیم اعزامی، باعث دست خالی برگشتنشان شده باشد؟
بله، ممکن است؛ چون اینگونه ماموریت‌ها در تخصص این افراد نبوده است. دستگاه قضائی در اینجا ناگزیر است تا وارد عمل شود ولی وقتی دستگاه‌های دیگر وارد عمل نمی‌شوند کاری از پیش نمی‌رود. ما در تمامی سفارتخانه‌ها رایزن اقتصادی داریم که می‌توانیم با ارتباط بین آنها در 5 یا 6 کشور که می‌دانیم بابک زنجانی در آنجا فعالیت داشته است با یک تیم قوی که کار دائمی در این کشورها دراین پرونده بکنند به نتیجه برسیم. حتی اگر یک میلیارد دلار در این کار هزینه هم کنیم، می‌ارزد! اما اگر باز هم به طور مقطعی عمل کنیم دوباره دست خالی از این کشورها برخواهیم گشت من نامه‌ای هم به وزارت امور خارجه در این رابطه نوشتم.

اگر بخواهیم به آخرین سرنخ‌هایی از اموال آقای زنجانی اشاره کنید و میزان مبلغی که از آنها به عینه به دست آمده است، چه می‌گویید؟
همین اموالی که در داخل کشور شناسایی شد و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت و قرار است تا تبدیل به ریال شود یا وزارت نفت این اموال را بفروشد و پولش را به عنوان طلب بگیرد. اگر هم مالی به درد وزارت نفت نمی‌خورد سایر وزارتخانه‌ها آن را بردارند. فرض کنید یک ساختمانی است که می‌تواند یک مرکز اداری باشد. وزارت نفت می‌تواند آن را در اختیار یک دستگاه دولتی که نیاز به آن دارد بگذارد که برآورد این اموال بالای یک هزار میلیارد تومان شده است که گفته می‌شود به دو هزار میلیارد تومان هم می‌رسد.

بنابراین اگر همان تیم مطلوبی که شما می‌گویید قرار شود در پیگیری اموال زنجانی شرکت داشته باشد تشکیل بشود، باید همان جاهایی را که قبلا گشتیم و اثری از اموال زنجانی در آن نیافتیم را هم دوباره بررسی کنیم؟
دقیقا می‌توانند این کار را بکنند البته آقایانی که قبلا به این کشورها رفته‌اند گله‌ای از عدم همکاری سفارتخانه‌ها نداشتند، اما این موارد در حد یک همکاری بود، ولی اینکه خود آن سفارتخانه‌ها این موضوع را جزو کار خودشان و مسئولیت مستقیمشان بدانند نبوده و فقط بحث مساعدت به تیم‌های اعزامی را داشتند.


  اخبار  سیاسی  -  آفتاب 

Akbar Balinparast بازدید : 132 جمعه 04 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
همکاری های دو قاره آسیا و افریقا در برابر یکجانبه گرایی اقدامی مهم در عرصه جهانی استد

رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت همکاریهای جنوب - جنوب و کشورهای آسیایی و آفریقایی در شرایطی کنونی جهانی، تصریح کرد: همکاریهای کشورهای این دو قاره دربرابر یکجانبه گرایی ، اقدامی بسیار با اهمیت و بزرگ در عرصه جهانی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که در بازگشت از اندونزی و در فرودگاه مهرآباد با خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: قرن کنونی ، قرن آسیا نام گرفته و روز به روز پیشرفت و توسعه در آسیا بیشتر می شود و در افریقا نیز این حرکت توسعه، رو به جلو است.

رییس جمهوری در تشریح دستاوردهای اجلاس سران آسیا و آفریقا در جاکارتا ، گفت: در این اجلاس که به مناسبت شصتمین سال برگزاری اجلاس باندونگ برگزار شد ، مقام های ارشد بیش از یکصد کشور جهان شرکت داشتند و موضوعات مختلف از جمله راههای گسترش همکاری های اقتصادی میان کشورهای این دو قاره مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دکتر روحانی افزود: با توجه به وضعیت کنونی منطقه و جهان، موضوع مبارزه با تروریسم بر همه مباحث تقریبا سایه افکنده بود و وضعیت کشورهایی که با این معضل مواجه اند همانند سوریه و عراق و معضلاتی که مردم یمن با آن مواجه هستند ، مورد بحث قرار گرفت.

رییس جمهوری در ادامه به دیدارهای حاشیه ای که در جریان این اجلاس دو روزه انجام شد ، اشاره کرد و گفت: در حاشیه این اجلاس با روسای جمهوری چین ، ویتنام ، اندونزی و نخست وزیران ژاپن و بنگلادش ملاقات هایی داشتیم . همه آنان خواهان گسترش و توسعه روابط با ایران بودند و با تبریک به خاطر مقاومت ملت ایران ، اشاره داشتند در مسیر مذاکرات با 1+5 در قدم های نهایی هستید.

دکتر روحانی با تاکید بر اینکه همکاریهای اقتصادی ایران و چین در سال جاری حرکت رو به جلویی را طی خواهد کرد، اظهارداشت: مذاکرات با رییس جمهوری چین در خصوص موضوعات گسترده تری از جمله مذاکرات هسته ای ، پروژه های اقتصادی و توسعه روابط اقتصادی تهران - پکن و مسایل منطقه ای بود.

رییس جمهوری همچنین به نشست خود با علما ، اساتید و فرهیختگان اندونزی اشاره کرد و گفت: در این نشست ، راجع به شرایط منطقه و نظرات ایران اسلامی در خصوص وحدت اسلام و مبارزه با تروریسم صحبت شد.

یادآور می شود، دکتر روحانی در این سفر دو روزه علاوه بر سخنرانی در جمع سران کشورهای آسیایی– آفریقایی، در حاشیه این اجلاس با شماری از سران کشورهای شرکت کننده از جمله ژاپن، چین، اندونزی، ویتنام و بنگلادش دیدار و گفت و گو کرد.

همچنین رییس جمهوری با علما، بزرگان، فرهیختگان و دانشگاهیان اندونزی دیدار کرده و در سخنانی در جمع آنان بر حفظ وحدت دنیای اسلام تاکید کرد.

اخبار سیاسی - پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

 

Akbar Balinparast بازدید : 86 پنجشنبه 03 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
دكتر محمدرضا خباز، معاون امور تقنيني معاونت پارلماني رئيس‌جمهور درباره شايعه ديدار اصلاح‌طلبان با احمدي‌نژاد عنوان مي‌كند: «ديدار اصلاح‌طلبان با احمدي‌نژاد يك «دروغ بزرگ» است كه توسط هواداران وي براي مطرح كردن دوباره احمدي‌نژاد عنوان شده است. اصلاح‌طلبان زماني كه احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور بود زياد علاقه‌اي به ديدار با وي نداشتند چه برسد به الان كه ماهيت عملکردها و مدیریتی احمدي‌نژاد براي همه مردم و جريان‌هاي سياسي مشخص شده و وي به يك شهروند عادي تبديل شده است.

سوال مهم اين است كه آقاي احمدي‌نژاد داراي چه انديشه‌اي هستند كه اصلاح‌طلبان بتوانند براي بهبود وضعيت كشور از آن استفاده كنند؟ايشان داراي چه فكر بلند و دورانديشانه‌اي هستند كه بتواند راهگشاي آينده كشور باشد؟ايشان هشت سال رئيس‌جمهور كشور بودند و بس. در نتيجه مذاكره با ايشان چه دردي از دردهاي جامعه را برطرف مي‌كند؟بنده با اصل اين خبر هم مشكل دارم و معتقدم اين خبر از اساس صحيح نيست.

 

در شرايط فعلي اصولگرايان از احمدي‌نژاد تبري مي‌جويند چه برسد به اصلاح‌طلبان كه هيچ سنخيتي با احمدي‌نژاد ندارند». وي همچنين درباره دلواپسان مذاكرات هسته‌اي تصريح مي‌كند: « دلواپسي بي‌منطق نوعي اداي سياسي است تا دولت را از مسير صحيحي كه در پيش گرفته منحرف كند. نكته قابل تامل اينكه سخنان دلواپسان با مخالفان توافق يكي شده و هر دو يك سخن به زبان مي‌آورند.

 

در صورتي كه در «پشت پرده» مسائل ديگري در جريان است» در ادامه متن گفت‌وگوي «آرمان» با دكتر محمدرضا خباز را از نظر مي‌گذرانيد.
 
 برخي از مقامات ارشد دولت از جمله اكبر تركان، عبدالرضا رحماني فضلي و مجيد انصاري از احتمال ورود «پول‌های كثيف» به انتخابات مجلس آينده خبر داده‌اند. به نظر شما اين پول‌ها توسط چه كساني و با چه هدفي وارد انتخابات خواهد شد؟
مساله سوءاستفاده از انتخابات مساله جديدي نيست و در گذشته نيز در ايران وجود داشته است. از گذشته‌هاي بسيار دور كه انتخابات در كشور ما مرسوم شد برخي افراد كه حاضر بودند براي به دست آوردن آراي مردم به هر شیوه‌ای متوسل شوند و با بازي‌هاي كثيف سياسي رای جمع کنند. براي اينگونه افراد تنها رسيدن به پيروزي اهميت داشت و چگونگي و ابزار آن به هيچ عنوان مهم نبود. شعار اين عده اين بود كه «هدف وسيله را توجيه مي‌كند». اين شعار به اين معنا بود كه هدف ما تنها رأي آوردن است. اين عده از ابزارهاي مختلفي چون افكار عمومي، فريب‌هاي مالي و اقتصادي و بازي‌هاي كثيف سياسي استفاده مي‌كرده‌اند تا فضاي انتخابات را تحت‌تاثیر قرار دهند.

 

خوشبختانه در سال‌هاي اخير دستگاه‌هاي مسئول در اين زمينه تلاش زيادي كرده‌اند تا برگزاري انتخابات به شكل دقيق‌تري صورت بگيرد. به همين دليل وزير كشور به عنوان مسئول برگزاري انتخابات در سراسر كشور قبل از برگزاري انتخابات در اين زمينه هشدار دادند كه برخي در گذشته از پول‌هاي كثيف استفاده كردند و دستگاه‌هاي مسئول مراقب باشند كه انتخابات آينده دستخوش «پول‌هاي كثيف» نشود. حضرت اميرالمومنين (ع) مي‌فرمايند«انسان در مقابل پولي كه از راه‌حلال به دست مي‌آورد بايد حساب پس بدهد و در مقابل پولي كه از راه حرام به دست آمده عتاب و عذاب خواهد شد».

 

پول حرام با خود نگون  بختي دنيا و آخرت را به دنبال خواهد داشت. بنابراين هنگامي كه آقاي رحماني فضلي به عنوان مسئول برگزاري انتخابات آينده از احتمال ورود «پول‌های كثيف» به فضاي انتخابات سخن مي‌گويد به صورت ناخودآگاه اين مساله از حالت تئوري و فرضيه خارج مي‌شود و رنگ هشدار به خود مي‌گيرد. نكته مهم در اين زمينه اين است كه تندروهاي اصولگرا به دليل اينكه آقاي رحماني فضلي پيشينه اصولگرايي دارد نمي‌توانند مدعي شوند كه«پول كثيف» نوعي حربه تبليغاتي از سوي جناح رقيب يعني اصلاح‌طلبان است. اين هشدار وزير كشور دغدغه و نگراني افراد سالمي كه قصد حضور در انتخابات براي خدمت به مردم را داشتند برطرف كرد.

 

برخي ازافراد نگران اين مساله بودند كه ممكن است سرنوشت اين انتخابات را«پول» مشخص كند و برخي با استفاده از پول كثيف بتوانند در اراده مردم خلل ايجاد كنند. در كنار اين مساله مجمع تشخيص مصلحت نظام هم در حال تلاش است تا در قوانين، شيوه انتخابات و هزينه‌هاي انتخاباتي تغييراتي به وجود بياورد تا امكان سوءاستفاده به حداقل ممكن كاهش پيدا كند. بنده اميدوارم با اين تلاش‌ها و توجه ويژه مسئولان زمينه برگزاري يك انتخابات سالم و بدن حاشيه فراهم شود تا شايسته‌ترين افراد به مجلس شوراي اسلامي راه پيدا كنند. 


 چرا «دلواپسان» به جاي اينكه به فسادهاي بزرگ اقتصادي واكنش نشان بدهند نسبت به تفاهم ايران و1+5انتقاد دارند و دلواپس هستند؟
زماني كه نخستين قطعنامه سازمان ملل عليه ايران صادر شد كساني كه هم‌اكنون«كاسه داغ‌تر از آش» شده‌اند دلواپس نبودند، قطعنامه‌هاي بعدي هم كه صادر شد دلواپسي اين عده «گل» نكرد و احمدي‌نژاد را تشويق مي‌كردند كه همچنان برخي سياست‌هاي تنش زاي خود را ادامه بدهد.

 

در همين زمان بود كه احمدي‌نژاد با فريادي رسا عنوان مي‌كرد«آن قدر قطعنامه صادر كنيد تا قطعنامه دانتان پاره شود». اين عده يا در آن زمان نسبت به اين مساله آگاه نبودند كه صدوراين قطعنامه‌هاي چه ضررهايي براي كشوربه دنبال خواهد داشت يا اينكه آگاهي داشتند اما ترجيح مي‌دادند«سكوت» كنند. اگر از اين ضرر و زيان‌ها آگاهي نداشتند كه بايد تاسف خورد، اما اگر آگاهي داشتند و تعمداسكوت مي‌كردند بايد در دلسوزي آنها شك و ترديد كرد. نكته مهم اين است كه تمامي مشكلات كنوني ما در عرصه خارجي و داخلي توسط همين دلواپسان به وجود آمده است.

 

هجده ماه تلاش بي‌وقفه تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي در ماه‌هاي گذشته تنها براي اين بود كه كشور را از مشکلاتی كه در چند سال اخیر به‌وجود آمده نجات دهند. دلواپسان در زماني كه بايد دلواپس منافع ملي و كشور مي‌بودند كه از روند خوشحال بودند اما هم‌اكنون كه مديريت كشور روند عقلاني‌تر به خود گرفته مشخص نيست چرا دلواپس شده‌اند. احمدي‌نژاد قطعنامه‌هاي سازمان ملل را«كاغذپاره» مي‌خواند. احمدي‌نژاد از يك طرف شاهد ظهور مفسدان اقتصادي بود و از طرف ديگردولت خود را«پاك‌ترين دولت تاريخ» مي‌خواند. هم‌اكنون اگر از دلواپسان سوال شود كه شما چرا دلواپسيد؟اين عده در پاسخ خواهند گفت: ما به دليل اينكه بين ايران و غرب يك تفاهم در حال شكل‌گيري است دلواپس هستيم. در واكنش به اين سخنان بايد عنوان كرد كه بيانيه لوزان كه هنوز تعهدآور نشده است.

 

بنده چند سوال مهم از دلواپسان دارم. چرا نسبت به يك بيانيه كه هنوز تعهدي در پي آن نيامده تا به اين اندازه جنجال و سروصدا مي‌كنيد؟چرا تا به اين اندازه تن دولت منتخب مردم را مي‌لرزانيد؟ اين عده فراموش كرده‌اند در هشت سال گذشته مردم كشور را دلواپس آينده كرده‌اند. اين عده خود عامل اصلي به وجود آمدن دلواپسي در كشور هستند. در نتيجه براي افكار عمومي دلواپسي كنوني قابل قبول و پذيرش نيست. دلواپسي بي‌منطق نوعي اداي سياسي است تا دولت را از مسير صحيحي كه در پيش گرفته منحرف كند. به نظر من دلواپسان در ظاهر خود نگراني نشان مي‌دهند در صورتي كه در «پشت پرده» مسائل ديگري در جريان است. 


 تفاهم هسته‌اي ايران و 1+5موجي از اميد را در بين مردم كشور به وجود آورده است. آيا كشور پس از برداشتن تحريم‌ها با شكوفايي اقتصادي مواجه خواهد شد؟
واقعيت اين است كه تمام مشكلات اقتصادي ما به برداشتن تحريم‌ها مربوط نمي‌شود و به ساختارهاي اقتصادي باز مي‌گردد. كشور ما قبل از اعمال تحريم‌ها هم با مشكلات اقتصادي روبه‌رو بود. ايران از نظر اقتصادي مانند يك بيماري بود كه تحريم‌ها بيماري‌اش را تشديد كرد. در نتيجه اگر با توافق نهايي ايران و1+5تحريم‌ها به طور كلي برداشته شود ما نمي‌توانيم انتظار يك «شكوفايي بزرگ» را داشته باشيم.

 

شكوفايي زماني اتفاق خواهد افتاد كه توليد در همه ابعاد افزايش پيدا كند. اين اتفاق زماني محقق خواهد شد كه اقتصاد ايران از حالت «رانتي»، «تك محصولي» و «دولتي» خارج شود. اگر ما عنوان كنيم اگر تحريم‌ها برداشته شود كشور يك شبه به «گلستان» تبديل مي‌شود وعده غيرمنطقي و ناصحيحي به مردم داده‌ايم. تحريم‌ها مانند يك«سد بزرگ» جلوي رشد كشور را گرفته است. بنده پيشبرد مذاكرات و چرخيدن چرخ اقتصاد كشور به سمت پويايي را نقطه عطف كارنامه دولت مي‌دانم. سال۱۳۹۳ سال مهمي براي آزمون ديپلماسي كشور بود چراكه دشمنان همواره عليه جمهوري اسلامي تبليغ مي‌كردند كه ايران اهل گفت‌وگو و نشستن پاي ميز مذاكره نيست اما مذاكرات هسته‌اي نشان داد منطق ايران، منطق مذاكره و تعامل در عرصه بين‌المللي است.

 

مذاكره‌كنندگان با تلاش‌هاي خود و به پشتوانه رهبري مدبرانه رهبر معظم انقلاب و حمايت‌هاي مردمي توانستند فضاسازي‌هاي خصمانه استكبار جهاني درباره اينكه ايران تهديد‌كننده صلح جهاني است را خنثي كنند و نشان دهند كه جمهوري اسلامي با استدلال قوي و استقامت فوق‌العاده در مسير اعتمادسازي افكار عمومي قدم بر مي‌دارد و با تمهيدات به موقع حربه‌هاي دشمنان عليه ايران را ناكام مي‌گذارد. هنر ديپلماسي ايران رو در رو قرار دادن رژيم نامشروع اسراييل و دولت آمريكا بود. اگر حتي مذاكرات به نتيجه نرسد، باز هم از ديد افكار عمومي جهان، ايران سربلند خواهد بود چرا كه منطق خود را در مذاكره نشان داده و اين آمريكايي‌ها هستند كه نزد افكار عمومي محكوم خواهند بود.

 

متاسفانه عده‌اي در داخل از به نتيجه رسيدن مذاكرات راضي نيستند و با رفتار‌هاي خود درصدد كمرنگ جلوه دادن دستاورد‌هاي دستگاه‌ ديپلماسي هستند كه بايد مراقب اينچنين رفتار‌هاي غيرمنطقي و تندروانه بود. دولت در سال گذشته توانست چرخ‌هاي راكد اقتصاد به ارث رسيده از دوران تصدي رئيس‌جمهور سابق را با صبر، مدارا و منطق به سمت پويايي به حركت درآورد. بنده اميدوارم پس از برداشتن تحريم‌ها شرايط اقتصادي كشور روز‌به ‌روز  بهتر شود. 


 عبدالرضا داوري از نزديكان احمدي‌نژاد مدعي شده‌اند كه برخي از اصلاح‌طلبان به ديدار محمود احمدي‌نژاد رفته‌اند. به نظر شما اين خبر صحيح است و چنين اتفاقي افتاده است؟
 اين خبر نمي‌تواند صحيح باشد، چرا كه اصلاح‌طلبان هيچ سنخيتي با احمدي‌نژاد ندارند. اصلاح‌طلبان بيش از هر گروه و جرياني نسبت به وضعيتي كه احمدي‌نژاد براي كشور به وجود آورد انتقاد دارند و هيچگاه به سراغ چنين افرادي نخواهند رفت.

 

ديدار اصلاح‌طلبان با احمدي‌نژاد يك «دروغ بزرگ» است كه توسط هواداران وي براي مطرح كردن دوباره احمدي‌نژاد عنوان شده است. اصلاح‌طلبان زماني كه احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور بود زياد علاقه‌اي به ديدار با وي نداشتند چه برسد به الان كه وي به يك شهروند عادي تبديل شده است. سوال مهم اين است كه آقاي احمدي‌نژاد داراي چه انديشه‌اي هستند كه اصلاح‌طلبان بتوانند براي بهبود وضعيت كشور از آن استفاده كنند؟ايشان داراي چه فكر بلند و دورانديشانه‌اي هستند كه بتواند راهگشاي آينده كشور باشد.

 

ايشان هشت سال رئيس‌جمهور كشور بودند و بس. در نتيجه مذاكره با ايشان چه دردي از دردهاي جامعه را برطرف مي‌كند؟بنده با اصل اين خبر هم مشكل دارم و معتقدم اين خبر از اساس صحيح نيست. در شرايط فعلي اصولگرايان از احمدي‌نژاد تبري مي‌جويند چه برسد به اصلاح‌طلبان كه هيچ سنخيتي با احمدي‌نژاد ندارند. 


 پس از حادثه فرودگاه جده در عربستان برخي از ائمه جمعه خواستار لغو عمره شدند. بلافاصله نمايندگان مجلس نيز به اين قضيه ورود كردند و حج عمره را به حالت تعليق درآوردند. با اين وجود برخي از شخصيت‌هاي سياسي مانند آيت‌ا... علم الهدي معتقد بودند كه حادثه جده با نيت سياسي صورت گرفته است. نظر شما درباره اين حادثه چيست؟
دولت تدبير و اميد در برخورد با اين حادثه زشت و نامناسب پيش قدم شد ومواضع محكمي نسبت به اين مساله اتخاذ كرد. هم رئيس‌جمهور و هم وزير امور خارجه هر كدام به شكل قاطعي با اين مساله برخورد كردند. نمايندگان محترم مجلس نيز واكنش قابل توجهي به اين مساله نشان دادند و يك همدلي و يكدستگي مناسبي نسبت به اين اتفاق صورت گرفت. عربستان بايد بداند كه اگردرآمد حج و ميزباني از خانه خدا را نداشت يك كشور فقير و منزوي به شمار مي‌رفت.

 

به نظر من مقامات عربستاني از وجود حرم الشريفين در اين كشور سوءاستفاده مي‌كنند. عربستاني‌ها با اين اقدام شنيع خود نشان دادند كه لياقت ميزباني حرم الشريفين را ندارند. كسي كه به ‌ميهمان خود و زائر خانه خدا خيانت و جسارت مي‌كند نشان مي‌دهد كه شايستگي ميزباني خانه خدا را هم ندارد. در روايات اسلامي آمده است كه «ميهمان را گرامي بداريد، اگرچه كافر باشد» اين درحالي است كه اين اقدام زشت عليه دو مسلمان صورت گرفته است. در نتيجه همه مردم ايران بايد نسبت به اين اقدام ناشايست حساسيت نشان بدهند و انزجار خود را اعلام كنند.

 

 اخبار سیاسی  -  آرمان

Akbar Balinparast بازدید : 183 چهارشنبه 02 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
«مجلس در راس امور است»؛ يادآوري همين سخن بنيانگذار انقلاب اسلامي كافي است تا اهميت مجلس روشن شود هرچند رئيس دولت قبل به اين جايگاه باور چنداني نداشت اما نهايتا او نيز دريافت كه بدون همراهي مجلس قدرتي نخواهد داشت.

حال همان طيفي كه مجلس را در راس امور نمي‌دانست براي كسب كرسي‌هاي بهارستان خيز برداشته است و از يك‌سو سفر استاني مي‌رود و از سوي ديگر شايعاتي مبني بر ديدار با اصلاح‌طلبان را مطرح مي‌كنند؛ مساله‌اي كه وقتي «آرمان» آن را با محسن رهامي، دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها و رئيس كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات در ميان گذاشت اين موضوع را شبيه يك جوك دانست. او همچنين موضوع ائتلاف با اصولگرايان معتدل مانند طيف آقاي ناطق‌نوري را محتمل دانست. آنچه در ادامه مي‌خوانيد مشروح اين گفت‌وگو است:
 
  گمانه‌ها درباره نوع فعاليت اصلاح‌طلبان در انتخابات اسفند 94 زياد است؛ آيا اصلاح‌طلبان فعال خواهند بود؟ با توجه به اينكه براي برخي از احزاب اصلاح‌طلب مشكلاتي وجود دارد.
قبل از هر چيز بايد بگويم نيروهاي اصلاح‌طلب اعتقاد راسخي به تشكيلاتي بودن دارند و مديريت تشكيلاتي را يكي از روش‌هاي مهم اداره كشور مي‌دانند. درواقع كشور به لحاظ اداره و ساختار سياسي بايد مورد اصلاح قرار گيرد و روش‌هاي مدرني كه در كشورهاي دنيا براي اداره كشور از آن استفاده مي‌شوند، در مديريت كشور از آن بهره جست. با اين مقدمه لازم به ذكر است كه مجموعه‌اي از نيروهاي مختلف سياسي و تعدادي از احزاب اصلاح‌طلب كه داراي مجوز قانوني از وزارت كشور هستند البته اميدواريم احزابي هم كه داراي مشكلاتي هستند مشكلشان حل شود و بتوانند در انتخابات فعاليت كنند.

 

اما بقيه احزاب كميته‌هاي خود را فعال كرده‌اند و به‌طور هفتگي جلسه برگزار مي‌كنند. درحال حاضر محور اصلي كار اجرايي و كميته‌هاي مربوط به تشكيل كميته‌هاي تهران و استان‌ها با شوراي هماهنگي اصلاحات است كه تا به حال بسياري از احزاب آن هم كنگره‌هاي خود را برگزار كرده‌اند. از لحاظ قانوني هم مشكلي در فعاليت قريب به اتفاق آنها پيش نيامده است. البته با شوراي مشورتي رئيس دولت هشتم هم هماهنگي‌هايي درباره مسائل كلي سياسي، به عنوان يك مركز مشورتي و اتاق فكر اصلاحات دارند. اما احزاب خود به عنوان احزاب رسمي در تهران و شهرستان‌ها دفتر دارند، فعاليت مي‌كنند و فكر مي‌كنم با توسعه تلاش آنها نتيجه خيلي خوبي براي انتخابات مجلس دهم داشته باشيم.

 

از ابتدا شوراي هماهنگي اصلاحات شامل ۱۸حزب بود كه به مرور احزاب ديگري اضافه شده‌اند. درحال حاضر حزب اعتماد ملي بطور رسمي در جلسات شركت دارد و فعاليت مي‌كند. حزب عدالت و آزادي هم كه به تازگي به احزاب اصلاح‌طلب اضافه شده است و قبلا مركز آنها در اصفهان بود، اخيرا در حال كار سراسري هستند. مجمع زنان اصلاح‌طلب هم با دبيركلي سركار خانم شجاعي و همكاري خانم فائزه هاشمي و ديگر زنان اصلاح‌طلب به مجموعه نيروهاي اصلاح‌طلب براي انتخابات اضافه شده‌اند و خيلي خوب كار مي‌كنند.


  مدتي است سفرهاي استاني از اهالي سياست مشاهده مي‌شود كه به نظر نوعي سفر انتخاباتي باشد، مانند آقاي احمدي‌نژاد، عارف و حتي علي لاريجاني، نظر شما چيست؟
سفر استاني كه ديگران مي‌روند و مختص يك فرد نيست و خب افرادي كه به سفرهاي استاني مي‌روند قطعا برنامه‌اي براي آينده دارند. لذا مدت‌هاست كه سفرها شروع شده است و اين چيز جديدي نيست.


  يعني شما هم معتقد هستيد كه اين سفرها مي‌تواند براي انتخابات مجلس باشد؛ به‌ويژه سفرهايي كه از سوي احمدي‌نژاد صورت مي‌گيرد؟
حتي اگر به معناي شركت مستقيم در انتخابات نباشد مي‌تواند به معناي روحيه دادن به طرفداران يا يارگيري باشد. به عبارت ديگر از اين طريق نيروهاي خود را چه در تهران و چه در شهرستان‌ها سازماندهي مي‌كنند. به هر حال هر چه به انتخابات نزديك‌تر شويم جناح‌ها و گروه‌ها به سازماندهي نيروها روي مي‌آورند و اين سفرها نيز طبيعي است كه در اين راستا صورت مي‌گيرد البته در ماه‌هاي آينده با توجه به نزديكتر شدن به انتخابات اين تحركات شدت بيشتري خواهد گرفت و فعاليت‌هاي انتخاباتي چهره‌اي عيان‌تر به خود مي‌گيرد. در اين راستا تمركز‌ها به سمت افرادي جلب خواهد شد كه به نوعي مسئوليت ستادها و گرداننده انتخابات در استان‌هاي كشور باشد.


  به نظر شما چقدر مساله سفرهاي استاني مي‌تواند تاثيرگذار باشد؟
 مردم ما مردمي عاطفي هستند و در تصميمات سياسي، برخوردهاي از نزديك و جلسات و نشست مي‌تواند خيلي تاثيرگذار باشد. به عبارت ديگر مردم ايران به دليل فقدان احزاب سياسي و متاسفانه كمتر بهادادن به احزاب، انتخاب‌هايشان بيشتر بر اساس تصميمات عاطفي است. بنابراين وقتي افراد به سراغ آنها مي‌روند و با آنها صحبت مي‌كنند يا جلساتي را با آنها برگزار مي‌كنند خيلي به اين مساله كه برنامه‌هايي كه ارائه مي‌شود عملي است يا خير توجهي ندارند. همين نوع رفتار سياسي باعث شد در سال‌هاي گذشته موجب ايجاد مشكلات اقتصادي و فرهنگي شد. لذا تمام اين نقص‌ها را مي‌توان ناشي از فقدان احزاب قوي دانست اگر احزاب قوي، منسجم و تاثيرگذار در كشور وجود داشت مردم به برنامه‌هاي احزاب نگاه مي‌كردند و آنها را دنبال مي‌كردند و به احزابي راي مي‌دادند كه پايبند تعهدات خود هستند و برنامه بهتر و كارآمد‌تري را ارائه داده‌اند.

 

در فقدان احزاب چشم مردم بيشتر به وعده و وعيد‌هاست و به علت پايين بودن فعاليت احزاب كه البته بعد از تعطيلي خانه احزاب توسط دولت آقاي احمدي‌نژاد به پايين‌ترين حد خود رسيده و دولت آقاي روحاني هنوز نتوانسته است با بازگشايي خانه احزاب روح تازه‌ای در كالبد احزاب بدمد و با فعال ساختن آنها فضايي را فراهم كند تا مردم از اتخاذ تصميمات احساسي دور شوند و بر اساس واقعيات و كارآمدي‌ها تصميم نهايي را بگيرند. از سوي ديگر هم مطبوعات در ايران تيراژ بسيار پاييني دارند و از آنجايي كه سطح مطالعه مردم پايين است و همه اين عوامل بسيار مهم است براي سوق دادن مردم به سمت تصميمات بر اساس احساسات.

 

وقتي تصميمات جنبه احساسي پيدا كرد سفررفتن‌ها و وعده وعيد دادن‌ها و به قول معروف ديدارهاي چهره به چهره در انتخابات به ويژه انتخابات مجلس بسيار موثر است. بارها در شهرستان‌ها از نزديك ديده‌ام كه مثلا مردمي كه طرفدار يك نماينده مجلس بوده‌اند و آن را فردي لايق و توانا مي‌دانسته‌اند به‌دليل آنكه در مجلس ختم يا در مجلس بزرگداشت فلان فرد شركت نكرده است، رويگردان شده‌اند و رقيب آن فرد كه در مجلس ختم و... شركت كرده است در دور بعد انتخابات راي داده‌اند نه به آن دليل كه آن نماينده قوي‌تر است يا سواد بيشتري دارد بلكه به اين دليل كه رابطه نزديك‌تري با آن برقرار كرده است و استدلال مي‌كنند چون فلان فرد در مجلس ما شركت كرده است يا در برنامه‌اي كه داشته‌ايم سخنراني كرده است خجالت مي‌كشيم به او راي ندهيم؛ اين نوع تصميمات متاسفانه در انتخابات مجلس و شوراها موثر است و مي‌تواند خسارت‌هاي جدي به ساختار اداره كشور وارد سازد. لازم به ذكر است كه برخي نيز از اين نگاه جامعه سوءاستفاده مي‌كنند.


  بحثي هم وجود دارد كه آقاي احمدي‌نژاد صحبت‌هايي با اصلاح‌طلبان داشته است. آيا در اين رابطه اطلاعي داريد و آيا اصلا نزديكي اين دو طيف ممكن است؟
اصلاح‌طلباني كه مطرح هستند و از سران محسوب مي‌شوند مانند رئيس دولت هشتم و شوراي هماهنگي اصلاحات و من به عنوان يكي از دبيران كل احزاب اصلاح‌طلب و عضو شوراي هماهنگي تاكنون هيچ ديداري با احمدي‌نژاد و نزديكان او صورت نگرفته است و در برنامه چنين چيزي وجود ندارد چرا كه شايد ايشان از طريق طرفداران خود مي‌خواهد با پخش چنين شايعه‌اي محبوبيتي كاذب براي احمدي‌نژاد ايجاد كنند و از آنجايي كه برخی افراد شايعات را زودتر از حرف‌هاي واقعي باور مي‌كنند چنين تلقي را به جامعه بدهند،

 

در حالي كه چنين اتفاقي رخ نداده است و اصلاح‌طلبان اگر قرار باشند با طيفي ائتلاف كنند هيچگاه به سراغ فردي كه بيشترين ضربه را از سوي او خورده‌اند نمي‌روند بلكه با اصولگرايان ميانه رو و معتدل ائتلاف خواهند كرد يعني طيفي خردمند كه سابقه ديرينه در همراهي انقلاب و حضرت امام (ره) داشته‌اند كه در اين راستا ائتلاف با طيف ناطق نوري وجود دارد اما افرادي كه 8 سال بيشترين خسارت را به كشور زده‌اند و موجب تصويب قوي‌ترين تحريم‌ها عليه ايران شدند ائتلاف با آنها نه‌تنها سودي نداشته بلكه مضر خواهد بود و البته محبوبيت و مقبوليت اصلاح‌طلبان به زير سوال خواهد رفت لذا حركت پذيرفتن احمدي‌نژاد از سوي اصلاح‌طلبان، شبيه به يك جوك است.


  پس مي‌شود اين‌طور استنباط كرد كه احمدي‌نژادي‌ها با طرح مسائلي نظير ديدار احمدي‌نژاد با اصلاح‌طلبان مي‌خواهد مانعي براي پيروزي اصلاح‌طلبان باشند.
اينها شايعاتي است كه اين افراد به راه مي‌اندازند تا منافع خود را تامين سازند. در هيچ دوره‌اي از بعد از پيروزي انقلاب اسلامي مانند 8 سال احمدي‌نژاد اصلاح‌طلبان از عرصه سياسي و اجتماعي دور نشدند و برخوردي كه در دوره احمدي‌نژاد با اصلاح‌طلبان به‌ويژه در دانشگاه‌ها و... صورت گرفت هيچ دوره ديگري مشابه آن وجود ندارد و اين گروه حتي تحمل استادهاي فاضل اصلاح‌طلب در دانشگاه‌ها را هم نداشتند و تنگ نظري آنها عرصه را براي حضور اصلاح‌طلبان تنگ كرد.

 

بنابراين اين شايعاتي است كه در ميان مردم پخش مي‌كنند تا اذهان آنها را مشوش كنند و از آنجايي كه مطبوعات تيراژ بالايي ندارند و صداوسيما هم به اين موضوعات نمي‌پردازد، پخش چنين شايعاتي در فضاهاي مجازي مانند وايبر و فيس بوك و... بيشتر است و اين نقطه ضعف جامعه ماست به دليل محدوديت‌هايي كه در عرصه خبر و اطلاع‌رساني دارند.


  پس با اين تفسير شما هم به نوعي اذعان داريد كه اين طيف مي‌خواهند نتيجه معكوس از پخش اين شايعات بگيرند و احتمال موفقيت اصلاح‌طلبان را كاهش دهند؟
به اعتقاد من افرادي كه چنين مباحثي، نزديكي احمدي‌نژاد به اصلاح‌طلبان، را مطرح مي‌كنند عده‌اي سودجو هستند كه مي‌خواهند نشان دهند تابع اصول و قواعد خود نيستند. درواقع اصلاح‌طلبان نقدهاي جدي به عملكرد احمدي‌نژاد در طول سال‌هاي گذشته داشتند، حال وقتي چنين مباحثي مطرح مي‌شود اين تلقي در جامعه به وجود مي‌آيد كه اصلاح‌طلبان تابع قواعد تعريف شده‌اي نيستند و حاضرند به هر قيمتي با ديگران ائتلاف كنند و وارد مجلس شوند در حال حاضر بيشترين فشاري كه بر دولت آقاي روحاني وارد مي‌شود از سوي جبهه پايداري و همفكران آقاي احمدي‌نژاد است كه هرروز اين طيف تلاش مي‌كنند موانعي را براي دولت يازدهم ايجاد نمايند.

 

در چنين فضايي چطور امكان دارد اصلاح‌طلبان كه اصول و قواعد رسمي براي خود قائل هستند و هرگز نخواسته‌اند از اصول خود عدول كنند براي كسب كرسي مجلس حاضر شوند با افرادي كه به هيچ‌وجه پايبند اصول خود نيستند ائتلاف كنند و اين مساله در گذشته نيز اتفاق افتاده است. به اين صورت كه زماني وجود داشته است كه بيشترين فشارها بر اصلاح‌طلبان بوده است و اصلاح‌طلبان حاضر شدند هزينه سنگيني براي حفظ اصول خود بپردازند لذا اگر قرار بود اين اصول ناديده گرفته شود زماني كه احمدي‌نژاد بر سر قدرت بود بهترين زمان براي نزديكي بود و اين همه اجحاف را تحمل نمي‌كردند.

 

 اخبار سیاسی  - آرمان 

Akbar Balinparast بازدید : 155 چهارشنبه 02 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
وزیر امور خارجه در جریان سفر رئیس جمهور به اندونزی با حضور در کابین خلبان با راهبران هواپیما گفتگو کرد.

پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور در صفحه فیسبوکش نوشت: در مسیر 9 ساعته تهران تا جاکارتا، و در کاکپیت هواپیما، خلبانان فرهیخته و با طراوت فرصتی یافتند تا با دکتر ظریف وزیر امور خارجه که برای خدا قوت به میان آنها رفته بود؛ دقایقی در خصوص مسایل کشور، منطقه ای و بین المللی گفتگو کنند.

این از ویژگی های خاص مردم ما (بویژه طبقه متوسط به بالا) است که از دانش سیاسی بالایی برخور دارند و اهل دقت و تحلیل اند.

جالب اینکه از لزوم حمایت یکپارچه از دستگاه سیاست خارجی و روند مذاکرات هسته ای تا مرور فکت هایی که وزیر امور خارجه در مقاله اخیر خود در نیویورک تایمز مطرح کرده بود، موضوع گفتگوها بود. خلبانان و کادر پرواز هم با تجلیل از دکتر ظریف و تیم مذاکره کننده؛ انسجام و وحدت داخلی، و نیز همدلی و همزبانی عموم مسوولان و مردم و دولت را، برای کسب افتخاری تاریخی در زمینه تثبیت حقوق ملت و اقتدار هر چه بیشتر ایران اسلامی ضروری دانستند. چنین بادش


 اخبار  سیاسی  -  بهار  نیوز

Akbar Balinparast بازدید : 163 چهارشنبه 02 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

 

شفاف‌نبودن محل تأمین پول‌هایی که یک کاندیدا یا نماینده در فرایند انتخابات هزینه می‌کند، مسئله‌ای است که در کشور ما از گذشته تا به امروز، وجود دارد. در دوران نمایندگی مجلس ششم، وقتی برای سرکشی به مناطقی در حوزه انتخابیه می‌رفتم، با پدیده‌ای مواجه بودم که سایر همکاران نیز کمابیش تجربه آن را دارند.

 

با کمال تعجب با مطالبه مبالغی از سوی مردم برای خرید توپ فوتبال، تور والیبال، قالیچه فلان محل عمومی و مواردی از این دست مواجه می‌شدم. سؤال من از آنان این بود که این مبالغ چگونه باید تأمین شود؟ پاسخ می‌دادند که ما نمی‌دانیم و دیگران قبل از شما از کجا تهیه می‌کردند؟ مگر بودجه‌هایی از این دست در اختیار نماینده نیست؟! تلاش نگارنده این بود تا برای مردم حوزه انتخابیه توضیح دهم که خیر! چنین پول‌هایی در اختیار نماینده نیست و فقط یک راه برای تأمین آن وجود دارد.

یا باید به بودجه‌های دولتی وصل و با مدیران دولتی وارد مراوده شد یا اینکه به وسیله ارتباط با بخش خصوصی، حمایت آنان را جلب کرد. بخش خصوصی هم که بی‌جهت هزینه نمی‌کند و در قبال هر وجهی که در اختیار نماینده قرار دهد، خواسته‌هایی خواهد داشت که ممکن است با منافع شما، مردم یا مصالح حوزه انتخابیه در تضاد باشد. البته این درخواست‌ها، ناچیز و کوچک است. متأسفانه، به‌ویژه در مناطق محروم این‌گونه جا افتاده که نماینده به فردی اطلاق می‌شود که به منابع نامعلوم ثروت دسترسی دارد. نکته جالب توجه این است که مردم هم اصرار دارند اساسا از محل تأمین این منابع چیزی ندانند و فقط آن را دریافت کنند. به باور نگارنده یک گام بلند به سوی مردم‌سالاری در همین‌جاست که پیش از آنکه یک شهروند، از نماینده یا کاندیدا چیزی طلب کند، از او بپرسد که این هزینه از کجا تأمین شده است؟

در ایام انتخابات، به‌ویژه در مناطق محروم و «رأی‌خیز»، عادت شده که می‌دانند اگر فلانی کاندیدا شده و «سفره» وی «پهن» شود، با دست‌ودلبازی هزینه می‌کند و در کنار این سفره، ریخت‌وپاش‌هایی وجود دارد. طبیعتا نیروهایی کنار وی جمع می‌شوند، شام و ناهاری داده می‌شود، گردش و تفریحی صورت می‌گیرد و بخشی از موفقیت آن نامزد، به همین ریخت‌وپاش‌ها گره خورده است. برعکس آنچه مطرح می‌شود، اتفاقا سالم‌ترین بخش هزینه‌ها، چاپ پوستر و تراکت و نشریه است که برای معرفی نامزد، گریزی هم از آن نیست.

 

اگرچه بخشی از موضوع مدنظر وزیر محترم کشور، یعنی پول‌های کثیف، به مسئله قاچاق مواد مخدر و رانت و... اختصاص دارد، اما مسئله اصلی آن نیست که مثلا پول فروش تریاک، به‌طور مستقیم وارد چرخه انتخابات می‌شود. نمایندگان مخالف وزیر اگر واقعا علاقه‌مند به دنبال‌کردن رد این پول‌ها هستند می‌توانند به نامه‌ای که محمدرضا رحیمی در جواب محمود احمدی‌نژاد نوشت مراجعه کنند. او از طریق نفوذ دولتی، سرمایه‌داری را در بخش خصوصی مجبور کرده بود تا پول‌هایی را برای بخشی از کاندیداهای یک جریان سیاسی مشخص در انتخابات مجلس هزینه کند.

همه ما می‌دانیم دستگاه‌های دولتی و غیردولتی، در مناطق مختلف کشور نفوذ دارند؛ صنایع بزرگ، دانشگاه‌های غیردولتی، شرکت‌های بزرگ خصوصی که گاهی بخشی از سهام آنها دولتی است. کیست که نداند در یک بخش یا شهرستان، یک فعال اقتصادی بدون اینکه دستگاه‌هایی هوای او را داشته باشند، نمی‌تواند ادامه حیات دهد. متأسفانه نوعی وابستگی متقابل بین فعالان اقتصادی و نهادهای رسمی وجود دارد. اینجاست که با یک تلفن و جلسه، پول‌هایی سرازیر می‌شود که همیشه منبع نامشروع هم ندارد.

 

فردی کارخانه‌دار، از محل سود خود مبالغی را هزینه می‌کند، اما نکته اینجاست که بسیاری از این هزینه‌ها با میل و رغبت نیست. حتی اگر فرض کنیم صاحب کارخانه‌ای با موضع شخصی می‌خواهد از یک کاندیدا حمایت کند، آیا می‌تواند هر مبلغی که خواست هزینه کند؟ در بسیاری کشور‌ها برای چنین فعالیت‌هایی، سقف تعیین شده است، اما در ایران این‌گونه نیست. نکته بسیار نگران‌کننده و حساس دیگر، به عملکرد مجموعه‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد بازمی‌گردد. وظیفه ذاتی آنها کمک به افراد کم‌توان است، اما اگر کالایی که توزیع می‌کنند به دست عوامل یک کاندیدا برسد یا در زمانی صورت بگیرد که پیام همراهی با فلان نامزد را بدهد، فسادخیز است. دولت و مجلس می‌توانند برای اثبات صداقت خود و زدودن هر نوع شائبه‌ای از انتخابات، رسیدگی به این موارد را در دستور کار قرار دهند.


 اخبار  سیاسی  - احمد شیرزاد, شرق 

Akbar Balinparast بازدید : 200 چهارشنبه 02 اردیبهشت 1394 نظرات (0)
ا پخش بخشی از سخنرانی آیت‌الله اکبر هاشمی رفنسجانی در مراسم سالگرد بانوی انقلاب و همسر امام خمینی (ره)، به غیبت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در تلویزیون طی چند سال اخیر پایان داده شد.

 همایش بزرگداشت بانوی انقلاب خدیجه ثقفی همسر امام راحل با حضور و سخنرانی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور و آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلت نظام روز یکشنبه ۲۳ فروردین ماه در سالن اجلاس سران برگزار شد؛ اما این سالگرد با پوشش رسانه خاصی همراه نبود.

همین اتفاق باعث شد تا هاشمی حین سخنرانی در این مراسم بزرگداشت، از رسانه ملی سخن به میان بیاورد و این موضوع را مطرح کند که انتظار می‌رفته تا این همایش را زنده پوشش دهد؛ نقدی که البته در ادامه انتقادات نسبت تند رئیس مجمع تشخیص مصلحت از صداوسیما ارزیابی شد اما نقد‌ها به همین نقطه ختم نشد و بعد از آنکه این سخنان‌ ضبط شده نیز پخش نشد، سایت جماران انتقادات شدیدی را مطرح کرد.

در بخشی از یکی از نقدهای این وب‌سایت که روز سی‌ام فروردین ماه منتشر شد که از عدم پخش سخنان رئیس جمهور و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین رونمایی از کتاب خاطرات مقام معظم رهبری از دیدارهای ایشان با خانم خدیجه ثقفی با وجود گذشت یک هفته انتقاد کرده بود و البته نقد به گونه‌ای بود که هرچه به پایان می‌رسید، تند‌تر می‌شد.

حال با گذشت نه روز از این مراسم، ساعتی پیش فیلمی از این مراسم در شبکه سوم سیما پخش شد که حاوی بخشی از سخنرانی هاشمی نیز بود تا بدین ترتیب پس از چندین سال، بار دیگر یک سخنرانی ـ هرچند با محذوفاتی ـ از تلویزیون پخش شود؛ اتفاقی که می‌تواند نشانه تغییر خط مشی رسانه ملی درباره هاشمی و یا استثنا‌ قائل شدن به واسطه نقدهای مطرح ‌باشد.

هرچند این اتفاق به هر دلیلی رخ داده باشد، باید در سال همدلی و همزبانی دولت و مردم به فال نیک گرفت و در راستای افزایش وحدت مورد توجه و استقبال قرار داد و در روزشمار فعالیت دوران محمد سرافراز به عنوان یک اتفاق مثبت به ثبت رساند؛ اتفاقی که می‌تواند طیف‌های سیاسی مختلف کشور را در این شرایط حساس به یکدیگر نزدیک‌تر کند و به همین دلیل استمرارش، این نگاه را پررنگ‌تر می‌سازد.

 

 

اخبار سیاسی - تابناک

Akbar Balinparast بازدید : 132 یکشنبه 30 فروردین 1394 نظرات (0)

 ماه هاست مردم ديگر او را در صدا و سيما نمي بينند.صدا ی او را هم نمي شنوند وهمه مي‌دانند او رفته است ولي به نظر مي‌رسد احمدي نژاد قصد رها كردن عالم سياست ايران را ندارد. يك روز بامراسم ختم و روزی با سفر به خارج ،سعي مي كند خود را در دنياي سياسي ايران سرزنده نشان دهد.سفر مي كند، بارها به مشهد،قم و تبريز مي رود ولي مدعي است هيچ هدف سياسي در پشت آن وجود ندارد. اين روزها رئيس دولت هاي نهم و دهم به مشهد رفته است و يارانش مانند مهدي كلهر به شيراز رفته اند،البته بي سرو صدا، بدون استقبال و فاقد هرگونه تبليغات!اين حركت چراغ خاموش، از ديد رسانه ها و اهالي سياست پنهان نشد.


   نقشه براي رياست و تلاش براي ارائه ليست
خراسان رضوي به مركزيت مشهد مقدس، همواره پايگاه طيف سياسي و اجتماعي ويژه اي بوده است.از سوي  ديگر قشر مذهبي ساكن اين استان همواره به دنبال كانديدا هايي در انتخابات مختلف بوده اند كه نقش موثري در زنده نگه داشتن آرمان هاي انقلاب و اهداف نظام  اسلامي داشته باشند.از همين رو شاهد هستيم احمدي نژاد كه خود را داعيه دار زنده كردن شعارهاي انقلاب اسلامي مي داند به تفكر اينكه مردم هنوز او را انقلابي مي دانند به مشهد رفته تا در آنجا برنامه ريزي خود را براي صندلي هاي مجلس و خيلي خوشبينانه رياست قوه مقننه تنظيم كند.


   تحليل هاي روي كاغذ و اشتباه
البته شايد برنامه ها وراهبردهاي احمدي نژاد بدون هدف گذاري نباشد چراكه مردم اين استان در انتخابات رياست جمهوري سال 84 كه رقابت به دور دوم رسيد و احمدي نژاد و هاشمي رفسنجاني با يكديگر به رقابت پرداختند،آراي خود را كه در دور اول بيشتر آن را به حساب قاليباف ريخته بودند، به سبد احمدي نژاد واريز كردند و از۳ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۴۰۸ نفر واجد شرايط راي گيري،۲۵۹۱۵۵۷در انتخابات شركت و ۲۳۳۵۹۴۵ نفر احمدي نژاد را انتخاب كردند.سال 88 نيز روند ادامه داشت و اين استان كه بعد از تهران بيشترين جمعيت را براي شركت در انتخابات يعني990/۱۸۱/ 3نفرداشت،با وجود مشكلات اقتصادي كه در دوره  اول  احمدي نژاد كشور با آن رو به رو شد باز هم ۸۰۱    /۲۱۴/2 راي خود را به احمدي‌نژاد اختصاص دادند تا براي بار دوم او به رياست دولت نائل آيد.


استفاده از راي پايين جليلي و عدم حضور قاليباف
ناگفته نماند مشهد زادگاه دو چهره اصولگراي اصلي ديگر يعني سعيد جليلي و محمدباقر قاليباف نيز هست و به نظر مي رسد احمدي نژاد با تصور قبلي كه نسبت به وضعيت و تفكر مردم استان خراسان رضوي دارد،پا به عرصه اين دو گذاشته تا شايد بتواند با استفاده از عدم حضور سياسي قاليباف در عرصه هایی مانند مجلس و نيز ديدي كه مردم نسبت به مواضع تند جليلي دارند و عدم استقبال اين استان ازكانديداي پايداري در انتخابات رياست جمهوري با راي ۵۲۸۰۲ و پاييني كه به او دادند، بتواند در خراسان رضوي جولان سياسي دهد.

 

 اخبار سیاسی  - قانون 

Akbar Balinparast بازدید : 169 یکشنبه 30 فروردین 1394 نظرات (0)
نشر اظهار نظرهایی مبنی بر مخدوش جلوه دادن اظهارات بزرگان و دلسوزان کشور از سوی برخی افراد که خود را ملزم به اصول و موازین اخلاقی معرفی می‌کنند چندان موضوع تعجب برانگیزی است که برخی مانند آيت‌ا... هاشمی به‌واسطه صداقت و صراحتش به این هجمه‌ها عادت دارند. شخصیتی که نگارش خاطرات خود را از دهه 60 آغاز کرده و هر روز نگاشته که چه اتفاقاتی در کشور رخ داده و تحولاتی ایجاد شده است .

او اخیر در مراسمی از نگرش همسر امام خمینی(ره) نسبت به انتخابات ریاست‌جمهوری سال 84 گفته که برخی از حامیان پشیمان از تبلیغات خود برای کاندیدای پیروز آن سال، برای مرهم گذاشتن بر زخم خود هجمه به آیت‌ا... هاشمی را در دستور کار قرار داده و در این مسیر صحت خاطرات او را به زیر سوال بردند. در همین راستا دکتر محمد هاشمی، برادر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با «آرمان» به گفت‌وگو پرداخت و از خاطره‌نویسی‌های برادر دفاع کرد که در ادامه می‌خوانید:
 
  آیت‌ا... هاشمی خاطرات خود را مستند به چه مواردی از تاریخ، جریان‌ها و وقایع نگاشتند؟
خاطرات ایشان مربوط به امروز نیست و در گذشته رخ داده و برای همان دوران است و از آنجایی که ایشان همواره وقایع روز را یادداشت می‌کردند این موضوع به نگارش وقایع در همان زمان‌ها برمی‌گردد و در مقاطع مختلف به فراخور حوادث و مسائل روز جامعه بازگو می‌کنند. آقای هاشمی بعضاً خاطرات خود را بیان می‌کنند و بیان خاطرات ایشان از تاریخی است که گذشته و صرفا بخشی از مسائلی را که در گذشته اتفاق افتاده، بیان می‌کنند و نه تمام آنها را.
  حضور آیت‌ا... هاشمی در عرصه انقلاب از مبارزات، شکل‌گیری تا پیروزی و به ثمر نشستن آن به نحوی است که می‌توان به اظهارات ایشان به عنوان تاریخ شفاهی کشور و انقلاب اسلامی استناد کرد؛‌ اما برخی با اغراض سیاسی و جناحی سعی در تشکیک این خاطرات دارند . شما دلیل اصلی این بهانه‌جویی‌ها را چه می‌دانید؟
آیت‌ا... هاشمی از ابتدای نهضت با نهضت اسلامی همراهی کردند و حضور ایشان در مسائل گوناگون نمود داشته است و پس از پیروزی انقلاب  اسلامی نیز یکی از افرادی بودند که در تمام مسائل حضور فعال داشتند و مراجعات بسیاری به ایشان صورت می‌گرفت یا ایشان متصدی کاری بودند و در جریان فعالیت‌های کاری خود مسائل و اتفاق‌ها را روزانه می‌نوشتند و بعضا در ساعت‌های مشخص حوادث و مسائل مهمی که اتفاق می‌افتاد را به نگارش درمی‌آوردند و در یادداشت کردن آنها بسیار دقیق بودند و هم‌اکنون نیز اگر مطلبی یادداشت می‌کنند بسیار دقیق هستند که گاهاً گوشه‌ای از خاطرات و نوشته‌های خود را بیان می‌کنند.


  اشاره کردید که آیت‌ا... هاشمی بخش‌هایی از خاطرات خود را بیان می‌کنند، علت اینکه بخش‌هایی از وقایع و رخدادها که جزو خاطرات ایشان محسوب می‌شود و بیان نمی‌کنند، چیست یعنی آیا مصلحت اندیشی به کار می‌گیرند؟
ایشان به اقتضای موضوع و مسائلی که درحال حاضر پیش می‌آید، مطالبی را از خاطرات خود بیان می‌کند و به هر حال بر حسب ضرورت که خودشان تشخیص می‌دهند مطالبی را عنوان می‌کنند.


  ممکن است در تاریخ آینده شاهد انعکاس و انتشار خاطرات کامل‌تری از آقای هاشمی باشیم؟
تاکنون بسیاری از خاطرات ایشان به‌صورت سال به سال چاپ شده است و انتشار یافته است. هم‌اکنون درحال تدوین بخش‌های دیگری از خاطرات خود هستند و با اتمام تدوین آنها به چاپ می‌رسد؛ این موضوع  اکنون در دست انجام است.


  خاطراتی که مورد هجمه واقع شده است در برخی از موارد صرفاً مربوط به کتاب‌های چاپ شده ایشان نیست و به سخنرانی‌ها و اظهارات ایشان در مراسم و مناسبات مختلف برمی‌گردد. چرا برخی تمام سعی خود را معطوف هجمه به آیت‌ا... هاشمی کرده‌اند؟
بعضاً یک حادثه به مناسبتی که می‌تواند نقل قولی از حضرت امام راحل باشد  یا وابستگان ایشان همچنین موضوعی مهم که به چندین فرد مرتبط است، بیان می‌کنند و طرح وقایع گذشته به اقتضای اتفاقات رخ داده است. فرض کنید به‌عنوان مثال مراسم بانوی انقلاب که ایشان موضوعی را به تناسب رخداد حاضر مطرح کردند و مسائلی هم وجود دارد که فردی از آنها مطلع نیست و ممکن است عده‌ای از خاطرات نقل شده آقای رفسنجانی خوششان بیاید و یا بدشان بیاید و حتی ناراحت شوند درحالی‌که شیوه نقل مطالب از سوی برادرم به مقتضیات زمان بستگی دارد.


  فکر می‌کنید بیان خاطرات توسط آقای هاشمی که ذکر تاریخ معاصر و گذشته کشور در دهه‌های اخیر است چه اهمیتی دارد با توجه به اینکه ایشان حافظ بخش قابل‌توجهی از تاریخ انقلاب اسلامی ایران هستند، بازگویی خاطرات آقای هاشمی تا چه میزان به طی مسیر مناسب در تحقق اهداف انقلاب برای تصمیم‌گیرندگان فعلی مفید است و به آنها کمک می‌کند؟ آیا با استناد به خاطرات آقای هاشمی می‌توان از بروز و تصمیم‌های اشتباه پیشگیری کرد تا این تاریخ شفاهی به بالندگی هرچه بیشتر کشور کمک کند؟
جمله‌ای هست که «گذشته، چراغ راه آینده است» به هر حال این نوع مسائل گاهی بسیار کمک می‌کند برای جلوگیری از یک بیراهه یا کج‌اندیشی و حتی اصلاح امور که این خود یک واقعیت تاریخی است و صرفا مربوط به آقای هاشمی هم نیست و قابل انتساب به هر فردی که بتواند در این طریق به حفظ و پاسداشت تاریخ معاصر خود کمک کند، است؛ پند از تاریخ یا بیان حوادث تاریخی می‌تواند بسیار موثر باشد برای جلوگیری از اشتباهات.


  شما می‌دانید آقای هاشمی به کدام یک از بخش‌های خاطرات خود نظر بیشتری داشتند و آیا از دید ایشان با توجه به ارتباط نزدیک شما با برادرتان فکر می‌کنید کدام یک از بخش‌های خاطرات آقای هاشمی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؟
من از دیدگاه برادرم در این رابطه اطلاع ندارم و نمی‌دانم کدام بخش بیشتر مورد توجه ایشان بود چراکه ایشان مسائل را به ترتیب اتفاق و سال به سال را عنوان کردند مانند «عبور از بحران» و مربوط به یک دوره‌ای بوده که منتشر کردند و یک‌سری مسائل هم موردی مطرح می‌کنند مانند آنکه در خاطرات خود مطرح می‌کنند که امام خمینی رحمه‌ا... علیه دست ایشان را گرفته بودند و اینطور فرمودند تا وقتی که با آقای خامنه‌ای(رهبر معظم انقلاب) باهم باشند...

 

و یا فرض بکنید جمله‌ای را هاشمی خطاب به شهید بهشتی گفتند که شما از این همه هجمه و تهمت و تخریب ناراحت نمی‌شوید؟ خسته نمی‌شوید؟ که مرحوم شهید بهشتی گفتند: «آسیاب به نوبت» و آقای هاشمی به‌صورت موردی از این تک‌جملات در خاطرات خود دارند و بخش قابل توجه خاطرات ایشان مربوط به ذکر وقایع مهم در مدت مستدام است که سال به سال حوادث رخ داده مدون می‌شود و ایشان بعضا نقل می‌کنند و من نمی‌دانم که از نظر خود آقای هاشمی کدام بخش از خاطرات را بیش از دیگر بخش‌های یادداشت‌های خود مورد توجه دارند و صرفاً خودشان این موضوع را می‌دانند.


  با توجه به جایگاه سیاسی آقای هاشمی در کشور و تاریخ معاصر ایران به‌خصوص انقلاب اسلامی، ‌اظهارنظر در خاطرات ایشان و مخدوش‌کردن چنین اظهاراتی از سوی افرادی که در آن دوران نبوده‌اند  یا اگر به لحاظ دوران زندگی هم دوره محسوب می‌شوند سوابق فعالیت‌های انقلابی و اثرگذاری آنها در وقایع انقلاب به زمان آقای هاشمی نمی‌رسد، بفرمایید این اظهارنظرها از نظر سیاسی و اجتماعی چگونه قابل بررسی است هم از منظر داخلی و هم در نگاه بین‌المللی؟
آنچه مهم است اینکه موضوع اظهارنظر یک بحث است و موضوع «تخریب» یک بحث دیگری است چراکه اظهارنظر هیچ اشکالی ندارد اما «تخریب» بحث درستی نیست و در این مقوله به موضوع بین‌المللی مرتبط نمی‌شویم و درمکتبی که ما پیرو آن هستیم «تخریب» دیگران ناصواب است.


  با توجه به گذشت شخص آقای هاشمی درمورد اظهارات و هجمه‌های صورت‌گرفته در مقابل اظهارات ایشان، به نظر شما انتشار و اظهارنظر و هجمه به افراد بزرگ تاریخ معاصر یک کشور چه آثار و تبعاتی برای جامعه دارد  و فضای عمومی جامعه چه تأثیری از این برخوردها خواهد دید؟
اگر نسل جوان که عموماً باید از این مسائل بیاموزند در چنین فضایی دچار تردید شوند و این تردید نسبت به یک فرد نیست و نسبت به یک مکتب و یک انقلاب است که کار ناصوابی است چراکه نسل جوان را نسبت به مکتب فکری که مکتب ما تشیع است و بزرگان این مکتب دینی و سیاسی بی‌اعتماد کنیم و باورآنها را کمرنگ کنیم کاری نادرست است.

 اخبار سیاسی  - آرمان 
 

Akbar Balinparast بازدید : 168 شنبه 29 فروردین 1394 نظرات (0)
رئیس جمهور گفت: نیروهای مسلح ایران در سایه خودباروی، خوداتکایی و نوآوری امروز بزرگترین مقتدر مسلح در منطقه هستند اما هدف این نیرو صلح و امنیت است نه تجاوز و حمله به مظلومان و کودکان.

به گزارش (ایسنا)، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین روحانی طی سخنانی در مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: نیروهای مسلح ما همواره در پی دفاع از مظلومین هستند. ارتش جمهوری اسلامی صلح‌خواه در منطقه است. دیگران از ارتش جمهوری اسلامی ایران بیاموزند. دنبال فتنه نباشند و به کودکان و زنان و پیران در یمن حمله نکنند.

وی با بیان این‌که حمله به مردم مظلوم ننگ دو جهان را برای متجاوزین به همراه می‌آورد، گفت: چرا از این فرصت که نیروهای مسلح ما ایجاد کرده‌اند استفاده نمی‌کنند؟ کمک‌های مالی و نظامی به تروریست‌ها در سوریه به چه معناست؟ حمله به یمن به چه معناست؟ دنبال چه هدفی هستید؟ آیا حمله به کودکان برای شما اقتدار می‌آورد؟ شما بذر کینه را در دل مردم منطقه نشاندید و پاسخ آن را دیر یا زود خواهید دید.

وی با بیان این‌که هدف نیروهای مسلح برقراری صلح و امنیت در منطقه است، گفت: ارتش استوار، سپاه پایدار و بسیج قهرمان همه در خط پیروی از فرماندهی معظم کل قوا هستند.

روحانی با بیان این ‌که ما تابع قانون هستیم، اظهار کرد: این‌که در موضوع فناوری صلح آمیز هسته‌ای راه مذاکره را انتخاب کردیم خواستیم نشان دهیم که هیچ مشکلی در جهان نیست که پای میز مذاکره و منطق حل نشود. ما به همه مقررات بین‌المللی برای صلح‌آمیز بودن و اعتماد جهانی پایبندیم اما ملت بزرگ ما اهل تجاوز نیست و هیچ‌گاه تجاوزی را نخواهد پذیرفت.

رئیس جمهور با اشاره به نام‌گذاری سال به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی، گفت: نیروهای مسلح ما همواره همگام با ملت و دولت بودند و امسال ظهور و بروز این همدلی و همزبانی بیشتر خواهد بود.

وی گفت: هدف دلاوران، امیران، سرداران نظامی و دفاعی با سرداران دیپلماسی ما یک چیز است و آن صلح و امنیت، اقتدار مشروع، دفاع از منافع ملی و کمک به مظلومان منطقه و جهان است.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود، گفت: ‌روز ارتش جمهوری اسلامی روز پاسداری از امیران،‌ پاسداران، سربازان و همه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و دلیران در نیروی زمینی، هوایی، دریایی و قرارگاه پدافند هوایی و همچنین روز احترام به همه ایثارگران به ویژه ایثارگران ارتش جمهوری اسلامی است.

وی گفت: این روز را به همه ملت ایران، فرماندهی معظم کل قوا و خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران ارتش، سپاه،‌ نیروهای انتظامی و بسیج قهرمان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

روحانی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران روزهای آغاز پیروزی انقلاب تا امروز در همه صحنه‌های مهم پیوند خود را با ملت و فداکاری خود را در برابر ارزش‌های بزرگ انسانیت، ایرانیت و جمهوریت به خوبی نشان داده است.

روحانی خاطرنشان کرد: امروز که در آستانه پیروزی نهضت جمهوری اسلامی ایران بودیم اگر ارتش به ندای امام راحل پاسخ مثبت نمی‌داد، انقلاب به این آسانی به پیروزی نمی‌رسید.

وی ادامه داد: ارتش در میان دوراهی یک رژیم نامشروع به ظاهر حاکم بر این کشور و استعمارگران از یک طرف و از طرف دیگر خواست ملت و رهبر، دومی را برگزید و مورد تجلیل امام راحل قرار گرفت.

وی با بیان این‌که ارتش در روزهای بعد از پیروزی انقلاب هم همواره ایستادگی کرد، گفت: یادمان نخواهد رفت در ‌آن روزهای غربت جمهوری اسلامی ایران و توطئه گروهک‌ها در غرب کشور، پایگاه هوانیروز کرمانشاه و قهرمانانی چون کشوری و شیرودی در صف اول ایستادگی کردند و نگذاشتند امام و ملت تنها بمانند.

وی اظهار کرد: آن گاه که توطئه‌ای منطقه‌ای و جهانی علیه این ملت آغاز شد نیروهای سه‌گانه ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج بودند که در برابر بیگانگان ایستادگی کردند.

روحانی افزود: در عملیات مهم ثامن‌الائمه که دل امام و ملت را خشنود کرد و حصر آبادان را شکست، عملیات بزرگ فتح المبین، بیت‌المقدس و آزادی خرمشهر، ارتش در کنار سایر نیروها توانست صحنه‌های بزرگی را خلق کند و ما به همه آنها از صیاد شیرازی‌ها، فلاحی‌ها، نامجوها، ستاری‌ها، بابایی‌ها و همه سرداران میدان نبرد و خانواده‌های آنها درود می‌فرستیم.

رئیس جمهور گفت: هرجا امام (ره) و رهبری معظم دستور و فرمان دادند ارتش جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم اطاعت بود. آنگاه که امام(ره) فرمود و در وصیت‌نامه خود تأکید کرد که نیروهای مسلح در احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها و بازی‌های سیاسی وارد نشوند، ارتش امتحان بسیار خوبی را در تاریخ انقلاب از خود نشان داد.

وی با بیان این‌که ارتش تنها مظهر اقتدار ملی نیست، گفت: ارتش مظهر نظم، انضباط، مدنیت، سلامت اداری، سلامت اقتصادی، فراجناحی و فراحزبی بودن، اسلامی و دینی بودن است.

رئیس جمهور تأکید کرد: هر مقدار نیروهای مسلح از گروه و حزب فاصله بگیرند در قلب مردم بهتر جای می‌گیرند و این امر اعتماد ملت را به نیروهای مسلح بیشتر و بیشتر خواهد کرد.

وی با بیان این‌که امروز ارتش مایه آرامش ملت و بالاتر از آن ملت‌های منطقه است، گفت: امروز دلاوران نیروی دریایی ما با پرچم به اهتزاز درآمده جمهوری اسلامی ایران، دلاورانه حضور خود را در دریاها ثبت می‌کنند اما این حضور برای امنیت کشورهای ساحلی و آبراه‌های دریایی است. هیچ کس نگران حضور ایران در آب‌های بین‌المللی نیست. رزمایش ارتش یا سپاه مایه آرامش مردم منطقه است.

وی با بیان این‌که دکترین ما دکترین نظامی و جنگ نیست، گفت: دکترین ما دکترین نظامی و دفاعی است و استراتژی ما همواره استراتژی بازدارندگی و فعال است؛ بازداری برای برقراری صلح و امنیت در کشور و منطقه.

 اخبار  سیاسی  - ایسنا

Akbar Balinparast بازدید : 174 شنبه 29 فروردین 1394 نظرات (0)
گفتگوهای ایران با شش قدرت جهانی عضو ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، از این هفته برای نگارش متن توافق نهایی و جامع در شهر وین اتریش از سرگرفته می‌شود.

احتمال لغو بخش بزرگی از تحریم های ایران توسط اوباما بدون موافقت کنگرهآسوشیتدپرس از امکان لغو بعضی از تحریم‌های اعمال شده علیه ایران توسط رئیس جمهوری ایالات متحده، بدون موافقت کنگره خبر داد.

به گزارش «انتخاب»، حتی اگر کنگره توافق نهایی با ایران را رد کند، باراک اوباما ممکن است با فرمان اجرایی بخش بزرگی از تحریم ها را لغو کند.

دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا که تحت کنترل اکثریت نمایندگان جمهوریخواه قرار دارند، انتقادهایی به توافق جامع احتمالی کشورهای عضو گروه ۱+۵ بر سر برنامه هسته‌ای ایران دارند و تاکید کرده‌اند که باید در مورد چنین توافقی ملاحظات کنگره نیز رعایت شود.

گفتگوهای ایران با شش قدرت جهانی عضو ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، از این هفته برای نگارش متن توافق نهایی و جامع در شهر وین اتریش از سرگرفته می‌شود.

دو طرف تا پایان ماه ژوئن (۹ تیر) فرصت دارند جزئیات تفاهم سیاسی که روز سیزدهم فروردین ماه در لوزان سوئیس بدست آمد را ثبت و آن را نهایی کنند.


 اخبار  سیاست  خارجی  - انتخاب 

Akbar Balinparast بازدید : 169 پنجشنبه 27 فروردین 1394 نظرات (0)
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ۱+۵ بیش از ایران به توافق نهایی نیاز دارد، گفت: چارچوب توافق‌ نهایی و پارامترهایی که مورد نیاز بوده مورد تفاهم قرار گرفته است ولی تا توافق نهایی مسیر و راه دشواری پیش رو داریم.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در نشست با اصحاب رسانه برای تبیین دستاوردهای سفر دولت به گیلان شرکت کرد.

رئیس جمهور در بخش ابتدایی سخنانش با تقدیر از حضور پرشور مردم در ورزشگاه شهید عضدی، اظهار داشت: حضور پرشور مردم  نشان دهنده حمایت از خادمان ملت است، مردم می‌دانند با همدلی و هم‌زبانی و هماهنگی بیشتر همکاری بیشتر محقق شده و به اهداف مدنظر دولت و ملت بزرگ ایران می‌رسیم.

وی افزود: همه شهرستان‌های گیلان مورد بازدید نمایندگان رئیس جمهور و وزرا قرار گرفت و گزارش آن را در شورای اداری مشاهده و بررسی کردیم.

حجت‌الاسلام روحانی به بخشی از تصمیمات دولت برای استان گیلان اشاره کرد و گفت: راه‌آهن رشت - قزوین حائز اهمیت است و تا سال آینده تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد؛ بعد از آن باید این راه‌آهن را به بندرانزلی و آستارا متصل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مسیر انزلی زودتر انجام می‌شود؛ همچنین اقدامات اجرایی مسیر آستارا که ایران را به قفقاز متصل می‌کند، آغاز می‌شود و فاینانس و اعتبار لازم را فراهم می‌کنیم ولی زمان بیشتری طول می‌کشد.

رئیس جمهور با اشاره به 11 کیلومتر باقیمانده آزادراه رشت به قزوین، تصریح کرد: این پروژه با اعتبار 900 تا 1000 میلیارد تومانی تکمیل می‌شود.

حجت‌الاسلام روحانی همچنین به بندر کاسپین اشاره کرد و گفت: 4 پست اسکله از 22 پست تا اوایل سال 95 به بهره‌برداری می‌رسد.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه در زمینه کشاورزی اقدامات جدی صورت خواهد گرفت، اظهار داشت: زمین‌های کوچک کشاورزی بازدهی ندارد، مردم باید برای ایجاد تعاونی‌ها تشویق شوند تا کشاورزی اقتصادی شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به تسریع در اجرای پروژه‌های سدسازی و آب بندان‌ها گفت: در حوزه گردشگری نیز گیلان دارای ظرفیت‌های خوبی است و جاذبه بسیاری برای توریستی زیادی دارد؛ البته در این مسیر دولت تسهیلات لازم را برای راه‌اندازی هتل‌های 5ستاره فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه باید میراث فرهنگی را حفظ کنیم، تصریح کرد: باید از بناهای تاریخی نهایت استفاده را ببریم. در بخش محیط زیست نیز باید کارهای زیادی انجام شود، حفاظت از تالاب‌ها و جنگل ها بسیار مهم است و معتقدیم باید دوره تنفس جنگل‌ها ارائه شود.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: باید از سمن‌ها برای حفاظت حیط زیست کمک بگیریم. قطعاً با چند محیط‌بان نمی‌توان مشکلات را حل کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید در بخش صنعت نیز کارهای زیادی انجام شود، خاطرنشان کرد: بانک‌ها قول دادند آنچه نیاز است را انجام دهند و اگر مشکلی باشد رفع می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دولت وعده‌هایی می‌دهد که بتواند آن‌ها را اجرایی کند، تاکید کرد: در مجموع 795 میلیارد تومان برای 18 طرح و پروژه مهم در سطح استان گیلان اعتبار اختصاص دادیم که این اعتبار در سال 94 و 95 اختصاص یافته و تمام طرح‌ها در سال 94 و 95 اجرایی می‌شود.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش در پاسخ به خبرنگاری مبنی براینکه اگر توافق میان ایران و کشور‌های 1+5 صورت نگیرد، دولت چه برنامه‌هایی مدنظر دارد، اظهار داشت: اصلاً قصد نداریم در ارتباط با اینکه توافق نشود، چه خواهد شد، صحبت کنیم. پیش از این نیز بیان کردم که ما تنها نیازمند به توافق نیستیم چراکه این توافق چیزی است که همه به‌ آن نیاز دارند.

وی با تاکید بر اینکه 1+5 بیش از ایران به توافق نهایی نیاز دارد، گفت: ما همواره اعلام کردیم که در بحث هسته‌ای یک اتهام واهی و بی‌اساس به ایران نسبت دادند و مهمترین هدف ما در این مذاکرات این بود که به دنیا اعلام کنیم تهمت‌ها بی‌اساس و واهی بوده است؛ امروز دنیا اعتراف می‌کند مردم ایران همانند همه ملت‌ها حق دارند از فناوری صلح آمیز هسته‌ای استفاده کنند. قطعاً توافق نهایی فضا برای تعامل ایران و همه دنیا و از جمله 1+5 آماده‌تر خواهد کرد.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه مذاکرات ایران و 1+5 پیچیده‌ است و ساده نیست، تاکید کرد: اراده و تصمیم ایران این است که در مذاکرات تا رسیدن به توافق نهایی به صورت جدی راه خود را ادامه دهیم؛ به واقع کاری که تا امروز پیش رفته بسیار اهمیت داشته است و در بخش بزرگی از مسائل با طرف‌های مذاکره‌کننده به تفاهم رسیدیم.

وی ادامه داد: درحال حاضر براساس همان متن بیانیه مشترک، چارچوب توافق‌ نهایی و پارامترهایی که مورد نیاز بوده مورد تفاهم قرار گرفته است ولی تا توافق نهایی مسیر و راه دشواری پیش رو داریم. ‌برای توافق نهایی 2 ماه زمان پیش داریم، بحث باید تکمیل و نوشته شود و ریزه‌کاری های زیادی دارد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر اراده‌ای که کشور‌های 1+5 تاکنون از خود نشان دادند، به همین صورت ادامه داشته باشد، در همین فرصت باقی‌مانده شدنی است که به تفاهم برسیم.

حجت‌الاسلام روحانی با تاکید براینکه اگر توافق نیز انجام نشود، سازمان تحریم به صورت قبلی نمی‌تواند ادامه پیدا کند، اظهار داشت: پیش از این نیز اعلام کرده‌ام که سازمان تحریم به‌هم خورده است، اگر توافق نشود این سازمان تحریم باقی نمی‌ماند البته توافق نشدن به نفع کسی نیست. ما به‌دنبال این هستیم که در فرصت باقی‌مانده به توافق عزتمندانه با حفظ منافع ملی دست پیدا کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید اقتصاد کشور را رونق دهیم، اظهار داشت: در سال 91 رشد منفی کشور 6.8 بود، در سال 92 نیز حدود 1.9 بوده و ما رکود و رشد منفی داشتیم؛ در سال 93 از این رکود خارج شدیم و لی با رونق اقتصادی هنوز فاصله داریم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر حضور مردم و بانک‌ها در عرصه‌های اقتصادی، گفت: 64 کارافرین برای سرمایه‌گذاری در گیلان اعلام آمادگی کردند، این بدان معناست که فضای کشور تغییر کرده و قدم‌های هسته‌ای فضا را تغییر داده است.

وی با بیان اینکه رابطه ما با کشورها به جز چند کشور نسبت به 2 سال گذشته بسیار بهبود یافته است، تصریح کرد: فرصت‌های خوبی وجود دارد و از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کنیم. باید از ظرفیت ساحل نهایت بهره را ببریم و از تصرفات سواحل که متعلق به مردم است، جلوگیری کنیم.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه امیدواریم فضای اشتغال‌زایی بهبود یابد، خاطرنشان کرد: امیدواریم زمینه اشتغال برای همه و به‌ویژه زنان جوان فراهم شود که البته این آرزوی دولت بوده و جزو اهداف ما است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت فرهنگی استان گیلان تصریح کرد: تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی رشت اعتبار ویژه دریافت می‌کند، طرح‌های نیمه‌تمام در کشور بسیار زیاد است و با بودجه دولت امکان‌پذیر نیست؛ این طرح‌ها باید به بخش خصوصی واگذار شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه دریای خزر در محدوده ایران عمیق است، گفت: اولویت دولت بهره‌برداری از منابع نفت و گاز مشترک است، مثال آن پارس جنوبی است که امسال نیز چند فاز جدید از پارس جنوبی افتتاح می‌شود. تا پایان دولت یازدهم تمام فازهای پارس‌جنوبی افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد به دولت کمک کنند، خاطرنشان کرد: بندر کاسپین برای اجرای پروژه‌اش یک‌هزار میلیارد تومان نیاز دارد و دولت کمک می‌کند. راه‌آهن انزلی نیز بسیار مهم است، اتصال اسکله انزلی به راه‌آهن برای گیلان بسیار مفید خواهد بود که برای آن برنامه‌ای مدنظر داریم.

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه گیلان قطب کشاوری و گردشگری است، افزود: باید طرح‌های صنعتی نیز مورد توجه باشد، یک راه ارائه تسهیلات و اعطای پروژه‌ها به مردم و بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی مدرن‌کردن آبیاری و نوسازی اراضی در دستور کار است، تأکید کرد: به‌زراعی چای، تقویت ابرایشم و حمایت از صنایع غذایی انجام می‌شود. همچنین کاغذسازی با چوب وارداتی در گیلان توسعه می‌یابد.

اخبار سیاسی - تسنیم

 

Akbar Balinparast بازدید : 233 پنجشنبه 27 فروردین 1394 نظرات (0)
آیت الله هاشمی رفسنجانی با جمعی از اساتید دانشگاه، حقوقدانان و وکلا، دانشجویان دکترای حقوق بین‌الملل گفت و گو کرد.

به گزارش «تیک»، میزگرد هیأت تحریریه فصلنامه مطالعات بین المللی با حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد. این دیدار با حضور دکتر مهدی ذاکریان استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و مدیر مسئول فصلنامه مطالعات بین الملل، اساتید دانشگاه، وکلا، دانشجویان دکترای حقوق بین‌الملل و پژوهشگران شرکت کننده در کارگروه تخصصی سال همبستگی با مردم فلسطین برگزار شد. کارگروه مذکور از سوی فصلنامه مطالعات بین المللی و سازمان ملل متحد برنامه ریزی شده بود.

متن کامل این گفتگو در شماره بهار 1394 فصلنامه مطالعات بین المللی منتشر شده است. خلاصه این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

ذاکریان: بسم الله الرحمن الرحیم. بسیار سپاسگزاریم که این وقت را در اختیار این جمع و دوستان قرار دادید. اگر خاطرتان باشد، سال گذشته هم خدمت رسیدیم. دوستانی که اینجا هستند، عموماً اساتید دانشگاه، وکلا و دانشجویان دکترا در حقوق بین‌الملل هستند. در بررسی‌هایی که در فصلنامه مطالعات بین‌المللی داشتیم، متوجه شدیم که برای حمایت از مردم فلسطین در جامعه بین‌المللی ظرفیت‌هایی وجود دارد که در داخل کشور به آنها توجه نمی‌شود.

یکی از آن ظرفیت‌ها پیش‌بینی یک روز در تقویم سازمان ملل متحد به نام «روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین» است. این روز، 29 نوامبر مطابق با 8 آذر است و معمولاً در همه کشورها برنامه‌ها و مراسمی برای این روز برگزار می‌شود. در کشور ما به این روز توجه خوبی نمی‌شود، در حالی که بستر مناسبی برای معرفی مسائل و مشکلات و ستمی است که بر مردم فلسطین می‌رود که بگوییم جمهوری اسلامی از چه زاویه‌ای به این موضوع نگاه می‌کند. از سه سال پیش این کار را شروع و در چنین روزی این برنامه تخصصی را برگزار کردیم و معمولاً اساتید دانشگاه و دانشجویان دوره دکترا در کارگروه ما - که به صورت مشترک با سازمان ملل هم برگزار می‌شد- مطالب، مقالات و دیدگاه‌های علمی خودشان را ارائه می‌کردند و مطالبشان را به صورت مقاله به ما می‌دادند و ما به هیأت تحریریه می‌دادیم.

یک هیأت تحریریه بین‌المللی داریم و آنها هم ارزیابی می‌کردند و چاپ می‌شد. سال گذشته دومین کارگروه را برگزار کردیم که اتفاقاً با شما دیدار داشتند و حضرت‌عالی نکاتی را درباره ظلمی که به مردم فلسطین رفته و چرایی و چگونگی ترجمه کتاب القضیه الفلسطینه فرمودید.


سال گذشته مطالب خوبی دریافت کردیم. امسال اتفاقاتی رخ داد که ما را از برگزاری و ادامه چنین برنامه‌هایی مأیوس کرد.ظلمی که به مردم فلسطین در سال 2014 رفت، نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بین‌الملل بشر دوستانه بوده که به طور ویژه حقوق کودکان غزه نقض شد. این کارگروه در آخرین روز سال 2014 برگزار شد که نقدی بر وضعیتی بود که در فلسطین در این سال گذشت و نقض حقوق کودکان فلسطین اتفاق افتاد.

در این کارگروه بحث‌های خوبی درباره کنوانسیون حقوق کودک و نقض کنوانسیون حقوق کودک و نیز نقض قواعد حقوق بین‌الملل بشردوستانه از سوی اسرائیل در ماجرای غزه مطرح شد. در کنارش مباحث دیگری مورد توجه قرار گرفت. به عنوان مثال دو گرایش درباره فلسطین وجود دارد. یک گرایش را دولت خودگردان دنبال می‌کند و آن تأکید بر مسئولیت بین‌المللی دولت اشغالگر اسرائیل است. برداشت دوم، برداشت مقاومت است که حماس آن را دنبال می‌کند. درباره برداشت اول بحث‌های خیلی جدی صورت گرفت و اکثر متخصصین بر این باور بودند و هستند که شناسایی دولت فلسطین آرام آرام شروع شده و موجی از شناسایی توسط پارلمان‌های - اتفاقاً- کشورهای اروپایی شروع شده است و این ادامه دارد و در آینده می‌تواند موجب حقانیت دولت فلسطین در مجامع بین‌المللی شود.

حرکت دیگری که خوشبختانه به لحاظ حقوقی با آن روبه رو شدیم، پیوستن دولت خودگردان به اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی است. ما این را گام بسیار مهمی می‌دانیم. همان‌گونه که حضرت‌عالی مستحضر هستید، هم اکنون سربازان اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی حضور دارند، بنابراین، با الحاق دولت فلسطین به اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی، تمام سربازان اسرائیلی قابلیت تعقیب توسط دادستان دیوان را خواهند داشت. چون صلاحیت سرزمینی را شامل می‌شود. ما این را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم چنین حرکتی در جامعه بین‌المللی رخ بدهد. موجی از تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ها شروع شده و متأسفانه از سوی آمریکا و تعداد دیگری از کشورها که رأی منفی دادند، وتو شد، ولی ما آغاز این حرکت را مثبت می‌بینیم.

بر این اعتقاد هستیم که اگر به خاطر فشار مجمع عمومی، قطعنامه‌های مجمع عمومی تکرار پیدا کند، شورا تا اندازه‌ای تجدیدنظر خواهد کرد. چون اتفاقاً شروع این موضوع همان روزی بود که ما اولین کارگروه تخصصی در ایران را سه سال پیش برگزار کردیم. در سال 2012 مجمع عمومی عضویت ناظر دولت خودگردان فلسطین را به عنوان عضو ناظر پذیرفت و از اینجا شروع شد و این کار، کمک کرد به اینکه راه باز شود و کمک‌های زیادی در این رابطه صورت بگیرد.

 حسن ختام دیدار بیانات حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود:

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله والسلام علی رسول الله و آله

خوش آمدید. یک جمع دانشمند و صاحب نظر در مسئله‌ای هستید که نزدیک به یک قرن مسئله اول دنیای اسلام شده که هیچ وقت پیشرفت نکردیم و همیشه عقب‌گرد بوده است. گاهی نکات مثبتی بوده است. مسئله فلسطین به تمام معنا یک طرح استعماری است که در تاریخ معاصر پیدا شده است. غربی‌ها جهان اسلام را به تعداد زیادی کشور تبدیل کردند. البته در زمان حاضر تعداد زیاد کشور، خودش مزیتی در مجامع بین‌المللی است. ولی آنها با این هدف این کار را نکرده بودند و بعداً این گونه شد.

آنها لازم داشتند که یک جای رسمی داشته باشند تا حضور همه‌جانبه غیرمستقیم در دنیای اسلام داشته باشند و خیلی شیطنت‌آمیز و با چند هدف به یک کشور یهودی رسیدند. اولاً اینکه یهودی‌ها جمعی جدی در اروپا بودند. چون پول، تریبون، روزنامه و همه چیز داشتند. نوعاً هم پول جمع کن و در این کار متخصص هستند. لذا اروپایی شرّشان را از سر خودشان کوتاه کردند و در دامن ما مسلمان‌ها انداختند و به دو صورت هم اینها را بیرون کردند.

یکی اینکه از سر خودشان باز کردند و دوم اینکه یهودی را محتاج خودشان کردند. یعنی الان اسرائیل به حمایت غربی‌ها نیاز دارد. کشور مستقلی است که اگر اروپایی‌ها حمایتشان را بردارند، اسرائیل باقی نمی‌ماند. این طراحی خیلی رندانه انجام شد. آن موقع کار بیشتر را انگلیسی‌ها کردند. در زمان شاه اطلاعاتی در ایران نبود و من به خاطر اینکه می‌خواستم در نشریه «مکتب تشیّع» مقاله بنویسم، اولین بار کتابی به نام «القضیه الفلسطینیه» که مال اکرم زعیتر بود. تاریخ تشکیل دولت اسرائیل را که خواندم، حقیقتاً سر تا پای من لرزید و بارها و بارها گریه کردم. سرباز فراری بودم و در حال ترجمه کتاب بودم که بارها کتاب را زمین می‌گذاشتم و در باغچه راه می‌رفتم، برای اینکه خودم را آرام کنم.

فهمیدم که چقدر رندانه دارند مسائل را پیش می‌برند و مسلمان‌ها هم یا اصلاً نمی‌فهمند و یا نمی‌خواهند کاری کنند. البته دولت‌های آن زمان هم وابسته بودند و حکومت‌ها به میل ارباب‌ها رفتار می‌کردند و حتی گاهی مجبور می‌شد که با فشار مردم، سلاح بدهند، اما گلوله‌ای را که می‌دادند با کالیبر سلاح نمی‌خورد. وقتی هم که به میدان می‌بردند، می‌دیدند این گلوله برای این سلاح نیست. هدفشان این بود که مسلمان‌ها نتوانند کاری کنند. عجیب ظلم کردند تا این دولت را مستقر کردند و قطعاً هم براساس تروریسم عمل می‌کردند.

یعنی گروه‌ تروریستی هاگانا که هنوز هم مردان اصلی قدرت هستند، بدترین کارها را می‌کردند که الان داعش می‌کند. جنایات داعش نمونه‌ای کارهای آنهاست و این گونه عمل می‌کردند تا مردم فرار کنند. می‌بینید به هر جا که داعش پا می‌گذارد، مردم از ترس فرار می‌کنند. این درست سیاست صهیونیست‌ها بود. کافی بود که مردم چند روستا را جمع و قتل عام کنند و یا زن‌ها را لخت روی تریلی‌های روباز در شهرها بگردانند. این کارها باعث می‌شد که مردم فرار کنند و فرار کردند. تا به حال هم با همین سبک ادامه دادند که گاهی اشغال و توسعه و گاهی این کارها بود.

شما الان یک بحث جدی را مطرح کردید و من هم علاقه داشتم که جایی این حرف را بیشتر بزنم و الان با شما می‌زنم. یک راه، مقاومت مسلحانه است. حقیقتاً آنها کار کردند و مسئله فلسطین را زنده نگه داشتند و هنوز هم ادامه می‌دهند. کاری که حماس و جهاد اسلامی در غزه کردند، در میدان جنگ اسرائیل را وادار به عقب نشینی کردند. کارشان مهم است. اما دنیا این را نمی‌پسندد و می‌ترسند و نمی‌خواهند این را به عنوان یک راه حل قبول کنند. لذا الان حماس منزوی است. البته عامل دیگری هم پیدا شد که حماس منزوی شد و آن در بهار عرب بود که بیشتر این حرکت‌هایی که شروع شد، از طرف اخوان المسلمین بود. در ترکیه و خیلی از جاهای دیگر هم اخوان المسلمین هستند. اینها ترسیدند و برای حماس هم با بعد دیگرش که اخوان المسلمین هستند، مشکل پیدا شد. به این دلیل در کشورهای عربی منزوی شدند. ولی نیروهای خوبی هستند و اسرائیل هم حسابی از آنها می‌ترسد. منتها کوچک هستند و زمینشان کم است و در محاصره هستند و دستشان به همه دنیا نمی‌رسد و رسانه درستی ندارند. الان رسانه‌های بزرگ عربی خیلی برای آنها کار نمی‌کنند.

یک شیوه دیگر را آقای محمود عباس شروع کرده است. به نظرم این کار تا حدودی خواست غربی‌ها هم باشد. یعنی مردم فلسطین دست از راه مقاومت بردارند و از راه‌های مسالمت‌آمیز، حداقل به آنچه که به عنوان یک کشور مستقل در آن بخش از فلسطین می‌خواهند، برسند. البته فلسطینی‌ها قبول ندارند که فلسطین به دو کشور تقسیم شوند و یهودی‌ها در آن طرف با قدرت بیشتر بمانند. ولی این کار حداقلی است که مردم کرانه باختری می‌پسندند. بعضی‌ها از این کار قصد قربت ندارند و به عنوان راهی که کمتر مزاحم آنها می‌شود، قبول دارند. البته با این وسعتی که کارهای مسلحانه در منطقه ما پیدا کرده، این وحشت هم در آنها پیدا شده و اگر این شرایط در فلسطینی‌ها هم ایجاد شود و آنها هم همین کارهایی را که داعش، النصره، القاعده و طالبان می‌کنند، آغاز کنند، مسئله بزرگی می‌شود. چون مظلوم هستند و انسان‌های مظلوم هم زود به هم می‌پیوندند. عصبانی هم هستند و ایده هم دارند.
به هر حال به هر دلیلی باید روی این بحث دقت کنیم. اصل مسئله این است که الان محمود عباس این راه را باز کرده است.

اگرچه همه اسرائیل اراضی اشغالی است، ولی اگر بخشی را که در سال 67 گرفتند و هنوز هم دارند و بعد هم تجاوزشان را در کرانه باختری ادامه دادند و جلو آمدند و هفتصد، هشتصد هزار مهاجر را با خودشان به آنجا آوردند، مملکت کوچکی به نام فلسطین درست کنند، به نظر می‌رسد غربی‌ها بدشان نمی‌آید. اگر واقعاً اسرائیل در اینجا شکست بخورد که بعید است مقاومتش را از دست بدهد، ما هم باید از این استفاده کنیم. خیلی جدی شدند، چون خیلی می‌ترسند. یکی از شخصیت‌های اسرائیل یکی، دو روز قبل در یک محفل و اجلاس بزرگ در اروپا گفت: «الان مشکل ما بیش از آنکه در منطقه باشد، در غرب و اروپاست و غربی‌ها دارند ما را به خطر می‌اندازند.»
این حرف، یک نکته بزرگ تاریخی است. شما که در این مسئله کار می‌کنید، باید ببینید. از آن طرف هم خود نتانیاهو خیلی عربده می‌کشد و یک دفعه چیزی که مال خود فلسطینی‌هاست، مالیاتشان را متوقف می‌کند.

معلوم است که اگر این پول‌ها به فلسطینی‌ها نرسد، نمی‌توانند کالاهای مورد نیاز و دارو بخرند و حتی نمی‌توانند حقوقشان را بدهند. الان زندگی عادی مردم با همان پول است که اداره می‌شود. البته این هم به ضررشان می‌شود. چون اگر اینها مستأصل شوند، راهشان به سلاح منحصر می‌شود و به راه دیگری برمی گردند. آنها هم دچار تناقض هستند. ولی از این طرف هم مشکل دارند. پیوستن به پیمان رم هم آنها را گرفتار کرده است. همان‌گونه که گفتید سربازان اسرائیلی که این طرف هستند، در صورت کشور مستقل شدن فلسطینی‌ها، اصل وجود نظامی‌های اسرائیل جنایت جنگی محسوب و در لاهه محاکمه خواهند شد.

چون مرتکب جرم و جنایت جنگی می‌شوند و هر حرکت تندی را بکنند، اینها می‌توانند شکایت کنند. البته آن دادگاه هم تحت تأثیر غربی‌هاست. اگر غربی‌ها آمادگی داشته باشند، این شکایت‌ها جواب می‌دهد. البته ممکن است در مراحل بعدی مصونیتی را به اسرائیل بدهند. من هنوز عقیده ندارم که روسیه و غرب حاضر باشند فلسطینی‌ها به این صورت به یک کشور واقعی تبدیل شوند. اگر هم این اتفاق بیفتد، مثلاً باید ارتش نداشته باشد، باید در سیاست خارجی محدودیت داشته باشند و ممکن است مسائل در مرزها باشد، یک زندگی معمولی و یک زندگی شهروندی عادی در گوشه‌ای از دنیا داشته باشند.

اگر لااقل بخش زیادی ازجهان اسلام در میدان بودند، راه حقیقی و درست این بود که از آنها حمایت شود. یهودی‌هایی که الان در آنجا هستند، از آن نوع نیستند، مردم فقیری بودند که در آفریقا یا روسیه گرفتار بودند و به آنجا آمدند. ولی عده‌ای هم با حساب و همه امکانات مهاجرت کردند و در آنجا هستند و الان هم به آسانی نمی‌توانند از آنجا بروند. البته در آخر باید این اتفاق بیفتد و خود اسرائیلی‌ها هم باید بدانند که الان مثل یک جسم خارجی در بدن یک انسان هستند که بالاخره روزی باید بیرون برود. اینکه کی، چگونه و چطور، بحث‌هایی است که در شرایط فعلی افقی را نمی‌بینیم. اما کاری که انجام بدهید و این مسئله را زنده نگه دارید و افکار عمومی را با بحث‌های قانع کننده، منطقی، قانونی و با همین قوانین موجود بین‌الملل که ظاهرش را آنها قبول دارند، هدایت کنید، خدمت است و من امیدوارم کار بزرگی از شما در تاریخ بماند.

البته در داخل فلسطینی‌ها این‌گونه نیست که همه اینها را قبول داشته باشند. بعضی‌ها این را مسکن یا فریب می‌دانند. برای اینکه افکار عمومی را به صورتی قانع و آرام کنند. ولی ما باید از این فرصت استفاده کنیم و حرف خودمان را بزنیم و کمک کنیم.

o اخیراً یکی از اساتید ایمیلی را برای من فرستاده بود که رهبران ارتش اسرائیل الان حماس، حزب‌الله لبنان و کشورهای همسایه مثل مصر و سوریه و اینها را خطر نمی‌دانند. بزرگترین خطر را تصویر منفی‌ای می‌دانند که از اسرائیل نزد جهانیان به ویژه در دنیای غرب به وجود آمد. این حالت به خاطر انعکاس صحیح از اتفاقاتی که در آنجا وجود داشته، ادامه پیدا می‌کند. این را یک خطر و تهدید بزرگ می‌دانند. کاری که ما در ایران باید به آن توجه کنیم، این است که کارهایمان به زبان‌های بین‌المللی، یعنی انگلیسی و فرانسه باشد. از سازمان ملل خواهش کردیم که همین گزارش را به انگلیسی در سایت خود بگذارد تا منعکس شود. خود ما هم یک شماره را فارسی و یک شماره را انگلیسی چاپ می‌کنیم

عبدالامیر نبوی: بسم الله الرحمن الرحیم. خیلی خوشحالم که خدمت شما رسیدم. فرصت مناسبی است. نکات ارزنده و درستی را در مسئله فلسطین یادآور شدید. یکی از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران که همواره سعی کرده زنده نگاه داشته شود، بحث فلسطین است. اما به نظر می‌رسد که تداوم منطقی که حضرت‌عالی تذکر دادید به صورت معقول، درست و علمی پیگیر شود، مستلزم دو اتفاق است. یکی در داخل ایران و یکی هم در منطقه.

به نظر می‌رسد با توجه به تحولات چند سال اخیر و به خصوص فعالیت‌های داعش در یک سال اخیر و سیاست‌های ترکیه و قطر و کشورهایی از این دست، اولویت‌های منطقه‌ای تغییر کرده است. زمین بازی تغییر کرده است و یک مقدار جمهوری اسلامی ناچار است برای اینکه اولویت‌ها را به جای درست برگرداند و منافع ملی و آرمان هایش از جمله مسئله فلسطین را تعقیب کند، باید ظرفیت‌های جدید فعال شوند و بحث‌های جدیدی مطرح شود.

اتفاقاً یکی از کسانی که هم در جهان اسلام شناخته شده است و هم می‌توانیم بگوییم از سردمداران این بحث به صورت معقول، تاریخی و مستند است، حضرت‌عالی هستید. اگر بخواهد زمین بازی در منطقه تغییر کند و اگر اولویت بخواهد مطابق منافع ملی جمهوری اسلامی ایران تعریف شود، به نظر می‌رسد حضور وسیع‌تر و جدی‌تر حضرت‌عالی می‌تواند خیلی کمک کند و برای ظرفیت‌سازی در این زمینه مؤثر باشد. البته اشخاص دیگر مانند حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی را در نجف داریم. درایت این‌گونه افراد سبب شده که شرایط منطقه و شرایط کشورهای اسلامی بدتر نشود. لذا اگر حضرت‌عالی برای پیگیری منطقی این بحث کمک کنید، خیلی خیلی می‌تواند مؤثر باشد. خوشبختانه با توجه به سابقه حضرت‌عالی در مسائل ایران و منطقه، حسن اعتمادی که نسبت به شخصیت حضرت‌عالی نزد کشورهای اسلامی وجود دارد، کمتر کسی در ایران از این پتانسیل بهره‌مند است.

نکته دوم اینکه باید اتفاقی در داخل کشور بیفتد که خوشبختانه ظرف یک سال و نیم اخیر دارد می‌افتد و آن هم اولویت‌بندی در داخل کشور است که مطابق اهداف نظام و منافع ملی صورت بگیرد. متأسفانه در سال‌های گذشته شاهد کسانی بودیم که شاید سابقه و ریشه چندانی نداشتند، اما منافع ملی کشور و آرمان‌ها و شعارهای آن را بازیچه قرار دادند. فراموش نکردیم ظرف یک مدت 8 ساله بحث‌هایی مطرح شد که فقط می‌توانیم بگوییم خدمت به صهیونیسم بود. یعنی چون به صورت نپخته و به صورت نابخردانه و نادرست مطرح شد و حتی به شخصیت‌های انقلاب مثل شما هم به نادرستی حمله شد.

اگر کشور بخواهد به صورت منطقی، معتدل و درست پیگیر آرمان‌هایی مثل مسئله فلسطین و یا مشخصاً همین موضوع حقوق کودکان غزه باشد، باید بازنگری در اولویت‌ها و تعریف منافع ملی و شیوه پیگیری‌ها آرمان‌ها صورت بگیرد که گمان می‌کنم باز حضرت‌عالی در این زمینه می‌توانید بسیار مفید و مؤثر باشید.

• بالاخره ما ظرفیتی داریم که متأسفانه به این ظرفیت توجه نکردیم، مثلاً مسائل نفت و امثال اینها که فکر می‌کنم می‌توانید روی این کار و موضوع را باز کنید. حرف خیلی بزرگی است. ایران از محدود کشورهای دنیاست که ظرفیت تعامل جهانی را در خودش دارد و می‌تواند با همه دنیا یعنی با کشورهای پیشرفته صنعتی و شرکت‌های بزرگ و با دنیای فقرا، آفریقا و جاهای دیگر که به صورت‌های دیگر هستند و نوع دیگری تعامل می‌پذیرند، با دنیای اسلام، مسیحیت و خیلی چیزهای دیگر تعامل کنند. کشوری هستیم که کلکسیون منابع طبیعی را دارد که خداوند در همین قطعه خاک کوچک تعبیه کرده است و تقدیر هم این گونه پیش آمده که پایگاه مکتب اهل بیت(ع) باشد. مکتب اهل بیت(ع) در مدینه و عربستان و سعودی بوده و بعداً به عراق منتقل شده است.

البته عراق هم از جهاتی شبیه ماست. الان ما باید این تعامل را سرمایه قرار بدهیم برای اینکه بتوانیم از این تعامل به اهدافمان از راه‌های صلح‌آمیز برسیم. با رفتار قهرآمیز، قهر کردن، دشنام دادن و حرف‌های بچه‌گانه‌ای که گاهی در جاهای حساس کشور ما هم مطرح می‌شود و رسمیت هم دارد، فکر می‌کنم حیف است که از این ظرفیت استفاده نمی‌کنیم. شما که فصلنامه بین‌المللی دارید، باید این را باز کنید.

یک بار ظرفیت‌ها را مطالعه کنید و ببینید که ما چقدر وسیله تعامل در دنیا داریم. فضای ما این گونه است. آسمان ما بهترین راه شرق و غرب دنیا برای عبور هواپیماهاست. زمین ما، هم برای عبور خطوط مخابرات که امروز شریان حیات فکری جامعه بشری شده است، بهترین راه برای فیبرهای نوری و این‌گونه چیزها که عبور می‌کند، است. اینها سرمایه‌های کمی نیست که در اختیار ماست که می‌تواند مایه تعامل باشد. الان اگر بخواهد کانال جدیدی از جنوب و شمال شروع شود که روی آن دارد خیلی کار می‌شود و برای این کریدور دولت من هم آن موقع فعال بود، ایران نقطه اساسی آن است. یعنی بهترین مسیر است. اگر اقیانوس هند و حتی بخشی از اقیانوس آرام که نزدیک اینجاست، بخواهند از این راه استفاده کنند، ایران بهترین مسیر است. همه شما می‌دانید که الان بحثی در قطب شمال جدی شده است، وقتی یخ‌های آنجا آب شده و امکانات کشتی‌رانی در چند ماه فراهم شده، سلطه بر آن آبراه به عنوان یک راه، بسیار پرارزش است. البته دست روس‌ها جلو است. چون آنها در سیبری و آنجاها زندگی می‌کنند.

ولی الان یکی از رقابت‌های جدی‌‌ پنج، شش کشور که مجاور قطب شمال هستند، این است که از منابع زیرزمینی قطب شمال و از این آبراه استفاده کنند. چون جایی است که از کانال سوئز و باب المندب و اینها خودشان را نجات می‌دهند. روی آن در حال فکر کردن هستند. ایران برای اینکه به آن نقطه وصل شوند، یکی از بهترین جاهاست. چابهار و بندرعباس واقعاً یک نقطه طلایی در کشور ما هستند. زرخیز هستند برای اینکه بتوانند پایگاه وسط راه باشند و خیلی می‌توانند خدمت بدهند. ما این همه ظرفیت‌های تعامل را رها کردیم و گاهی به خاطر منافع کوچک، تعامل خودمان با دنیا را مخدوش می‌کنیم.

مصاحبه‌ای که دکتر ذاکریان از آن یاد کردند، خاطرم هست که 27 بهمن سال 90 بود. آن مصاحبه بعداً سروصدای زیادی کرد. یادم هست که یک جمعه برای نماز به شمیرانات رفتم و آقای دعاگو داشت اظهارات حضرت‌عالی را تأیید می‌کرد که منجر به اتفاقاتی در نماز جمعه در آن سال شد. در آن مصاحبه حضرت‌عالی به دو نکته پرداختید یکی بحث ارتباط با آمریکا بود که شما یک جمله تاریخی را مطرح کردید و کسی در 35 سال گذشته چنین مطلبی را به زبان نیاورده بود.

نکته دوم بحث ارتباط با عربستان سعودی بود. واقعیت قضیه این است که هر دوی این قضایا همین الان هم در واقع در پیک ارتباطی بین‌المللی ماست. مبحث عربستان، بحث نفت، قیمت نفت و این اتفاقی که برای ملک عبدالله رخ داده است و اینکه وزیر نفت ما دیروز مطرح کرد که اصلاً عامدانه قیمت در حال پایین آمدن است و این یک سیاست خاص است که طبیعتاً به عربستان برمی‌گردد.
در مورد بحث آمریکا همان‌گونه که می‌دانید در انتخابات دو ماه گذشته هر دو کنگره به دست جمهوری‌خواه افتادند. الان بیم این می‌رود که 2016 نامزد جمهوری‌خواهان روی کار بیاید و طبیعی است که به سیاست‌های فعلی اوباما پایان داده خواهد شد. الان یک زمینه تاریخ پیش آمده است. یعنی اگر ما بهمن 90 خدمت شما رسیدیم و مباحثی مطرح شد، الان همان دو حادثه به فرایند جلوتری رسیده است. از حضرت‌عالی می‌خواستم در ارتباط این موضوع اگر صلاح می‌دانید، توضیحاتی بدهید.

یک سؤال خیلی کوتاه هم دارم و آن اینکه به نظر حضرت‌عالی سیاست‌های جمهوری اسلامی طی 35 سال گذشته به انزوای اسرائیل کمک کرده یا احیاناً باعث همگرایی بعضی از کشورهای قدرتمند دنیا با اسرائیل شده است؟

آیت الله هاشمی رفسنجانی: سؤال آخر شما خیلی روشن است. اسرائیل در چند سال قبل در افکار عمومی غربی‌ها که پشتیبان اصلی آنها هستند، سقوط کرده بود. به خاطر ظلم‌هایی که کرده بود و به خاطر مانورهایی که فلسطینی‌های عاقل تر داده بودند، سقوط کرده بود. این قضیه هولوکاستی که آقای احمدی‌نژاد مطرح کرد، این را به نفع اسرائیل تغییر داد. قضیه‌ای هست که در اروپا بسیار روی آن حساس هستند و یک مسئله محوری برای اروپایی‌ها و به طور کلی غربی‌ها شده است. یعنی وقتی که انسان یک قطعه تاریخی به آن مهمی را منکر می‌شود و همه می‌دانند که بوده و خانواده‌هایی که در آنجا قربانی داده بودند، همه هستند و به علاوه قساوت هیتلر، این یک نوع دفاع از هیتلر و نازی‌های آلمان بود که اصلاً اینها چینین جرمی را مرتکب نشدند.

این مسئله خیلی به مسئله فلسطین صدمه زد. آنها هم یک مقدار پایشان را جلو گذاشتند و گفتند که ایران می‌خواهد همان کارها را انجام بدهد و در حال فراهم کردن زمینه کار خودش می‌باشد. واقعاً این اشتباه بود. بله، شاید اعدادی که آنها می‌گفتند، درست نبود. مثلاً اینکه گفتند شش میلیون یهودی را کشته است، بعدش که سرشماری شد، معلوم شد که بیخود است. عده زیادی کشته شده بودند. اما خیلی از یهودی‌ها زنده بودند و در آن روزها مخفی شده بودند و دوباره آمدند و الان هم هستند. آمار صحیحی نبود. فکر می‌کنم آن مسئله خیلی صدمه زد و دوباره افکار به نفع اسرائیل رشد کرد. ولی با پنجاه روز جنگ و جنایاتی که اسرائیل در غزه کرد و کارهای خشنی که الان می‌کند، به نظرم دارد افکار دنیا را عوض می‌کند و اگر یک نادانی دیگری نشود، این مسئله به جای بهتری می‌رسد.
به هر حال راه‌حلش همان پیشنهادی است که من کردم. البته آن پیشنهاد الان تضعیف شده، به دلیل اینکه شرط زیادی پیش آمد. من فکر می‌کنم یهودی‌هایی که آمدند و مهاجر هستند و همه فلسطینی‌هایی که در آنجا هستند و یا مهاجر هستند و نیستند، اگر الان رفراندومی شود، باز به نفع فلسطینی‌ها تمام می‌شود. چون فلسطینی‌ها حدود 8 میلیون هستند و آنها هنوز پنج، شش میلیون هستند. تازه در همان‌ها هم خیلی‌ها در فلسطین مظلوم هستند، مثل آفریقایی‌ها و جاهای دیگر. به نظرم نباید میدان داد که اینها دوباره مظلوم‌نمایی کنند.

در مورد سؤال اول در قضیه نفت الان یک مشکل جدید پیش آمده است که خود آمریکایی‌ها از این به بعد جای عربستان را می‌گیرند. نفت و گاز شیل بی‌انتهاست و در خیلی از جاهای دیگر هم دارند و می‌‌توانند از آن استفاده کنند. آمریکا همین چند روز قبل اجازه صادرات داد که تا به حال اجازه نمی‌داد. الان تجار دنبال این هستند که گاز و نفت را صادر کنند. در دنیا مشکلی به خاطر اینکه روسیه گازش را قطع کرد، پیش آمد که آنها جایگزین کردند. طول می‌کشد، ولی به زودی فعال می‌شود و انجام می‌دهند.

اگر عربستان هم روزی کاری نکند، آنها می‌توانند جایگزین کنند. مثلاً فرض کنید سه میلیون بشکه را کم کنیم، آنها می‌توانند جایگزین کنند. ما باید توازنی به وجود بیاوریم که این اتفاق نیفتد. اینکه کجا و چگونه؟ راه دارد و باید متخصصین کار کنند و راه‌هایش را خوب و دقیق ِپیدا کنند. الان به صورت گاز انبری دارند ما را گرفتار می‌کنند. روسیه هم دارد اسیر می‌شود. البته روسیه فوری به طرف چین رفت و در آنجا دنیای دیگری دارد و همکاری‌هایی می‌کند. ولی باز هم روسیه بیشتر از ما تحت فشار است. چینی‌ها برعکس هستند و الان می‌خواهند بخرند و انبار کنند. ولی روس‌ها می‌توانند همکاری بیشتری در نفت و گاز کنند.

باید این کار را بکنیم. در گذشته‌ هم عربستان خیلی مقاومت می‌کرد و کسی نمی‌داند که من چقدر با آقای ملک عبدالله بحث کردم. در مغز ایشان کرده بودند که اگر ما نفت را گران کنیم، دنیا به طرف منابع انرژی دیگری می‌رود و نفت از ارزش می‌افتد. من گفتم که مصرف سوختشان در آینده زیاد مهم نیست. این چیزی است که هزاران صنعت زیرمجموعه اش است و بعداً کسی حاضر نیست اینها را بسوزاند و سراغ مصارف دیگری می‌روند. خیلی بحث کردم تا ایشان قانع شد که باید قیمت را حفظ کنیم.

oمی‌خواستم درخواستی را در راستای هفته وحدت و میلاد پیامبر(ص) کنم. همکارانم سؤال پرسیدند که درباره بحث وحدت بود. متأسفانه فقط در حد شعار است و جهان اسلام دچار تنش‌های گوناگونی شده است و من فکر می‌کنم در هیچ نقطه‌ای از دنیا به اندازه جهان اسلام این مشکلات را نداشته باشیم. می‌خواستم از حضرت‌عالی خواهش کنم که از ظرفیت‌های شخصی‌تان استفاده فرمایید.

بحث رابطه با عربستان بسیار جدی است و متأسفانه ما مشکل داریم. اگر همگرایی بیشتری باشد، همان‌طوری که در واقع سیاست‌های دولت فعلی هم نشان می‌دهد که با شما همسویی بیشتری دارد و اگر امکانش باشد از ظرفیت‌های شخصی استفاده شود که این مشکلات حل و فصل شود

• در مورد مطلبی که گفتید من اقدامی کنم، آن موقعی که مؤثر بود، کار دست خودم بود و می‌توانستم تصمیم بگیرم. الان در صحبت با عربستان، فوری سراغ مسئله عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان می‌روند که در همه اینها با عربستان تضاد منافع داریم و در همه جا با عربستان درگیر هستیم. در این شرایط اگر به عربستان بروم، شخصی صحبت می‌کنم. چون اینها دست من نیست. در آخرین سفری که به دعوتشان برای کنگره بین‌المللی رفته بودم، با آقای ملک عبدالله تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم که هفت کمیسیون داشته باشیم تا در هر مسئله‌ای که برای هر یک از موضوعات اختلاف پیدا کردیم، کمیسیون مشترک راه‌حل بدهد و مهم‌ترین کمیسیون علمایی بود که جمعی از علما بنشینند و به وحدت فکری و رویه برسند.

فکر می‌کنم اگر آقایان آن راه‌حلی را که گذاشتم، احیا کنند، همان راه مسائل را حل می‌کند. کمیسیون‌های عاقلانه‌ای باشند. هر مسئله‌ای راه خاص خودش را دارد و باید حل کنیم. مهمترین موضوع این است که دعواهای سلفی و اینها را از میان برداریم. این موضوع خیلی دارد به ما زخم می‌زند. ما در محیط شیعه هستیم ومتوجه نیستیم. آنهایی که افکارشان در محیط دیگری رشد کرده، می‌دانند که افکار وهابی جان آنها را گرفته و یک مسئله بسیار جدی است. اینها خیلی آسان انسان‌ها را برای انتحار آماده می‌کنند. باید عاقلانه با آنها بحث شود تا دیگر به اختلافات تاریخی دامن نزنند. مهم حجیت است که همین الان علمای اهل سنت در گفتار از احادیث ائمه شیعه استفاده می‌کنند و برای آنها حجت است. خیلی خوش آمدید.

 خیلی متشکرم.
 اخبار  سیاسی  -   تیک

Akbar Balinparast بازدید : 276 سه شنبه 25 فروردین 1394 نظرات (0)
در نگاه اول، ایران و عربستان به عنوان دو کشور تاثیرگذار و هم عرض در خاورمیانه شناخته می‌شوند، اما واقعیت این است که راز و دلیل اهمیت و موقعیت آنها از هم متفاوت است و از این منظر دو کشور فرسنگ ها از هم فاصله دارند.

اختلافات ایران و عربستان سعودی این روزها در حالی بیشتر از هر زمانی در اوج است که طی 3.5 دهه گذشته تقریبا هیچ گاه دو کشور روابط حسنه‌ای با هم نداشته اند. اختلافات فرهنگی، مذهبی و عقیدتی عمیق، رقابت‌های نفتی و اقتصادی شدید، تضاد گسترده منافع سیاسی و دیپلماتیک و همپوشانی ناگزیرعمق استراتژیک دو کشور در جغرافیای منطقه خاورمیانه از جمله ریشه ها و عواملی است که طی این سالها اجازه نداده است دو پایتخت جز در مقاطع کوتاهی به هم نزدیک شوند.

 

از این رو است که علی رغم تلاش‌های برخی از چهره های سیاسی و مذهبی تهران برای کاستن از اختلافات و تمرکز بر اشتراکات، تهران و ریاض سال به سال از هم دورتر شده اند و دیوار بدبینی‌ها و سوء تفاهم ها نیز بلندتر شده است.

در نگاه اول، ایران و عربستان به عنوان دو کشور تاثیرگذار و هم عرض در خاورمیانه شناخته می‌شوند، اما واقعیت این است که راز و دلیل اهمیت و موقعیت آنها از هم متفاوت است و از این منظر دو کشور فرسنگ ها از هم فاصله دارند. اهمیت یکی واقعی و تاریخی است و ریشه در داخل کشور دارد و اهمیت آن دیگری موقتی و عاریتی است و ریشه درخارج از مرزهای ان کشور دارد.

 

در یک سو ایران موقعیت کنونی خود را ازهویت اجتماعی، فرهنگی و تاریخی خود دارد و آنچه که دارد برآمده از دولت- ملتی دارای هویت و اصالت داخلی است. در سوی دیگر اما عربستان همه داشته ها و اعتبار کنونی‌ش مقطعی و عاریتی و متکی به کشورهای غربی و عربی است. وجود خانه خدا و کعبه آمال یک میلیارد مسلمان در این جغرافیا باعث شده است تا این کشور به ناگزیر مورد توجه و احترام مسلمانان و به ویژه اعراب قرار گیرد. ذخایر نفتی شبه جزیره هم عاملی شده است تا این سرزمین بی هیچ دلیل دیگری و بی آنکه حداقل هایی از هویت و اصالت اجتماعی فرهنگی را داشته باشد، فعلا مورد توجه خاص کشورهای غربی مدعی آزادی و دموکراسی و حقوق بشر باشد و این کشورها بر آنچه که در این کشور می‌گذرد چشم بپوشند.

جمع جبری دلارهای نفتی و درهم و دینارهای حاصل از عشق میلیون ها مسلمان به حج و زیارت خانه امن الهی باعث شده است تا خاندان آل سعود در طول بیش از نیم قرن حکومت بر این سرزمین، فارغ از قواعد جامعه جهانی و حقوق اولیه مردم و کشورها بر اساس فرقه خود ساخته و متحجر خود بر مردمان این کشور حکومت کنند و در دیگر کشورهای منطقه جولان دهند و بر این جوامع و ملت ها تحکم کنند. هرگاه هم که منافعشان با کشوری و حکومتی و جامعه ای در تضاد شود، به مدد دلارهای نفتی و سوء استفاده از درهم و دینارهای ملل مسلمان با توطئه و تکفیر و تفرقه افکنی مذهبی، اقلیتی از یک جامعه را مسلح کرده و علیه اکثریت آن جامعه بشوراند.


در این تردیدی نیست که القاعده، طالبان و داعش به عنوان مثلث سه گانه بزرگترین گروههای تروریستی جهان ریشه در تفکر تکفیری - وهابی آل سعود دارد. تردید چندانی نیست که این سه گروه ترویستی بزرگ و دهها گروه تروریستی تکفیری دیگر همچون ریگی ها و جیش العدل در ایران، بدون استفاده از دلارهای نفتی ریاض و سوء استفاده از درهم و دینارهایی که حجاج به حساب های آل سعود سرازیر می‌کنند، هیچند و تسلیح و تجهیز آنچنانی این گروهها جز به مدد چنین پولهایی قطعا ممکن نیست. به عبارت بهتر القاعده و داعش و دیگران با دلارهای نفتی آل سعود 11سپتامبر خلق می‌کند و سر اتباع آمریکایی و اروپایی را در سوریه و عراق میبرد و...


همه اسناد و شواهد تاریخی گواهی میدهند که صدام حسین به مدد حمایت ها و تحریک های عربستان و شاه فهد پا را از گلیم خود به عنوان رییس جمهور یک کشور معمولی خاورمیانه فراتر نهاد و به خاک ایران تجاوز کرد و بعدها موی دماغ متحدان سابق خود شد.

درحالی که تقریبا در اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان، درصدی از دموکراسی و حاکمیت مردم بر مردم دیده می‌شود، عربستان سعودی به عنوان صالی ترین متحد کشورهای غربی مدعی دموکراسی در خاورمیانه از معدود کشورهایی است که هیچ رگه ای از دموکراسی و مشارکت سیاسی مردم در آن وجود ندارد و از قضا بخشی از دلارهای حاصل از فروش نفت به غربی ها خرج تشدید استبداد و اختناق و سرکوب دموکراسی خواهان عربستانی و آزادیخواهانی مانند مردم منطقه نفتی قطیف می‌شود.

درحالی که فریادهای حقوق بشرطلبانه سران کشورهای اروپایی و امریکا گوش فلک را کر کرده است، ساختار متحجرانه حکومت آل سعود به عنوان متحد شماره یک آنها کمترین حقوقی را برای زنان به عنوان نیمی از جمعیت این کشور قائل نیست و اقشار و تفکرات و مذاهب و ادیان دیگر در این جغرافیایی که باید حریم امن الهی باشد از کمترین حقوق اجتماعی برخوردار نیست.
با این همه این کشور همچنان اصلی ترین متحد غرب است چون که و فقط چون که عربستان نفت دارد و دیگر هیچ.

آل سعود طی 5-6 دهه گذشته در حالی پشت لقب خادمان شریعت و حرمین شریفین بار خود را بسته و به مدد حضور مکه مکرمه و مدینه منوره در جغرافیای شبه قاره عربستان خود را بر کشورهای اسلامی و عربی تحمیل می‌کنند که طی این شش دهه و درجریان اشغالگریها و آدمکشی های صهیونیست ها، کمترین تحرک و تلاشی برای حمایت از مردم مسلمان فلسطین و به ویژه ساکنان غزه از خود بروز نداده اند.

آل سعود و حکومت عربستان حدود چهارسال است که با تحریکات گروههای تکفیری و سلفی تندرو و تجهیز و تسلیح آنها روزگار را بر مردم مسلمان و عرب سوریه تلخ و تار کرده است و این کشور ارام و امن خاورمیانه را به حیات خلوتی برای کشت و کشتار و بیعت بی حد و حصر جبهه نصرت و داعش بدل ساخته است.

از روزی که دیکتاتوری صدام حسین و حزب بعث در عراق برچیده شد و مردمان شیعه، سنی و کرد این کشور بر سر چند و چون تشکیل حکومتی متحد در این کشور توافق کردند، گروههای تندرو و تروریستی سلفی و تکفیری اجازه بازگشت ثبات و آرامش را از مردمان این کشور گرفتند. گروههایی که به وضوح آبشخور آن تفکر وهابی است و همانطور که گفته شد به مدد دلارهای نفتی و درهم و دینارهای دیگر سال به سال فربه تر شده اند تا محصول نهایی ان دولت اسلامی عراق و شام( داعش) شود.

در بحرین مردم مسلمان این کشور، نوع عیانی از سرکوب و هجوم ارتش آل سعود را در سالهای اخیر تجربه کرده اند و در یک ماهه اخیر هم مردم مسلمان یمن آشکارتر از مردمان بحرین و فلسطین و سوریه و عراق آماج حملات مستقیم آل سعود و حاکمان عربستان شده اند؛ چرا که دولت دست نشانده ریاض را تحمل نکرده اند.

با این همه ظلم و کشتار مستقیم و نیابتی در منطقه که همه ریشه در ریاض دارد اما جوامع و دولت های مسلمان و عرب منطقه انگار اجازه و امکان کمترین تعرضی و اعتراضی به تحرکات آل سعود ندارند، چرا که عربستان کعبه مقدس و مکه مکرمه و مدینه منوره را در جغرافیای خود دارد و به مدد این جبر جغرافیایی شاهان و شاهزادگان مستبد این کشور لباس خادمان حرمین شریفین را برتن کرده اند؛ لباس مقدسی که بر تن حکام کوچک این کشور گشاد است و برتن آنها زار می‌زند....


  اخبار  سیاسی  - سیدعلی محقق, ابتکار

Akbar Balinparast بازدید : 172 دوشنبه 24 فروردین 1394 نظرات (0)

اخبار,اخبار سیاسی ,انرژی اتمی

صالحی گفت : اینکه چرا ما می گوییم تا به امروز با توجه به فهم مشترک حاصل شده، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران به هر حال یک بردی داشته است، برد به این صورت هست که هیچکدام از تاسیسات جمهوری اسلامی ایران تعطیل نخواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن مطرح کردن مهمترین موضوعات مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در لوزان سوئیس، تأکید کرد: بین فهم مشترک و توافق فاصله قابل توجهی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر صالحی خاطرنشان کرد: هرکسی می خواهد روایت خودش را از مذاکرات هسته‌ای داشته باشد؛ ولی باید به این مسائل توجه داشت که اولا ما تا به امروز هیچ توافقی نکرده ایم، هرآنچه تا به امروز انجام گرفته، فهم مشترک روی موضوعات مختلف بوده، بین فهم مشترک و توافق فاصله قابل توجهی هست، از یک جهت، فهم مشترک برای رسیدن به توافق کمک می کند.

وی افزود: اگر فهم مشترکی روی موضوعات مهم نمی‌داشتیم، یقیناً اگر می خواستیم به یک توافقی برسیم، خیلی مشکل می شد، پس الان می توان گفت که زمینه برای رسیدن به توافق هموار شده، البته جزئیات و مسائلی هست که بعداً باید به آن رسیدگی کرد و این دو سه ماهی که پیش رو داریم، برای همین کار است.

صالحی گفت : اینکه چرا ما می گوییم تا به امروز با توجه به فهم مشترک حاصل شده، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران به هر حال یک بردی داشته است، برد به این صورت هست که هیچکدام از تاسیسات جمهوری اسلامی ایران تعطیل نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد : اگر به گفتار و موضع گیری‌های سابق مسئولان آمریکایی و اروپایی توجه کنید ، مثلا در سال های گذشته ، متوجه خواهید شد که آن ها گفته بودند که مثلا ًایران نباید غنی سازی داشته باشد، ایران حق داشتن راکتور آب سنگین را ندارد و غیره ، یعنی ایران را در مسیری می خواستند ببینند ، مانند همان سرانجامی که برای لیبی انجام شد ، خب می بینیم که این اتفاق نیفتاد ، ما غنی سازی را داریم ، آب سنگین را داریم که می شود گفت دو فعالیت مهم است.

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد که اورانیوم غنی شده و آب سنگین کالاهای استراتژیک هستند و جمهوری اسلامی ایران به لطف الهی توانست حقوقی که در ان.پی.تی و در اساسنامه آژانس دراین باره تصریح شده را به دست آورد.

وی یادآور شد : کشورهای عضو ان.پی.تی و عضو آژانس بالقوه می توانند از فعالیت های صلح‌آمیز هسته ای در همه عرصه ها استفاده کنند ، اما آیا این اتفاق می افتد ، مثلا الان کشورهای درحال توسعه که می خواهند نیروگاه هسته ای بسازند ، ازآن ها خواسته می شود که نامه ای را امضا کنند که از این حقوق بالقوه خود صرف نظر کنند یعنی اگر می‌خواهند از نیروگاه هسته ای برخوردار باشند ، نباید به دنبال این حقوق بروند .

صالحی گفت : من نمی خواهم نام کشورها را ببرم ، کشورهایی که در اطراف ما دارند نیروگاه می سازند و این حقوق را به نحوی از آنان سلب کردند. اما جمهوری اسلامی علیرغم همه فشارها و محدودیت هایی که کشورهای استکباری به ناحق به کشورهای درحال توسعه وارد می کنند ، توانست این حقوق خود را درباره حق غنی سازی و حق تولید آب سنگین تثبیت کند و این به نوبه خود ، امر مهمی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: پس روایت ما از اینکه ما برنده این مذاکرات هستیم ، یکی تثبیت حقوق مان هست. آن‌ها با داشتن قدرت رسانه‌ای ، به گونه ای در افکار عمومی جهان جا انداخته بودند که گویی ما به دنبال سلاح می‌رویم ، این را جا انداخته بودند حالا هر چقدر هم که ما فریاد می زدیم که با فتوایی که مقام معظم رهبری دادند و درجنگ تحمیلی عراق علیه ایران هم نشان داده بودیم ، ما هرگونه سلاح کشتار جمعی ، اعم از هسته ای ،شیمیایی و بیولوژیکی را ، چه تولید ، چه انباشت و به کارگیری و ذخیره آن را حرام می دانیم ، اما آن ها حرف خود را می زنند ، پس در دنیا این گونه جا انداخته بودند که ما به دنبال اغراض غیرصلح آمیز هستیم .

صالحی ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت را اقدامی به ناحق توصیف کرد و افزود : شورای حکام آژانس نتوانست بر اساس بند 12 خود ایران را به عنوان کشوری که ملتزم به قواعد و تعهدات خود نبوده ، معرفی کند، ولی علیرغم این پرونده ما را به شورای امنیت سازمان ملل فرستادند ، زمانی باید پرونده به شورای امنیت برود که شورای حکام آژانس تایید کند و مصداق بدهد که کشور خاطی خطا کرده است ولی ما خطایی نکرده بودیم .

وی تاکید کرد : تمام مسیری که طی کرده‌اند، غیرقانونی و ظالمانه بوده است ، ولی چون صاحب قدرت هستند ، این کار را کردند، برای همین است که می گوییم استکبار، استکبار یعنی همین ، آمریکا وارد عراق شد ، بدون اینکه از مجرای سازمان ملل عبور کند، هر موقع هر کاری که بخواهند انجام می دهند، به خاطر آن منطق قدرت ، به جای اینکه قدرت منطق سر کار باشد، پس روایت ما این است که حقوق ما تثبیت شد.

وی یادآور شد : اما آنها چگونه می توانند روایت خود را بیان کنند که بگویند ما بردیم. از دید آن‌ها ، آن‌ها اساس و فرض را بر این گذاشته بودند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال اغراض غیرصلح آمیز می‌رود و نیت ساخت سلاح هسته ای را دارد ، آن‌ها به افکار عمومی خود این طوری اعلام کردند که ما راه‌هایی را که منتهی به ساخت سلاح هسته ای می شد، به گونه ای ناهموار کردیم که چنانچه ایران اگر خواست به سمت سلاح هسته ای برود، حداقل یک سال طول بکشد و این هم روایت آنان از برد در مذاکرات هسته‌ای است.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره ابعاد مختلف مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد: این مذاکرات سه لایه اساسی دارد، لایه اول و اصلی آن، فنی است ، اگر مسائل فنی حل نشود، سایر مسائل قابل حل نخواهد بود، هرچند آن‌ها موضوع را سیاسی کردند، اما یک موضوع فنی را سیاسی کردند و صبغه سیاسی به آن دادند، پس لایه اول فنی است که به لطف الهی توانستیم تا حدود قابل توجهی در نقاط مورد اختلاف به فهم مشترک برسیم . در امور فنی نقطه ای نیست که تا به امروز ما فهم مشترک نداشته باشیم .

صالحی گفت : لایه بعدی حقوقی است مسائلی مانند نظارت ها و دسترسی و لایه سوم ، سیاسی است که نهایتاً باید اراده سیاسی در هر دو طرف باشد مبنی بر اینکه حالا که طرفین به توافق رسیدند در امور فنی و حقوقی پس باید یک اراده سیاسی باشد که این تفاهم را به یک توافق الزام آور برای طرفین تبدیل کند.

معاون رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با برنامه "من طهران" شبکه خبری العالم خاطرنشان کرد : در امور فنی به فهم مشترک روی موضوعات اصلی و اساسی مانند غنی سازی، آب سنگین، ذخایر، تحقیق و توسعه رسیدیم، اما درخصوص مسائل حقوقی و قانونی ، بحث هایی صورت گرفته است که این مساله بیشتر برمیگردد به دوستان ما در وزارت امور خارجه و آن هم تقریباً تا حدودی مشخص شده است ، ولی هنوز مختصری راجع به دسترسی ها هنوز مسائلی هست که روشن نیست ولی راجع به بازرسی ها همه چیز روشن است .

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد : خطوط قرمزی که تعیین شده، این است که ما باید حق غنی سازی اورانیوم را داشته باشیم ، راکتور آب سنگین اراک ماهیتش را حفظ کند ، تحقیق و توسعه باید بماند و نشاط آن برقرار باشد ، ما کشوری استثنائی نباشیم در امر بازرسی ها و دسترسی ها و به صورت استثنائی با ما برخورد نکنند.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که همه چیز درست پیش برود و مورد موافقت قرار بگیرد ، یکی از اقدام هایی که جمهوری اسلامی پذیرفته است انجام بدهد ؛ عمل کردن به پروتکل الحاقی است افزود : در بخشی از پروتکل الحاقی آمده است اگر خواستند دسترسی پیدا کنند به یک سایتی سایت غیر هسته ای است چون تکلیف سایت غیر هسته‌ای مشخص است در آرتیکل 5 پاراگراف 30 این‌طور می‌گوید مثلا در صورت بازدید از یک سایت ، جمهوری اسلامی ایران بنا به تشخیص خودش اجازه بازدید از ان سایت را نمی‌دهد اما می تواند اجازه دهد که از اطراف سایت بدون اینکه به سایت ورود پیدا کنند با نظارت جمهوری اسلامی ایران نمونه برداری‌کنند.

وی تصریح کرد : ممکن است آنها بخواهند پروتکل الحاقی را جور دیگری تفسیر کنند مثلا روایت خودشان را آنجا بیان کنند به گونه ای که این تصور در اذهان ایجاد شود که می توانند وارد سایت هایت های غیر هسته ای بشوند که از نظر جمهوری اسلامی ایران منع برای آن وجود دارد.

وی تاکید کرد : درمذاکرات آینده باید روشن بیان شود که اگر ما قرار است پروتکل الحاقی را امضا کنیم ، مقید هستیم به اجرای کلیه بندهای آن پروتکل الحاقی که به اندازه کافی روشن و گویا هست و نیازی به تفسیر ندارد .

وی با اشاره به بروز مخالفت‌هایی با مذاکرات، افزود: مخالفت های گوناگونی با این مذاکرات می شود به خصوص برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی و دیگر لابی‌هایی که در آمریکا کار می کنند در مجموع خیلی راغب نیستند که ایران بتواند این پرونده ساختگی را به گونه ای مدیریت کند که در جهت منافع ملی و حفظ حاکمیت ملی، موضوع را حل و فصل کند.

وی گفت : عده ای به ویژه رژیم صهیونیستی نمی‌خواهند این مساله عملی شود و هیچ تمایلی ندارند زیرا این رژیم حیاتش در آشفتگی وضع منطقه است و می بینید چه بلایی سر منطقه آورده که بتواند ادامه حیات دهد البته این هم یکی از مواردی است که می گوید " ومکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین " قطعا کیدشان به خودشان برمی گردد ولی در مجموع باید در گفت وگوهایی که در آینده انجام می گیرد ، روشن شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد : دولت پروتکل الحاقی را امضا کرده و آن زمان که بنده نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی بودم امضا کردم. وقتی دولت امضا می کند می تواند داوطلبانه برای مدت محدودی عملیاتی و اجرایی شود کما اینکه آن زمان برای شش ماه بلکه شاید هم بیشتر اجرا می شد اما وقتی آنها به تعهدات خود عمل نکردند ما نیز متوقف کردیم زیرا اقدام داوطلبانه بود .

وی افزود : هنوز امضای جمهوری اسلامی ایران اعتبار دارد از این جهت ممانعتی نیست اما بعد از اینکه سه کشور اروپایی بعد از حدود دو سال که ایران تقریبا همه فعالیتهای هسته‌ای‌اش را به شکل قابل توجهی متوقف کرده بود ولی آن‌ها به قولشان عمل نکردند و وفای به عهد نداشتند که مقام معظم رهبری خیلی تاکید دارند که حواستان باشد آنان عهد شکن و پیمان شکن هستند در همین قضیه نشان دادند ، آن موقع نیز ما شش ماه که شد یک سال بعد یک سال و نیم و دو سال حتی بیش از دو سال که اواخر دولت خاتمی و دوره ایشان فعالیتها مجددا آغاز شد بنابراین آن موقع مجلس فکر می کنم مصوبه ای گذراند که مانع دولت شود تا داوطلبانه اجرا نکند. الان باید این موضوع مدیریت شود باید با مجلس صحبت شود احتمال دارد مجلس موقتا اجازه دهد تا اینکه در زمان مقرر خودش پروتکل الحاقی تایید بشود که این منوط به مذاکرات دولت و مجلس است.

صالحی گفت : در بعد فنی به فهم مشترک رسیدیم ، مسائل فنی از مسائل حقوقی و سیاسی روشن‌تر است مسائل فنی مسائلی است که علی الارض است. واقعتیهایی است که روی زمین و کاملا روشن است. اقدام های لازم را انجام داده ایم و آمادگی لازم هست چنانچه ورود پیدا کنیم به جزئیات ، می توانیم پیشنهاد خود را عرضه کنیم البته دوستان در حال کارکردن بر روی جزئیات بیشتر هستند و از آن جهت مشکلی نیست .

وی یادآور شد : در مسائل حقوقی و سیاسی جای تفسیر مسائل بیشتر است زیرا مسائل بیشتر مقرراتی ، قانونی و حقوقی است خیلی باید دقت لازم شود و عزیزان ما در وزارت خارجه به شدت در حال کار کردن روی موضوع هستند و قرار است ازمجموعه ای از حقوقدانان که در این زمینه ها ورود دارند بهره لازم برده شود و به هر حال باید دقت کافی و لازم داشته باشیم که هیچ جایی برای تفسیرهای نادرست نگذاریم که پس از توافق ،آنها با تفسیرهای نادرست پیمان‌شکنی کنند.

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد : وقتی که مذاکرات شروع شد آمریکایی‌ها بحث 25 سال را پیش کشیده بودند ایران نیز بحث دو سال را بالاخره در طول مذاکرات اینقدر این بحث ادامه یافت تا دو طرف نهایتا بر 10 توافق کردند. پس دوره اعتماد سازی همان 10سال است اما تفاهم شد که برخی امور موردی نه اساس و کلیت کار مواردی که خیلی برای ما محدودیت ایجاد نمی کند مثلا بازفراوری پلوتونیوم ، درافق 15 ساله که ضرورتی برای بازفراوری نمی بینیم گفتیم اشکال ندارد. اگر آنها گفتند بازفراوری پلوتونیوم وجود نداشته باشد زیرا برای ما اهمیتی ندارد یا معدنها که بر اساس پروتکل عمل خواهد شد و خارج ازپروتکل اقدامی نخواهیم داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ما سنگ اورانیوم را استخراج می کنیم و بعدا تغلیظ می کنیم و آنها می خواهند تفاهمی صورت گیرد که حجم مقدار کیک زرد که ما تولید کرده ایم، در مبدا مشخص شود که چقدر است. مثلا ما می‌گوییم 50 تن است در مقصد هم که باید به اصفهان حمل شود نیز مشخص شود. ما از مبدا که همان معادنمان است و هر جا سنگ اورانیوم استخراج کنیم و بعد تغلیظ کنیم و به کیک زرد تبدیل کنیم، اینها را باید به ‌اصفهان ببریم و به یو اف 6 تبدیل کنیم و جای دیگری این کار را انجام نمی دهیم. مثلا ما برای مدت 15 یا 20 سال پذیرفته ایم که این اطلاع اضافی را به آنها بدهیم؛ یعنی آنجایی که تبدیل به کیک زرد می شود با آژانس تفاهم می کنیم که چند تن است و در اصفهان نیز که تحویل می‌گیرند پلمپ شده است.

وی گفت : قرار شد ما 10 سال محدودیت بپذیریم و بعد از 10 سال آزاد هستیم که با یک آهنگی (پیش برویم.) درباره اینکه آزادیم تصور نشود که ‌فرض کنیم که 10 سال پایان یافته و امشب شب آخر 10 سال است و فردا صبح ما تغییر ناگهانی خواهیم داشت. این غیر ممکن است بلکه ما بعد از 10 سال با یک شیبی سیر صعودی خود را ادامه خواهیم داد.

وی درباره اینکه آیا ایران ممکن است «برگه شرح ماجرا» (فکت شیت) درباره تفاهم نامه لوزان منتشر کند گفت: ‌همین سخنانی که بنده و آقای ظریف و عراقچی ایراد کرده ایم همه اینها فکت شیت( شرح ماجرا) است. اکنون نه اینکه ما فکت شیتی نداشته باشیم، داریم، اما مسؤولیت این امر برعهده مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران است که دکتر ظریف است و می تواند با دکتر روحانی اگر صلاح دانستند منتشر کنند.

وی یاد آور شد: آمریکایی ها هم فکت شیتشان همین صحبت هایی است که ما کردیم، ولی مواردی را نادرست، مبهم و سوال برانگیز بیان می کنند. اما اساسش همان هایی بوده که بحث شده و درباره نطنز، فردو، اراک، تحریم ها و دسترسی ها و بازرسی ها بوده است. اساسش همین است. به عنوان مثال- که من همین جوری می گویم و نمی دانم که در فکت شیتشان هست یا نه - آنها بگویند که می‌توانند از تاسیسات نظامی ما هم بازدید کنند، در حالی که چنین چیزی وجود نداشته است بلکه ما پروتکل الحاقی را عمل خواهیم کرد. اگر آنها بخواهند فکت به معنای واقعیت باشد، باید آن را می نوشتند. اما آنها از پروتکل الحاقی به نفع خود استنباط و استخراج می کنند که ما با آن موافق نیستیم.

صالحی درباره اینکه آیا اگر آنها درباره تاسیسات نظامی ایران شک و تردید کنند آیا به آنها اجازه بازدید از این تاسیسات داده می شود یا خیر گفت: خیر. درباره تاسیسات نظامی تکلیف کاملا مشخص است. جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد که از تاسیسات نظامی و تاسیسات غیر هسته ای بازدید شود و در این خصوص تکلیف روشن است. اما طبق پروتکل الحاقی ما عمل خواهیم کرد. در آنجا پیش بینی هایی کرده است و ما می آییم می گوییم که بروند اطراف آن منطقه را نمونه برداری کنند.

صالحی درباره اینکه اینکه آیا احتمال رسیدن به توافق نزدیک است و عوامل تهدید کننده این توافق چیست؟ گفت: عناصری که ممکن است برای رسیدن به توافق تهدیدکننده باشند، لابی صهیونیستی در آمریکاست که به شدت در حال کار است. برخی کشورهای منطقه که علاقه‌مند نیستند این توافق حاصل شود به شدت کار می کنند و هم از نفوذ سیاسی و قدرت مالی خود استفاده می کنند که جای تاسف دارد.

وی افزود : کنگره بر اساس لابی صهیونیست تلاش می کند. در مجموع، باید گفت که وزن آنهایی که مایل به حلند هنوز بیشتر از وزن آنهایی است که مایل به حل نیستند. از این رو، من درباره حل و فصل خوشبین هستم، اما ممکن است در فرایند گفت‌وگوها و مذاکرات در طی سه ماه آینده یک مقداری فراز و نشیب داشته باشیم به ویژه درباره جزئیات تحریم ها و لغو آنها و مسائل حقوقی که باید گفت وگوهای سختی داشته باشیم.

رئیس سازمان ا نرژی اتمی درباره لغو تحریم ها و اختلاف ها در خصوص اینکه آیا تحریم ها یکجا برداشته خواهد شد یا به تدریج تاکید کرد : این مسئله روشن است. زمانی که توافق حاصل شد- و این را اعلام کرده اند- اولا قطعنامه های شورای امنیت لغو می شود - و این اصلا در گفت‌وگوهاست- بعد وارد مرحله اجرایی می شویم.

وی افزود : پس ابتدا توافقی حاصل خواهد شد و توافقنامه‌ای از سوی دو طرف که الزام آور است امضا می شود و همان روز قطعنامه ها لغو می شود و بعد وارد مرحله اجرایی می شود که در آن یک سری اقداماتی وجود دارد که ما باید انجام دهیم و اقداماتی نیز هست که آنها باید انجام دهیم.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی یادآور شد : اشکالی که پیش می آید اقدامات ما واقعی و عینی است به این معنا که برخی لوله و ماشین آلات را باید برداریم و اقدامات آنها روی ورقه و یکی سری قوانین و مقررات است. ما باید جانب احتیاط را به گونه‌ای حفظ کنیم که همزمانی و توازن بین این دو برقرار شود زیرا با یک قلم می توان یک جمله را حذف و اضافه کرد، اما وقتی که یک لوله بریده شود، نمی توان آن را به راحتی در همان لحظه به حال اول برگرداند.

وی بیان کرد : چگونگی رفع تحریم به لحاظ همزمانی یک مطلب است و مطلب دیگر این است که آنها گفته اند که برخی تحریم ها ممکن است به گونه ای دیگر بماند، نه تحریم های اقتصادی بلکه مثلا تحریم های تسلیحاتی. آنها گفته اند که ممکن است نه در چارچوب قطعنامه بلکه در چارچوب دیگری مثل یک پیوستی بنویسند که برای مدتی تحریم تسلیحاتی پابرجاست که اکنون در خصوص این مسائل همچنان گفت‌وگو ادامه دارد تا تمامی ابعاد آنها مشخص شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اینکه چه مقدار زمان می برد که طرف ایرانی به تعهداتش عمل کند و طرف دیگر نیز تحریم ها را رفع کند گفت: ما تلاش می کنیم به ماه نرسد، اما ممکن است برخی به ماه برسد. مدتی طول می کشد و ما تلاش می کنیم این مدت را کاهش دهیم.

 

اخبار سیاسی - ایسنا

Akbar Balinparast بازدید : 223 یکشنبه 23 فروردین 1394 نظرات (0)

 

رئیس جمهور در ابتدای این همایش گفت: مجلس در ایام ولادت باسعادت دخت نبی مکرم اسلام و همزمان با سالروز ولادت امام راحل رضوان الله برای بزرگداشت بانویی است که بر گردن همه ما و ملت ایران حق زیادی دارد.

رئیس جمهور با بیان این‌که دولت وظیفه خود می‌داند اقداماتی انجام دهد تا زنان جامعه راحت‌تر بتوانند مسیر پیشرفت را طی کنند، گفت: این رسالت بر دوش دولت است که نسبت به حضور زنان در اجتماع و استفاده برابر آنها از امکانات اجتماعی اقدامات لازم را انجام دهد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین روحانی طی سخنانی در همایش بزرگداشت بانوی انقلاب ضمن قرائت آیه "والمومنون والمومنات بعضم اولیاء بعض یأمرون بالمعروف و ینهون عن‌المنکر..."، گفت: ما در اسلام مردسالاری و زن سالاری نداریم، بلکه آنچه داریم شایسته سالاری است. مرد و زن در کنار هم در مسائل اجتماعی، امر به معروف و نهی از منکر هستند. هرچند متأسفانه در جامعه امروز نهی از منکر را فقط و فقط در بعضی از خیابان‌ها آورده‌اند آن هم علیه زنان و بس.

روحانی گفت: امروز بزرگترین منکر ما بیکاری در جامعه است. امروز بزرگترین معروف توسعه کشور است. امروز بزرگترین منکر کم آبی و بی‌آبی است. چطور شد مقام این منکر و معروف این‌قدر پایین آمد؟ چه کسی منکر و معروف را به چند فرع اسلامی تنزل داد؟

وی افزود: البته فروع اسلام هم مورد احترام است، اما اهم و مهم کجا رفت؟ نیازمندی‌های جامعه ما چه چیزهایی هستند؟

رئیس جمهور در ابتدای این همایش گفت: مجلس در ایام ولادت باسعادت دخت نبی مکرم اسلام و همزمان با سالروز ولادت امام راحل رضوان الله برای بزرگداشت بانویی است که بر گردن همه ما و ملت ایران حق زیادی دارد.

روحانی گفت: ما در زمینه حرکت‌های مهم تاریخی و اقدامات مصلحان بزرگ، نقش خانواده و به ویژه نقش همسران را کمتر مدنظر قرار می‌دهیم. مگر امکان پذیر است که انسان نیز در جمعی زندگی کند – هرچقدر مقامش عالی باشد- اما در محیط خانواده تأثیر نگذارد و از محیط خانواده تأثیر نگیرد.

وی ادامه داد: حتی پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) تا پایان عمر تحت تأثیر همسر باوفایش خدیجه کبری (س) بود و هر وقت نام او برده می‌شد، پیامبر (ص) از ایثار، اخلاق و فضائل او به نیکی یاد می‌کرد.

رئیس جمهور با طرح این سوال که مگر حضرت علی (ع) در طول زندگی با حضرت زهرا (س) اززندگی با ایشان تأثیر نپذیرفت؟ گفت: همسران بر زندگی همه و از جمله بزرگان، مصلحان و رهبران تأثیر گذارند. منتها در آفتاب وجود رهبران کمتر تاثیرمی‌گذارد تا این چراغ پرفروز منزل، تابش خود را به نمایش بگذارد.

وی افزود: از طرف دیگر در خانه مصلح و رهبر، بار فراز و نشیب‌هایی که به وجود می‌آید را همسر به ناچار به عهده می‌گیرد. شما به قم سال 42 و 43 برگردید و ببینید امام (ره) در آن شرایط خاص چه روحیه‌ای داشته است. در ماجرای فیضیه درب خانه مراجع بسته بود زیرا اوباش به خانه مراجع می‌ریختند و احترامی نمی‌گذاشتند اما تنها خانه‌ای که در این روزها باز ماند خانه امام (ره) بود و خود من در آن روزها برای نماز مغرب و عشاء به منزل امام (ره) رفتم.

رئیس جمهور گفت: امام (ره) دنیایی از شجاعت و شهامت و یک شخصیت استثنایی در تاریخ ما بود. امام (ره) این مسائل را تحمل می‌کرد اما همسر و فرزندان امام چگونه بوده‌اند؟ ما آنها را از خاطر دور میداریم. همسر امام (ره) یعنی بانو ثقفی با همه شجاعت، ایستادگی و شهامت، هیچ‌گاه کلامی از ایشان نشنیدیم که این بانو ترسیده یا گله کرده باشد. در ایام محرم 42 و شب 15 خرداد که در نیمه شب به منزل امام ریختند هیچ جا نداریم که همسر امام (ره) التماسی کرده یا ترس و لرزی نشان داده باشد. این شهامت، ایستادگی و متانت بعد از حوادث 15 خرداد و دستگیری حاج آقا مصطفی و تا دوران تبعید امام (ره)‌وجود داشت و در تمام این فراز و نشیب‌ها باید نقش همسر امام (ره) را هم مدنظر قرار داد.

رئیس جمهور تصریح کرد: در داستان انقلاب آن‌قدر بعد سیاسی انقلاب قوی است که بعد دیگر کمتر مدنظر قرار می‌گیرد. اولاً انقلابی که امام رهبری کرد از انقلاب سیاسی شروع نشد بلکه از انقلاب معرفتی آغاز شد. امام (ره)‌بابی را به روی مردم باز کرد که از آن صدها و هزاران باب گشوده شد.

وی با بیان این‌که امام (که) تفسیر و تبیین دیگری از اسلام ارائه کرد،‌ گفت: امروز اسلام و ایرانی که ما به آن افتخار می‌کنیم بی یاد و نام امام (ره)‌ معنایی نخواهد داشت. او ایران توأم با عزت و عظمت را آفرید. البته تاریخ ایران با عظمت بوده است اما در دهه‌های قبل از انقلاب عده‌ای ملت را تحقیر کردند.

روحانی گفت: امام (ره) اسلام واقعی، اسلام سیاسی و اسلامی که می‌تواند جامعه را مدیریت کند را معرفی کرد و بسیار بر آن تأکید داشت. در آن روزگار زنان محور خانه بودند اما متأسفانه محبوس بودند. امام آزادی زنان را به ارمغان آورد. برداشت شخصی من این است که دیدی که امام (ره) نسبت به زنان جامعه داشت نمی‌تواند بی‌تأثیر از همسر ایشان باشد. امام (ره) زن‌ها را به صحنه نهضت و جامعه آورد. من در سخنرانی قم نیز تأکید کردم که نهضت 15 خرداد مرهون شجاعت زنان قم است.

وی ادامه داد: چطور می‌توان در عرض دو سه ماه چنین تحولی ایجاد کرد تا زنان با شهامت با چادر و شمشیر به صحن حضرت معصومه (س) بیایند؟ در آنجا چند زن مجروح و شهید شدند. چه کسی این زنان را به میدان آورد؟

وی ادامه داد: امروز شما می‌بینید اگر 22 بهمن،‌22 بهمن است زنان دوشادوش مردان در آن شرکت می‌کنند. اگر انتخاباتی برگزار می‌شود نیمی از صف رأی دهندگان زنان هستند. کلاس‌های دانشگاه‌ها و دبیرستان‌ها، بیمارستان‌ها و حتی صف کاندیداهای مجلس و شوراهای شهر را نگاه کنید تا حضور زنان را در آنجا ببینید.

وی گفت: اگر ما امروز ایستادگی می‌خواهیم و از ملت ایران نام می‌بریم، نیمی از ملت ایران زن هستند. برخی فکر می‌کنند ایمان زنان با حضورشان در جامعه منافات دارد. امام (ره) روشن کرد که زن در تمام مسائل اجتماعی حضور دارد و ایمانش را هم با کمال قدرت نگه می‌دارد.

روحانی با بیان خاطره‌ای از دوران تبعید امام به پاریس، گفت: در محوطه محل اقامت امام (ره) نماز جماعت برگزار می‌شد و در آنجا برخی از حضور زن‌ها در صفوف نماز تعجب می‌کردند. یکی از علمای تهران در آن زمان خواست تا در پاریس از امام بپرسند آیا جایز است زنان در تظاهرات شرکت کنند و با صدای بلند شعار بدهند؟ تفکر اینچنینی بر جامعه ما حاکم بود و کسی که اسلام را به اسلام راستین برگرداند، امام (ره) بود.

رئیس جمهور با بیان این‌که از دید اسلام جنس اول و دوم نداریم، گفت: زن با مرد از لحاظ فضائل و رشد تفاوتی ندارند. گاه زن دارای ویژگی و مقامی است که دست مرد از آن به دور است. شما ببینید از لحاظ عاطفی و زیبایی‌ شناسی، واژه‌ای هم‌سنگ مادر پیدا می‌کنید؟ این مقام ویژه زنان است و بهشت زیر پای مادران است. امام راه را برای پیشرفت ما باز کرد و به جامعه ما گفت زنان می‌توانند از عفت خود حراست کنند و در عین حال در تمام مسائل مهم سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشند و امروز افتخار ماست که بیش از نیمی از دانشجویان ما دختران هستند.

رئیس جمهور با بیان این‌که خانه امام (ره) خانه ایمان و خانه آزادی بود، گفت‌: در خانه امام (ره) علی‌رغم وجود شخصیتی همچون امام، هم دختران و هم پسران امام (ره)‌ آزادانه حرف می‌زدند و سوال می‌پرسیدند. در آن سال‌ها ما در سفر حج با خانم زهرا مصطفوی همسفر بودیم و فرصت شد ایشان از ویژگی‌های امام (ره) و خانواده ایشان گفت.

روحانی با تأکید بر این‌که ما باید انقلاب اجتماعی امام را مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: ما الگوی سیاسی را مدنظر قرار داده‌ایم. اما الگوی رفتار امام (ره) در منزل را هم مدنظر قرار دهیم. یاد و نکوداشت بانوی انقلاب کار بسیار بزرگی است که امروز شاهد آن هستیم؛ همه سختی‌ها را با روح بلندش تحمل کرد. زندان، تبعید،‌ شهادت حاج آقا مصطفی، فوت حاج احمد آقا و رحلت امام (ره)‌را تحمل کرد و خم به ابرو نیاورد. او ایمانش را حفظ کرد و در عین حال زنی آزاده بود و در مقابل امام (ره)‌ هم اگر نظری داشت نظرش را حتی در مسائل سیاسی می‌گفت.

رئیس جمهور افزود: حاج احمد آقا در برخی جلسات از نظرات بانوی انقلاب یاد می‌کرد و این نشان می‌داد که محیط خانه امام (ره) محیط بازی بود و این درسی برای ماست. نامه‌های امام (ره) خطاب به همسرشان نیز نشان می‌دهد چگونه محبت و مودت در بین این خانواده حکمفرما بوده است.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امروز دولت برای این‌که زنان جامعه ما راحت‌تر بتوانند مسیر پیشرفت را طی کنند، رسالتی بر دوش دارد. دولت وظیفه خود می‌داند که نسبت به حضور و استفاده برابر خانم‌ها از امکانات اجتماعی اقدامات لازم را انجام دهد. دولت تلاش خواهد کرد تا 50 درصد جامعه بیکار، منزوی و جنس دوم باقی نمانند.

وی با اشاره به نام گذاری امسال به نام همدلی و همزبانی گفت: همدلی تنها در 50 درصد جامعه نیست، بلکه باید در 100 درصد جامعه محقق شود. باید احترام به زنان در تمام سطوح حفظ شود. در داخل خانه‌ها زن‌ها باید مدار و محور خانه باشند و همچنین اجازه داشته باشند در چارچوب اسلام در همه مسائل اجتماعی حضور داشته باشند.

رئیس جمهور در پایان با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی زمانی امکان پذیر است که از تمام نیروهای انسانی استفاده کنیم، گفت: نیمی از تحصیل‌کرده‌های جامعه ما زنان هستند و اگر از ظرفیت آنها استفاده نکنیم چگونه اقتصاد مقاومتی محقق خواهد شد؟

 

 اخبارسیاسی  - ایسنا 

Akbar Balinparast بازدید : 162 شنبه 22 فروردین 1394 نظرات (0)

اخبار,اخبارسیاسی,رابطه آمریکا  با ایران

البته تلاش های دولت اوباما در خصوص از سرگیری رابطه با کوبا، آن هم بعد از 57 سال، نشان می دهد که دمکرات های حاکم بر آمریکا، می خواهند به پرونده های مهم سیاست خارجی شان سروسامان بدهند. این پیش زمینه، می تواند با رفتار مناسب آمریکایی ها در عدم زیاده خواهی در مذاکرات هسته ای و لغو واقعی تحریم ها، تقویت شود و نهایتاً به بهبود روابط به تهران بینجامد.

  مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود که از راهبردی ترین سخنان ایشان به شمار می رود، نکاتی را درباره مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 مطرح کردند و از جمله درباره ادامه مذاکرات با آمریکا، نکته مهمی را بیان داشتند که در واقع، اعلام سیاست رسمی نظام در قبال آمریکاست؛ بخوانید:

« مذاکرات درخصوص موضوع هسته ای یک تجربه است. اگر طرف مقابل از کج تابی های خود دست بردارد، این تجربه را می توان در مسائل دیگر ادامه داد اما اگر طرف مقابل به کج تابی های خود ادامه دهد، تجربه قبلی ما در بی اعتمادی به امریکا تقویت خواهد شد. »

این جمله یادآور سخنی است که ایشان پیش از این در 13 دی 86 بیان داشته بودند: « آن روزى كه رابطه با آمريكا مفيد باشد، اول كسى كه بگويد رابطه را ايجاد بكنند، خود بنده هستم. »

از کنار هم قرار دادن این دو سخن می توان گفت که اینک توپ در زمین آمریکاست که باید حسن نیت نشان دهد تا جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه برسد که رابطه با آمریکا مفید است.
البته در این که هر رابطه سیاسی، ذاتاً مفید است، تردیدی نیست ولی وقتی حدیث قریب به 4 دهه جدایی در میان باشد و پرونده ای حجیم از بی اعتمادی ها، اثبات حسن نیت، امری اجتناب ناپذیر است.

رهبر معظم انقلاب، پیش از این تصریح داشته اند و اکنون نیز بر همان موضع هستند که مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا، صرفاً ناظر بر پرونده هسته ای است و دیپلمات های ایرانی، مأذون به ورود در حوزه های دیگر نیستند. با این حال، این برای اولین بار در مذاکرات است که ایشان، صحبت از "مسائل دیگر" می کنند و با اشاره به تجربه مذاکرات اخیر، شرط قابل اندازه گیری و بسیار واضحی را مطرح می کنند: "دست برداشتن از کج تابی".

البته دست برداشتن از کج تابی، یک عنوان کلی و طبیعتاً غیرقابل اندازه گیری است اما با توجه به مذاکرات اخیر هسته ای، می توان رفتار آمریکا در طول مذاکرات و پایبندی آنها به توافق احتمالی را به طور کاملاً دقیقی سنجید و بر اساس آن ، تصمیم گیری کرد. لذا آمریکایی ها این فرصت را در اختیار دارند که عملکردی قابل قبول از خود در این پرونده به نمایش بگذارند تا مذاکرات ایران و آمریکا بتواند از پرونده هسته ای فراتر رفته ، به روابط دو جانبه تسری یابد.

آمریکایی ها، در مذاکرات هسته ای اخیر، دو نوع رفتار متفاوت از خود بروز داده اند: از یک سو، اراده سیاسی قابل تحسینی برای توافق هسته ای با ایران، از خود نشان داده اند و از دیگر سو، رفتارهای ناامید کننده ای را بروز می دهند مانند انتشار فکت شیت نادرست در خصوص بیانیه سوئیس که حاوی زیاده خواهی های عدیده بود.


برخی اظهار نظرهای مقامات آمریکایی در خصوص زمانبر بون لغو تحریم ها، حتی بعد از توافق جامع هسته ای نیز، دورنمای مناسبی از مناسبات طرفین، ترسیم نمی کند.


همچنین تلاش آمریکایی ها برای سوء استفاده از مذاکرات هسته ای با هدف کشاندن دامنه بازرسی ها به اماکن نظامی ایران، چیزی نیست که نشان دهنده حسن نیت واشنگتن باشد.

البته هنوز زمان باقی است، مذاکرات هسته ای در جریان است و ایران نیز زیاه طلبی نمی کند و تنها خواستار حقوق هسته ای بر مبنای مقررات بین المللی و نیز لغو یک جای تحریم هاست؛ حتی حاضر شده است پروتکل الحاقی را قبل از تصویب مجلس به صورت داوطلبانه اجرا کند.


بنابراین، مذاکرات هسته ای، فرصت مناسبی برای آمریکاست که تصویری معقول و غیر زورگو از خود به نمایش بگذارد.


ایرانی ها به دقت این مذاکرات را زیر نظر دارند و از جمله، کارشکنی های فرانسه در این مذاکرات و حتی غیبت وزرای خارجه چین و روسیه در پایان مذاکرات لوزان را به خاطر می سپارند و بر مبنای آن، قضاوت و رفتار می کنند.

آمریکا می تواند با عدول از کج تابی و رفتارهای دوگانه در مذاکرات، نشان دهد که واقعاً آماده است به 36 سال قطع رابطه با ایران پایان دهد. البته تلاش های دولت اوباما در خصوص از سرگیری رابطه با کوبا، آن هم بعد از 57 سال، نشان می دهد که دمکرات های حاکم بر آمریکا، می خواهند به پرونده های مهم سیاست خارجی شان سروسامان بدهند. این پیش زمینه، می تواند با رفتار مناسب آمریکایی ها در عدم زیاده خواهی در مذاکرات هسته ای و لغو واقعی تحریم ها، تقویت شود و نهایتاً به بهبود روابط به تهران بینجامد.



مقامات آمریکایی قطعاً متوجه این موضوع هستند که اگر با منطق "زور و فشار" در مذاکرات هسته ای حاضر شوند، نه تنها به احتمال فراوان این گفت و گوها را به شکست خواهند کشاند، بلکه فرصت تاریخی حاضر که بعد از 36 سال ایجاد شده را نیز خواهند سوزاند، فرصتی که معلوم نیست بار دیگر در چه زمانی پیش خواهد آمد؟!

به علاوه، مردم ایران نیز بدبینی مضاعفی به آمریکا پیدا خواهند کرد زیرا می بینند که هم دولت ایران با تمام حسن نیت پای در مسیر گفت و گو و تعامل برداشته و هم رهبری نظام، شرایط مناسب آن را فراهم کرده است؛ پس مشکلی در این سو نیست و همه چیز به آمریکا بر می گردد که چگونه از شرایط بی نظیر اخیر برای بهبود روابط دو طرفه که هم به نفع ایران است و هم به سود آمریکا، استفاده کند.

 

 اخبار  سیاست خارجی  -  عصر  ایران 

Akbar Balinparast بازدید : 182 سه شنبه 11 فروردین 1394 نظرات (0)
قدرتهای جهانی و ایران روز سه شنبه خود را برای انتشار یک بیانیه کلی مبنی بر توافق برای ادامه مذکرات در مرحله ای جدید تلاش ها در دستیابی به توافق هسته ای آماده می کنند.

 روزنامه یواس ای تودی نوشت قدرتهای جهانی و ایران روز سه شنبه خود را برای انتشار یک بیانیه کلی مبنی بر توافق برای ادامه مذکرات در مرحله ای جدید تلاش ها در دستیابی به توافق هسته ای آماده می کنند.

به گزارش تیک؛ خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از برخی مقامات نوشت این بیانیه مشترک به برخی اسناد فنی بیشتر همراه خواهد بود و به طرفین اجازه می دهد با توجه به پیشرفت کافی ، دور جدید مذاکرات را اعلام کنند. یکی از مقامات که خواست نامش فاش نشود به این خبرگزاری گفت اختلافات میان طرف ها پس از شش روز مذاکرات همچنان باقی است.

خبرنگار فرانس بیست و چهار در لوزان گفت برای حل مشکلات موجود در مذاکرات باید صبور بود.


به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، مذاکرات هسته ای ایران با هدف اطمینان از برنامه هسته ای کاملا غیر نظامی ایران در برابر برداشتن تحریم ها در لوزان ادامه دارد.

آنتوان ماری در مورد اوضاع کنونی گفت تمام کسانی که باید لوزان را ترک می کردند همچنان برای ادامه مذاکرات در این شهر خواهند ماند. این مسئله به هیچ وجه تعجب آور است. فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اروپا باید به همراه دونالد توسک رییس شورای اروپا به تونس سفر می کرد. اما در نهایت سفر خود را لغو کرد.لوران فابیوس و فرانک والتر اشتانمایر وزیران امور خارجه فرانسه و آلمان نیز باید صبح امروز برای شرکت در نشست مشترک شورای وزیران به برلین سفر می کردند اما آنها هم تصمیم گرفتند در لوزان بمانند.

نشست امروز از ساعت هفت صبح با حضور تمامی مذاکره کنندگان به غیر از سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه آغاز شده است. البته در این نشست معاون وزیر امور خارجه روسیه به عنوان نماینده لاوروف حضور داشت. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران هم حدود نیم ساعت به جمع مذاکره کنندگان پیوست.

به نظر می رسد همگان تلاش خود را به کار گرفته اند تا به نتیجه برسند زیرا نمی خواهند بی نتیجه محل مذاکرات را ترک کنند.

ماریوتی گفت با وجود خوش بینی روس ها که فکر می کردند سرانجام امروز نتیجه ای حاصل شود هنوز مشکلاتی وجود دارد که باید حل شوند و در این راه باید صبور بود.


اخبار سیاست خارجی - تیک

Akbar Balinparast بازدید : 189 سه شنبه 11 فروردین 1394 نظرات (1)

اخبار,اخبارسیاست  خارجی,مذاکرات لوزان

مؤاف واردی خبرنگار امور سیاسی کانال دهم تلویزیون اسرائیل گفت:«خبرهایی که از لوزان می رسد برای اسرائیل بسیار بد است. اسرائیل فقط توانست در بندهای کوچکی از توافقنامه تاثیر بگذارد، اما نتوانست تاثیر کلی بر توافقنامه داشته باشد. بنابراین دولت بنیامین نتانیاهو تاثیر خود را از دست داده است وقدرت آن برای جلوگیری از دستیابی به توافقنامه تقریبا به صفر رسیده است.»

شبکه المیادین گزارش داد: اسرائیل آخرین تلاش های خود را برای جلوگیری از دستیابی به توافقنامه هسته ای بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک در مذاکرات لوزان انجام می دهد.

به گزارش «تیک»، در حالی که دیدارها و مذاکرات دیپلماتیک در لوزان ادامه دارد، اسرائیل پیش از اعلام توافقنامه احتمالی بین ایران و شش کشور بزرگ، تبلیغات گسترده ای را برای هراس افکنی در این باره آغاز کرده است. رسانه های اسرائیلی می گویند این رژیم به تلاش ها در آخرین لحظات برای ایجاد مانع در دستیابی به توافقنامه احتمالی ادامه می دهد. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با تکرار هشدارهای خود در مورد توافق با ایران، این حمله تبلیغاتی را آغاز کرد. نتانیاهو از تحولات کنونی در یمن برای رسیدن به هدف خود سوء استفاده کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: موشه یعلون وزیر جنگ اسرائیل تاکید کرد پیش بینی می شود توافقنامه بسیار بدی با ایران امضا شود. تحلیلگران اسرائیلی صرفنظر از نتیجه مذاکرات لوزان معتقدند این رژیم در شرایط دشوار و مشکلی قرار گرفته و توانایی تاثیرگذاری بر آمریکا را از دست داده است. اسرائیل به همین علت تلاش می کند حمایت کشورهای بزرگ را برای تقویت موضع خود جلب کند.

مؤاف واردی خبرنگار امور سیاسی کانال دهم تلویزیون اسرائیل گفت:«خبرهایی که از لوزان می رسد برای اسرائیل بسیار بد است. اسرائیل فقط توانست در بندهای کوچکی از توافقنامه تاثیر بگذارد، اما نتوانست تاثیر کلی بر توافقنامه داشته باشد. بنابراین دولت بنیامین نتانیاهو تاثیر خود را از دست داده است وقدرت آن برای جلوگیری از دستیابی به توافقنامه تقریبا به صفر رسیده است.»

آلون بن دیوید خبرنگار امور نظامی کانال دهم تلویزیون اسرائیل گفت:«ما به اوضاعی رسیده ایم که اسرائیل به فرانسویها متوسل شده است تا بر آمریکاییها درباره توافق با ایران تاثیر بگذارد و این مسئله بی سابقه است. آنچه درباره آن سخن گفته می شود، توافقنامه بسیار بدی است.»

گزارشگر المیادین خاطر نشان کرد: در حالی که جامعه جهانی روزنه ای برای حل پرونده هسته ای ایران مشاهده می کند، اسرائیلی ها فقط تاریکی می بینند. در شرایطی که بعضی طرف ها در اسرائیل به گزینه نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران اشاره می کنند، روزنامه هاآرتص توسل به چنین گزینه ای را غیرمنطقی توصیف کرد زیرا کشورهای بزرگ در حمایت از رسیدن به توافقنامه با ایران توافق نظر دارند.

 

 اخبار سیاست  خارجی  -  تیک

Akbar Balinparast بازدید : 157 دوشنبه 10 فروردین 1394 نظرات (0)

 

اخبار,اخبارسیاسی, بهروز کمالوندی

بخشهایی از سخنان بهروز کمالوندی سخنگو و معاون سازمان انرژی اتمی 

- موقعی که اولین گاز هگزافلوئورید اورانیوم را در لوله جمع کردیم از دست ما افتاد و شکست و عده ای آسیب دیدند ولی بالاخره این کار انجام شد.

- ما قصد داریم در دراز مدت، نیروگاه ساز شویم. شاید در 50 سال آینده، 70 نیروگاه نیاز داشته باشیم.

- کشورهایی هستند که مثل کره نیروگاه می سازند اما آرزو دارند به جای ساخت نیروگاه می توانستند سوخت ساز باشند و غنی سازی کنند.

- هند با آن عظمتش و در حالی که بمب اتم دارد، غنی سازی در حد ما ندارد و بمب اتم را از مسیر آب سنگین و جداسازی پلوتونیوم ساختند.

- اسراییل هم نمی تواند آب سنگین تولید کند چون سریع ترین راه رسیدن به آب است و به لحاظ صنعت شیمی به حدی نیست که بتواند آب سنگین تولید کند ولی ما در خنداب اراک 16 تن در سال، آب سنگین تولید می کنیم و ظرفیت 20 تن هم داریم ولی اسراییلی ها برخی مواقع گرفتار نیم تن آب سنگین هستند و باید از خارج بخرند.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    مطالب سایت را چگونه ارزیابی میکنید
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1983
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 62
  • آی پی دیروز : 35
  • بازدید امروز : 117
  • باردید دیروز : 50
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 167
  • بازدید ماه : 392
  • بازدید سال : 16,116
  • بازدید کلی : 722,138